Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 447
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
"Тя, жената сигурно вече се е "нагласила" да дойде, нека да се видим, пък ще й кажа, че тъй и тъй, засега спираме да търсим човек."

И мен така един ме разкарва в 8 сутринта, оказа се за всеки случай. Никакво уважение към чуждото време. Но българските работодатели са така, нямат култура (понякога във всеки смисъл).

# 421
  • София
Уф...
Еми по- скоро не. Не знам, може и аз да не съм обективна, знаете, но не съм видяла досега докладван ръководител да бъде санкциониран.

# 422
Да, в голяма фирма работя и е нормално да се отварят тикети за проблеми.

Кеч, той е тим лидера.

А искаш ли да продължиш да работиш там?
След пращане на прекия ръководител при ЧР не мисля, че обстановката ще ти хареса.
Ако не искаш да оставаш е друг въпрос. Но от открита конфронтация нищо няма да спечелиш.
В такива случаи подходящата стратегия е да почакаш, в някой момент ще настъпи някой по-голям и вече резултатите може да са други.

# 423
Зависи и какъв е коментарът, ако е нещо безобидно, което спокойно би могло да се представи като шега, не мисля, че ще излезе нещо от подобен тикет, освен негативи за служителя.

# 424
Аз не бих премълчала ако е нещо неприятно.  Точно щото е ТЛ. Може и други колеги да имат подобни проблеми с него и да си траят по подразбиране, а този да си прави каквото си иска безнаказано. Не че ще го накажат, но ще внимава повече в бъдеще.

# 425
Ако политиките на компанията работят, бих подала оплакване. ТЛ не е някаква много висока длъжност, че някой да ги пази Бог знае колко.

# 426
  • Mars Hotel
Щом е ТЛ ситуацията е деликатна. На следващ 1:1 бих споменала, че репликата му ме е засегнала и че не ми е станало приятно.  Имате ли HRBP, и ако да - в какви отношения сте? Бих повдигнала въпроса неформално пред HRBP, но без официално оплакване или нещо такова. Само проучвателно евентуално. 

# 427
  • Melmak
Тл е такъв от сравнително скоро. Обявен е вече като operations leader , но на хартия длъжността му е като моята. Демек върши работата на тл и оперейшънс лийд, обаче не е повишен. От месец нямаме мениджър, в търсене на нов сме.
Имаме hrbp, но не я познавам лично, не сме имали досег.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 09:56 от hechicera_

# 428
Това е някаква дебелашка шега, за да се направи на интересен. Бих говорила насаме с него и да го предупредя, че при следващи подобни реплики ще го докладвам. Но пък да не го озлобя, знам ли що за тип е..

# 429
Аз не бих премълчала ако е нещо неприятно.  Точно щото е ТЛ. Може и други колеги да имат подобни проблеми с него и да си траят по подразбиране, а този да си прави каквото си иска безнаказано. Не че ще го накажат, но ще внимава повече в бъдеще.
Аз бих написала тикета. С риск да ме накарат после да напусна. Но такова отношение не бих търпяла и премълчавала. Като е ТЛ, да се научи да си мери приказките. И точно защото е ТЛ, не бих го оставила така.

# 430
  • София
Да, има логика и в това.
Хечи, сподели ако искаш аналогична шега (предполагам, не ти се пише реалната), за да стане по- ясно.
В корпорациите нали знаете репликите за затапване на оплаквания.
- това е само шега
- прекалено си чувствителен
- много лично ги приемаш нещата

Ако по тия параграфи трудно би минала, може да го пуснеш.

# 431
Ами няма лично-нелично в случая. Въпросът е, че той няма правото да се подиграва с хората, особено от нивото на позицията си на ТЛ. Дали тя се е обидила, е отделен въпрос.

# 432
  • София
Ясни са ми тези неща. Но за съжаление - и другите.
Повдигаш въпрос, ако ще има ефект. Това казвам. Не че аз го спазвам на 100%, трудно си премълчавам несправедливости или кофти отношение. Но си има начини.

# 433
Ако беше коментар за дреха, прическа, грим, бих подминала, но това не. Много грозно изказване.
В нашата фирма сме преминали обучение относно външния вид и това не се толерира. Не може да обсъждаме външен вид, цвят на кожата, дрехи, килограми, сексуална ориентация и тн.

Относно пушенето. Ясно е, че който иска да се скатае, че го направи и без да пуши. Няма какво да се лъжем, повечето пушачи прекарват доста време в пушене. И когато има компания навън, отиват и няколко цигари. В старата ми фирма шефа беше забранил да ходим по 2/3 да пушим. Тогава пушех аз и още една колежка. Не сме излизали заедно или е било много рядко. По принцип го разбирам, но не бях срещала до сега такова ограничение все едно сме в училище.

# 434
Ако има регламентирани почивки, това кой пуши по време на тях, няма никакво значение. Обаче масово работодателите забравят за кратките 10-минутни почивки, които се полагат на служителите, най-малко за да откъснат очи от мониторите.

Общи условия

Активация на акаунт