Кой уред вкъщи ви улесни живота най-много?

• 7 392
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
Потвърждавам че този е страхотен, точно такъв мислех трети да си взема като ми съсипаха купата на втория Grinning
Първият ми, от съвсем в зората на Лидл у нас, още работи у сестра ми но без чопър, много е доволна от него.

# 121
На Лидъл са супер на средна цена 40-45 лв, и да се случи нещо в рамките на 3 години, го сменят с касовата бележка или връщат парите и си вземаш същия като го пуснат
За домашна майонеза пасаторот е незаменим, чопъра за хумус, за лук, дори смес за овесени бисквити бъркам с чопъра. Миксера е слаб, но когато този в робота филипс не ми се вади или е зает, върши работа

# 122
  • София
Аз от Лидл имам ей тази джаджа, която е евтина, свръхелементарна, но ми е незаменима за някои видове кълцане, дресинги и марината:
Скрит текст:

# 123
Чопъра от комплекта на Лидъл го ползвам за мелене на бисквити за чийзкейк, само предварително ги начупвам.

# 124
Кафе автомат Saeco Grand Aroma подарък и ми е много любим!
Сега съм в издирване на прахосмукачка робот.
Препоръки?

# 125
  • Враца
iRobot задължително и да е базов модел, без излишни екстри.

# 126
  • Русе
Има доста по-читави марки от iRobot. И екстрите за някои хора имат значение.

# 127
Вземете си Роборок някой модел от S-серията и не се занимавайте с iRobot. Роборок от години е еталон при роботите.

# 128
Само че около мен всеки с Роборок на няколко години се принуждава да го сменя, а моят базов IRobot вече ми служи вярно 9.5г. Не че не се разваля, но всичките му основни части са на компоненти - поръчваш и си сменяш без много усилия  и най-вече пари сам (сменяла съм мотор на странична четка и колело, а не съм технически гений).

Не че вече и аз не се оглеждам за друг, защото не отричам, че роботите много са се развили през последните 10г. и искам нещо по-модерно - със самоизправащ се контейнер, минаващ прагчета и ако е с функция моп, да се самопере.

# 129
  • Враца
Единият ми iRobot  е на 10 години, (с един ремонт - сменяха му колело), другият на 6 . Всички около мен, със всякакви Ксиомита , Робороци и Неато , смениха поне по веднъж и неколкократно на ремонти.

# 130
  • София
Ние сме с Роборок 7. Справя си се добре вече години. Ако решим да си вземем нов, ще е отново същата марка.

# 131
  • София
Аз съм с Ксиоми. Дъщерята го нагласи електронно и сега работи както си трябва.

# 132
Попрочетох темата, реших да се включа с моите любимци.
Извън „нормалните“ пералня, миялна, сушилня, робот за пода...всекидневно ползвам машина за супа, оризоварка, робот за готвене, и почти ежедневно тажин.
Скрит текст:
[/img]

За лични нужди , на различните членове на семейството - две- три различни  от сорта на нутрибулет, дарсонвал, машинка с червена и синя светлина, дермоабразио...
От гледна точка на смарт дома- имаме камери, умен сенник за зоната за почивка на терасата, автоматичен портал на улицата, и няколко вида лампи, освен че всички са соларни.

# 133
Единият ми iRobot  е на 10 години, (с един ремонт - сменяха му колело), другият на 6 . Всички около мен, със всякакви Ксиомита , Робороци и Неато , смениха поне по веднъж и неколкократно на ремонти.
И вие може би сте права и ще ви кажа моите наблюдения. Моя Роборок е на 5+ години и имам чувството, че ще ме надживее. Чисти наистина страхотно и без грешка абсолютно всеки ден, често по повече от веднъж. Но аз си го гледам като бебе - почиствам контейнер за прах, корпуса, свалям четките и почиствам от косми, почиствам сензорите и контактите за зареждане - това на седмица-две, а на около два месеца сменям филтъра. Някой може да каже "за какво ми е робот, като ще му слугувам", но не мисля, че 15 минути на всеки 2 седмици дори се доближават до слугуване, и просто малко разум при експлоатация. Винаги има и доза късмет да не ти се е паднал някой дефектен, но моите познати, които смениха робота без значение от марката, с извинение просто ги употребяват изключително немърливо и безотговорно. У нас никога детето ми не е сядало отгоре му да се вози (явно повечето хора го намират за забавно и го правят), никога не е минавал и засмуквал "мокри" неща (екскременти от домашни любимци например, или дори просто нещо разлято на пода), никога не оставям кабели, зарядни, чорапи и такива неща по пода, които може да захапе и да блокира въртящите елементи, не включвам и изключвам от захранването без причина или просто защото ни няма уикенда да кажем (скапва батерията - доказано), и така нататък, просто няколко примера, че една машина, за която се грижиш да работи добре, работи добре години наред. Ако влезете в групата във фейсбук за профилактика на роботи ще видите такива отвратително занемарени роботи, с торкова наслоена мръсотия, че ще се чудите тия хора в обор ли живеят или в апартамент. Така че да, има хора при които модел за 2000лв се скапва на първата година при немърлива експлоатация, има и хора с по-базови модели, които издържат години. При равни други условия и правилна грижа все пак смятам, че Роборок е по-добрият робот от Айробот. И като мощност и функции, и като интелигентност.

# 134
Моето xiomi е базово, на 8 години.
Никога не му се е случвало, нищо от горните злини, и си работи прекрасно.
Всяка седмица на продухване с компресор, винаги сменени навреме филтри и четки, работи по веднъж на ден пон- пет, а уикенда се експлоатира доста повече.
Аз лично, съм доволна от марката, най- вече купувам умните им  джаджи, заради friendly връзването на всичко на едно място- камери, роботи, wifi mesh система, система портиер, умни лампи, сензор за влага и температура...

Общи условия

Активация на акаунт