Всъщност "новите имена" на паралелките са от миналата година. Т.е. от миналата година са с профил "всякакви науки", а не Чужди езици.
Съответно разгледах плана на първия випуск по новите профили - сегашнте осмокласници.
И после плановете на старите профили "Чужди езици" от 9 до 12 клас.
И сега въпроса ми е как да се ориентирам какво ще учат по-натам учениците от "новите" профили, като то няма учебни планове за тях?
И друго исках да сравня учебните планове просто... какви и по колко часове има един ученик с профил "Обществени науки" АЕ/И през гимназиалния си етап и ученик с профил "Чужди езици" АЕ/И от същото училище. Прилики, разлики и т.н.
Това май няма как да стане и ще се гадае. Аз на обаждане в дадено училище, вяра нямам, защото това е неформален разговор и могат да ми разказват чудеса и да ми свалят звезди, а да се окаже друго нещо после.
Ама.....май ще се налага.
И още нещо, какво се учи по Философия в наши дни, някой с по-голямо дете да каже, ако има наблюдения? Защото гледам, че на не малко места е профил. Децата до сега философия не са имали ката предмет, как ще го изберат за профилиращ предмет!
Расъждавам си, може и да бъркам някъде.
Съответно, 22-ро се отличава както и да го погледнеш.