Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 281
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Такова поведение ми звучи, че се опитват да те накарат сама да напуснеш.
Какво се е променило, за да се стигне до там? Ново ръководство?

# 511
Такова поведение ми звучи, че се опитват да те накарат сама да напуснеш.
Какво се е променило, за да се стигне до там? Ново ръководство?

Именно, ново ръковотство. То не е само към мен такова отношението, а към почти всички които са под новото ръковотство и не са му приближени. Просто на другите им остава малко до пенсия и не им се занимава. Не искам да обиждам жените и хората без деца (това за някой е болезнено), но при това ръковотство е диагноза! Пенсионираха колежката ми малко след като се върнах от майчинство, въпреки, че предупредих че в началото много ще отсъствам заради боледуване, просто защото не я харесваха (точно преди Коледа, за да не може да вземе бонусите края на годината)... други 2ма още са назначени въпреки, че са пенсионери от повече от половин година.
На колжка и заявиха, че я пускат командировка началото на юни, но от 1.07 до 27.08 няма право да излиза в отпуск.. Може и да искат да напусна.. нямам драма, но нз кой луд ще дойде на тази заплата, с толкова нерви и тормоз. Казаха че от юли месец ще имаме присъствена тетрадка и всяка сутрин и вечер ще минаваме през секретарката на шефката да се отбелязваме кога идваме и кога си отиваме.
Заявиха ми директно че винаги щом шефката или секретарката ми ми звънят трябва да си вдигам личния телефон(не е служебен), дори да съм в тоалетната, винаги трябало да е с мен, това защото една сутрин си бях забравила часовника в къщи, а телефона ми останал без звук, върнах обаждане след 10мин и свърших въпросната работа, но бях извикана и смъмрена за телефона, нищо че дори отпуск като съм го вдигам, защото редовно ми звънят в тези дни още в 8:30.

# 512
Отбелязване кой кога отива и си тръгва има на много места, ако и рядко вече да се прави точно така с тефтерите. Точно това не бива да ти е грижа, останалото е което не звучи добре. А и както ти се е насъбрало много, то вече и много малко ти трябва да подскочиш за нещо. Поне от това както пишеш звучиш доста афектирана.
Не е в твоя полза, опитай се да се успокоиш. Ти вече си решила че ще се махаш - от теб зависи от тук нататък дали ще продължиш да се навиваш колко зле се отнасят с теб или ще си караш докато се още там без да ти пука особено, като знаеш е скоро няма да е твой проблем.
Казвам ти го съвсем добронамерено, за шефовете ти е все едно и също но за теб има разлика. Включително и как ще звучиш като отидеш на интервю за нова работа.

# 513
Добър съвет - концентрирай се върху търсенето и не се връзвай. А накрая ще има и бонус - няма по-ведри и безметежни дни от дните на предизвестието. Сякаш гравитацията намалява поне наполовина и не вървиш, а се носиш по коридорите Simple Smile

# 514
Благодаря ви прави сте, доста ми се е насъбрало . Стягам се, пускам СВ-та и тъкмо да влезна в час, че отдавна не съм ходила по интервюта.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 07:07 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 515
От теб зависи колко ще те е яд да ходиш при нея или ще ти е все тая. Пак ти казвам, звучиш сякаш вече ти сама се навиваш. От това се изнервяш ти, а те са си добре защото им е все едно.
А тая жена като минат всички по безброй пъти, ще си мечтае да не ви забелязва, камо ли да иска да се занимава с вас. Така че пак остава на теб ти колко ще я отразяваш.

# 516
  • Melmak
Аз също бих те посъветвала да се успокоиш. Сигурно и тази жена не изгаря от желание да се изсипвате по два пъти на ден при нея.
Гледай себе си и не пилей енергия в глупости.
Бих те посъветвала да вдигнеш нивото на английския, насочи си усилията и енергията на там.

# 517
И може да си редактираш постовете, защото сега си доста разпознаваема.

# 518
Аз имах моменти на предната работа да ме следят дали телефонът (служебен) е с мен. Навсякъде трябваше да е с мен - тоалетната... В обедната трябваше да връщам задължително, че ще се обадя по-късно, ако съм навън. Всичко се следеше. Нямах лично пространство. Всеки се взираше в монитора ми. Телефонното обаждане беше Господ. Много се трепереше. Аз не съм била в кол център или подобна позиция за работа с клиенти. Бях уверена, че правя нещата, както трябва. Нищо по-различно като цяло от последните ми години трудов стаж. Бонусите ми бяха на база резултати, но мениджър (защото не си разбира от работата) все твърдеше как нищо не било свършено. Ако зависи от нея, би ми спряла бонус, но фирмата имаше правила.

# 519
Доста забавни професии има - https://www.jobs.bg/job/7974589

# 520
То това е само за някакъв допълнителен доход, няма как да се издържаш от него. Я кажете всички ли имате Линкедин? За такива като мен на 50+, които не си търсят в момента работа има ли смисъл да се регистрират? Според една моя позната, с липсата на профил в Линкедин едва ли не се излагам и пред сегашния ми работодател, демек далеч съм от всички новости и за нищо не ставам освен за пенсия.

# 521
То това е само за някакъв допълнителен доход, няма как да се издържаш от него. Я кажете всички ли имате Линкедин? За такива като мен на 50+, които не си търсят в момента работа има ли смисъл да се регистрират? Според една моя позната, с липсата на профил в Линкедин едва ли не се излагам и пред сегашния ми работодател, демек далеч съм от всички новости и за нищо не ставам освен за пенсия.
Аз си направих Линкдин преди 3м, не чувствах да съм изпуснала нещо. Но сега с него си намерих сегашното предложение за работа.

# 522
Линкд е като всички други социални мрежи. Ти решаваш колко и какво. Зависи от професията, за някои е наистина задължителен, явно твоята не е такава щом си минавала без него досега. Сигурно приятелката  е с друга професия, където контактите и да си "видим" е от значение.

# 523
Аз нямам. Имах доста време профил, освен спам, друго не видях. Не съм с толкова специфична квалификация или опит, за да имам полза от ЛИ.

# 524
  • София
Таен клиент не е точно професия, по-скоро е начин да имаш допълнителен доход - представяш се за клиент и имаш набелязани неща, за които да следиш, после си попълваш доклада и го изпращаш на агенцията. Може да е доста забавно, особено ако трябва да ходиш на някакви по-фенси места - аз трябваше преди години да се правя на купувач на нова кола, правих тест драйв, получих оферта и т.н. Много е важно тайния клиент да пасва на профила на стандартния клиент на обекта, който се изследва - не може да пратиш човек, който не шофира да прави тест драйв или да изпратиш 65-годишна дама в дискотека.
Аз имам Linkedin - намирала съм си работа от там, следя определени хора, които са ми интересни, но честно казано, не бих казала, че ми е бил особено полезен с нещо извън намирането на работа - не съм карала курсове там, нито контактувам особено с хора, с които нямам контакт извън реалния живот. Контактвали са ме там ректуръри, но от тези контакти не се е стигало до реално предложение за работа (по една или друга причина).

Общи условия

Активация на акаунт