Приспивате ли бебчетата си?

• 1 318
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Да, нашето е на четири и половина , четем приказки, пеем песничка и Галя ръчичка.

# 16
Здравейте!
По първия Ви въпрос - Не, вече не приспиваме сина ни, който е на 1.2г.
А как стана това:
Той никога не е кърмен, не е заспивал на гърда и т.н. От ден 1 си спи в негово легло и в нашето легло е идвал броени пъти, около зъбоникненето. Самостоятелно приучаване всъщност стана много лесно, но плавно. На 4 месечна възраст в го преместихме в негова стая.

Първоначално заспиваше с бял шум, люлеене на креватчето и го галехме по веждите/клепачите. И така лека полека започнахме да махаме асоциациите една по една. Първо галенето изчезна, после люлеенето като излизахме от стаята, докато е все още буден и всеки път по-далеч от заспиването от предходния ден. И така за около месец го слагаме в леглото и от абсолютно будно състояние, той заспива сам без нас.

# 17
Моето е почти на 6 и го приспивам с приказки и гушкане. Не ми пречи, радвам се на моментите докато ги има. Вълшебни моменти са това. Радвайте се и се наслаждавайте.

# 18
Ние сме на годинка и малко и също се приспиваме. Детето е още много малко и не знае, че требва да легне и да спи. Няма как да го оставите само и то да си заспи, освен ако не е много изморено. Аз моето го слагам в креватчето и го хващам за ръчичка. Мрънка малко и по някое време заспива.

# 19
Детето е още много малко и не знае, че требва да легне и да спи. Няма как да го оставите само и то да си заспи, освен ако не е много изморено.
Това че не всяко знае, не значи, че нито едно не знае Simple Smile Има много деца, които заспиват абсолютно самостоятелно без рев, тръшкане и хленчене на всякаква възраст.

# 20
  • Countryside
Това че не всяко знае, не значи, че нито едно не знае Simple Smile Има много деца, които заспиват абсолютно самостоятелно без рев, тръшкане и хленчене на всякаква възраст.
Не става въпрос за рев и тръшкане, става въпрос, че децата(повечето) си търсят физическия контакт с мама/тати за да се успокоят, песничка, приказка, гушкане, галене и т.н. Щом заспива само ок, но аз за такива еднорози само съм чувала, не познавам лично, но не отричам, че може и да има. Примерно един на 1000.

# 21
Рева и тръшкането са референция към онзи проклет нехуманен метод на Фербер, който все още се котира Simple Smile
Иначе около мен са поне 3, без да броя моето, което вече не е еднорог Simple Smile

# 22
  • София
Че то и аз на дърти години още искам да гушкам някого като заспивам 😂

И покрай нас няма от тези еднорози заспиващи сами, а големите деца покрай мен са на по 5-6-7г вече. Най-малкото търсят приказки и разговори преди сън.

П.с. Има изследвания защо в някои страни децата до 7г възраст спят при родителите и колко позитивно влияние има това за по-нататъшното им развитие (чисто емоционално и върху мозъка). Доста интересни изводи бяха извадили и не, няма проблеми в отделянето им в друга стая и оставянето им сами да заспиват после.

# 23
Явно и моя син е еднорог 😀 като изключим настроението му последните няколко вечери, си заспива сам.. на обяд също ляга и заспива 😀

П.С. аз съм твърдо против спането в обща стая, а камо ли общо легло, но не съм никакъв експерт, така че 😀

# 24
След последното ми включване тук, към днешната дата и сина ми вече си заспива сам в стаята. Имаме си гушкане и му разказвам истории докато го обличам в пижамката и чувалчето като част от вечерната рутина, но като го сложа в кошарата си е съвсем буден. Излизам от стаята, а той си ляга и си заспива сам. През деня му отнема малко повече време да заспи (10 - 15 минути), защото има голям прозорец в стаята и обича да се заглежда навън.

# 25
  • Countryside
Както и очаквах, темата се напълни с еднорози Joy ние с ревливите и мрънкащите да му мислим Joy

Извън шегата, не случайно има ритуали преди сън, т.е. дори детето да заспива само в стаята си, пак се очаква да има ритуал, защото иначе как ще разбере или ако щете, ще се настрои, че е време за сън.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 10:07 от Г-жа Букет

# 26
Честно казано обикновено не си казвам, че моето беше спящо Simple Smile Особено след като спря да заспива сама, когато другите започнаха Simple Smile Оказах отново в малцинство, защото не мога да изляза вечер пък ей го, другите вече спят сами и толкова ли не мога да я оставя като вече е голяма Wink Та няма угодия.

Да, книжка преди лягане е абсолютно задължително нещо, от както се е родила. За мен "самостоятелно" е без да има някой в стаята. Темата е за приспиване. Аз го разбирам като да му четеш докато заспи, да го гушкаш докато заспи, да го галиш докато заспи или изобщо по някакъв начин да участва родителя или друго лице в процеса на самото заспиване. Иначе и вечерята е част от рутината Simple Smile

Zoya, радвам се, че има подобрение при вас Simple Smile

# 27
Аз ако изляза от стаята и го оставя да заспива сам трябва да легна в 2 през нощта. Всички лягаме заедно към 21:30. Баща му отдавна спи, а той заспа сега. Днес е станал към 7, но в яслата е спал на обяд и това е резултата. Когато не спи през деня заспива към 21:30-22ч. На 3г2м е.

# 28
Не само, че го приспиваме, а и заспиваме с него. На 5 години е.
А ти очакваш от бебе да се приспи само.

# 29
  • София
На 2г. е дребната и все още се приспиваме(демек аз просто трябва да стоя в стаята или поне на тази вълна е в момента). Каката спряхме на около 4г. възраст, но според мен си е до дете.
Дребната е все в някакви фази и в момента и не виждам начин да заспива самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт