Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 377
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Хич не бих се чудила на твое място, щом е такава ситуацията. Дори само прибирането от работа по това време да си спестиш, пак си напред, а ти явно ще си спестиш и каквото те дразни в момента така че още по-добре звучи.

# 376
Лично петък работя максимално, защото много мразя понеделниците и ако имам възможност да отхвърля задачи, които иначе бих правила тогава, го правя.
Относно хоум офиса, мисля че този ефект при вас се получава, защото е само един ден, иначе си изграждаш рутина и не се радваш като малко дете на ваканция, просто защото за теб е ежедневие.
При теб вече зависи защо не искаш хоум офис и кое повече би те дразнило - дали да изкараш този ден вкъщи или поведението на колегите.

# 377
  • Somewhere far away
Кога би следвало да се виждат внесените осигуровки  в нап? имам ПИК- проверявах и днес и още няма нищо. Единственото което виждам е че имам подписан договор с тази фирма. Подписала съм на 12 ти май, към днешна дата не би ли следвало вече да се вижда някаква информация ?

# 378
Кога би следвало да се виждат внесените осигуровки  в нап? имам ПИК- проверявах и днес и още няма нищо. Единственото което виждам е че имам подписан договор с тази фирма. Подписала съм на 12 ти май, към днешна дата не би ли следвало вече да се вижда някаква информация ?
След 25 юни. Срока е 25 дата на следващият месец.

# 379
Понеже и аз бях нова миналия месец, с договор от средата на април и ми беше интересно кога ще се видят осигуровките, моите на 23 май бяха излезли в сайта на НАП.

# 380
Искам да питам какво мислите за задаването на много лични и странни (поне за мен) въпроси на интерю : "Какво работи мъжът ви? Имате ли домашен любимец? Куче или котка? Каква порода е кучето?"

# 381
Какво работи мъжа ми не е тяхна работа и самият факт на задаване на такъв въпрос ми говори много за работодателя. Останалите три са  от същата серия. Питали са ме дали пуша... Глупости на Бг "началници".

# 382
Ако този който ти прави интервю е приятелски настроен за мен е ок това с кучето. На последното ми интервю се разлая , въпреки че беше затворен в другата стая и ме питаха, искаха да го видят. Взеха ме на работа Grinning За мъжа вече е странно. Доколкото знам дори нямат право да те питат имаш ли деца, семейна ли си и т.н.

# 383
  • София
Или да предложи по взаимно съгласие и минимум четири заплати обезщетение. На мен ми предложиха преди няколко месеца и приех. Но никой не ме е принуждавал , можеше и другия вариант да избера.
Това също се води по инициатива на работодателя. А заплатите са минимум 4. Може и повече.

# 384
Eda12, да, зависи от контекста, но може и да е интервю тип - "О, имаш котка! Значи си такъв и такъв.." На интервюто, в което ми зададоха въпроса за пушенето, всъщност беше първи разговор по телефона и самата дама се извини, че ще ме пита за това, но бг мениджърът държал...

# 385
Или да предложи по взаимно съгласие и минимум четири заплати обезщетение. На мен ми предложиха преди няколко месеца и приех. Но никой не ме е принуждавал , можеше и другия вариант да избера.
Това също се води по инициатива на работодателя. А заплатите са минимум 4. Може и повече.
Да, но още нещо важно просто уточнявам. Води се и със съгласие на служителя (да бъде обезщетен с Х заплати, срещу това май го освобождаваха веднага без предизвестие ако не бъркам). Болднатото =  минимално обезщетение за безработица.

# 386
  • София
Да, трябва да има съгласие от страна на служителя.
Просто уточнявам, защото хората го приравняват на "взаимно съгласие", което де факто е така, но де юре - не. Друг член, други условия.

# 387
Сега си погледнах ТК, била съм по чл.325 ал.1 т.1. Той си е точно за взаимно съгласие, но наистина в него не пише нищо нищо за четири заплати, т.е явно може и да не ти предложат. На мен ми предложиха и ми ги изплатиха.

# 388
  • София
Някога, преди много години, имах лично такъв случай. Веднага щом си видях парите по сметката, депозирах молбата си за напускане.

# 389
  • София
Искам да питам какво мислите за задаването на много лични и странни (поне за мен) въпроси на интерю : "Какво работи мъжът ви? Имате ли домашен любимец? Куче или котка? Каква порода е кучето?"

В какъв контекст се задават тези въпроси?
Ако се е чуло куче и са попитали - изобщо не смятам, че е навлизане в личното пространство - чуваш куче и питаш, особено ако обичаш кучета. Имах таккъв случай - някакви странни шумове и по едно време интервюирания извика (явно мислеше, че е на мют)  абе не ми яж слушалките бе! Питах го дали всичко е наред и какво става - каза, че има куче кутре, което прави много бели. То се чуваше, че скимти, кучето скочи и се показа на камерата. Ми прекрасно животно, израдвахме му се всички. И да, питах каква порода е, защото не бях виждала такова.
Едва ли някой съди по домашния любимец куче или котка някакви тъпотии. По-скоро в някакъв смол толк.

Какво работи съпругът, обаче, за мен е неприемлив въпрос. Случвало се е да се говори по такава тема само ако кандидатът е споменал нещо, например от типа - ами той мъжът ми е в сферата и ми каза, че еди си какво. И тогва да се попита - а така ли, в кой домейн е точно.

Колкото до пушенето - честно да ви кажа, макар и да не е най-тактичен въпрос, го разбирам този мениджър. Ако му се е налагало да ги събира от пушкома... или пък някой му нервничи и не го оставя да се изкаже, щото му/ѝ се пуши - напълно го разбирам. Аз съм имала искане, отправено от контрагент на фирмата в екипа да няма скиори. Питах защо - обясни ми се, оказа се съвсем тривиално: в рамките на една зима и 2 седмици интервал - всички ПМ-и и Тех лидери - 3-ма на брой са се потрошили и няма кой да поеме.

Общи условия

Активация на акаунт