Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Оф, още ли съществуват такива фирмички. Кажи ми, че не се развива в София действието.

# 406
Въпреки всичко ми е смешно. То само начинът, по който се обърна към мен на "-ка".  Примерно ако да речем, се казвам Пламена: Такаа, да видим ти беше Пламенка Ивановааа. Мдаа.
Той беше според мен със склероза. Не е софийска фирмата, спокойно Wink Ама иначе влизаше ли се с шифър в кабинета му? Влизаше се Joy

# 407
Оф, още ли съществуват такива фирмички. Кажи ми, че не се развива в София действието.
Съществуват и още как. С доста лични и за мен нетактични въпроси се сблъсках за няколко месеца. Вярно не в София, но всякакви фирми, някои големи 1-2 даже известни. Ферман можех да напиша, даже май писах тука. За деца, финансово справяне, жилище, квартал, за всекиго по нещо...

# 408
Въпреки всичко ми е смешно. То само начинът, по който се обърна към мен на "-ка".  Примерно ако да речем, се казвам Пламена: Такаа, да видим ти беше Пламенка Ивановааа. Мдаа.
Той беше според мен със склероза. Не е софийска фирмата, спокойно Wink Ама иначе влизаше ли се с шифър в кабинета му? Влизаше се Joy

Умрях да се хиля с твоите премеждия Grinning
В каква сфера е този господин?

# 409
Този с пушенето ме пита и за семейно положение, разбира се. Беше очевидно изненадан и подразнен, че не смятам да отговарям на този въпрос. И за протокола - не пуша. Изобщо не намирам за нормално пушачите да се третират като втора категория служители. Почивките са еднакви за всички. Други пък са изнервени, защото са гладни, жадни, недоспали, в цикъл и т.н.

# 410
Мда, странно ми е как пушач по подразбиране се смята за кръшкач. Защо не питат примерно дали консумирам алкохол по принцип, към него малко ли пристрастени има?
И това не го казвам понеже и аз пуша. Аз мога да запаля, мога и да не запаля - не е работа на никого какво правя в свободното си време, а ако кръшкам от работа и не си я върша според мен няма никакво значение защо точно го правя. Ако някой ходи по няколко пъти за кафе в работно време или пък заяви че ще пририта ако не хапва час по час, там няма проблем. Нали не пуши...

# 411

Умрях да се хиля с твоите премеждия Grinning
В каква сфера е този господин?
Хранително-вкусова промишленост Blush

# 412
В моята фирма проблемът с пушенето е решен много оригинално.  Влиза се с чип, всички почивки се маркират. Пушачите излизат, т.е. всяка пуш-пауза е извън работното време. Непушачите не излизат, но на всеки час ходят да си правят чай или кафе. В работно време Wink Старите кадри разказват, че това го е въвел големият шеф, но чак след като самият той спрял да пуши.

# 413
В нашата фирма не съм забелязала пушачи да пушат извън регламентираните почивки, има си и определени места. Който иска да се скатава го прави и без да е пушач.

# 414
  • Melmak
Бихте ли отворили ЧР тикет на човек, който направи коментар/шега с външния ви вид?

Заслужава си тикета, но се чудя дали ми се занимава с бюрокрация.

# 415
Не. И, въобще, не бих занимавала никого с подобни истории.

# 416
Бихте ли отворили ЧР тикет на човек, който направи коментар/шега с външния ви вид?

Зависи как са по принцип нещата там където работиш. Ако нормалното нещо там е да не се допуска такова поведение и да повдигнеш въпроса пред ЧР, а не го направиш... пак не е добре за теб. И този човек ще си знае вече че това е безнаказано, въпреки че по принцип не е допустимо. Зависи и колко е допустимо ти да го сложиш на място или твърдо е възприето да не го правиш а минава през ЧР такова нещо.
Знам че за повечето от нас тия неща звучат супер странно, но съм останала с впечатление че работиш в голяма компания с установен ред, включително и за такива щуротии. За масовото работно място у нас наистина звучи прекалено да занимаваш когото и да е, факт.
Ако съм аз, вероятно ще му сипя така че ще му приседне на място. После ще му кажа ясно че си го е изпросил и ще попитам иска ли допълнително. Но има места където и това не се толерира никак.

# 417
  • София

Зависи дали тийм лидерът ти е на твоя страна.
И дали можеш да го докажеш.
She said, he said.

# 418
Ако имам такава практика на работното ми място и е системно поведение, може би. Ако е единичен случай не.

# 419
  • Melmak
Да, в голяма фирма работя и е нормално да се отварят тикети за проблеми.

Кеч, той е тим лидера.

Общи условия

Активация на акаунт