За провокациите по врме на интервюта - и аз не съм им фен и се старая да не провокирам никого по време на интервюто, но сме търсили позиции, в които всички знаят, че човекът ще контактува с много различни хора, ще има напрегнати ситуации и е хубаво да се види как този човек би реагирал на нещо подобно. На интервюто ми е компанията, в която работя, тогавашният директор беше ужасен - задаваше изключително провокативни въпроси (от работно естество), заяждаше се, опонираше. В края на интервюто каза, че не се държи така по принцип, но е важно да види как реагират хората, когато са под напрежение, защото в работата с клиенти, те няма да те галят с перце и да кимат насреща ти. Честно казано, това беше толкова отдавна, че нямам спомен как съм го приела и дали съм имала червени лампи, но впоследствие видях, че интервюто е било нищо в сравнение с това как може клиент да се държи с теб, вече като служител и колко е важно да си спокоен и да запазиш добър и професионален тон. Виждала съм и колеги, които се агресират от изключително банални ситуации и това не свършва добре. Важно е, разбира се, да не се прекрачват граници на интервютата, което невинги се случва, но в крайна сметка работодателят също е в правото си да постави кандидата в ситуация, която е възможно да му се случи на работа. И да, съгласна съм, че и кандидатите избират и са в правото си, ако не им хареса нещо в интервюто да не изберат компанията.
Работата беше да забавлява деца, не знам защо снимката беше сякаш ще забавлява стриктно възрастни...