Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 45 407
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Аз имам доверие на билки, но нищо не се пие без да е добре проучено точно за какво действа, какви могат да са страинчните ефекти. Най-добре е човек ако ще приема индийски билки или да се задълбочи да чете аюрведа или да се консултира.Както  и с нашите билки.

# 511
Ами градски, селски, факт е при голямата. И когато има периоди, в които са скарани с приятеля й (за съжаление се случва), цикълът й пак изчезва. При малката ще видим как е.

Много ми е странно майка да е толкова посветена в сексуалния живот на дъщеря си.
Като се абстрахираме от всякакви градски и селски легенди - истината е, че редовността на цикъла няма никаква връзка с половия живот или отсъствието му. Момичета, които нямат сексуални контакти години след първия цикъл имат редовна менструация, докато други, които се плющят от 13-годишни са с нередовен или напълно липсващ цикъл.

# 512
  • София
Има връзка.
Впрочем, моята дъщеря също ми споделя доста.

# 513
Ами да, може да са ви странни каквито решите неща. Дъщеря ми е на 25 години. Говорим си за други работи, не за секс. Няма нужда, аз не съм идиот и навръзвам определени неща. Особено пък, когато са свързани с децата ми.
А пък и правила в хормоналните колебания, според мен, няма. Всеки организъм се влияе от различни неща, при мен едни, при дъщеря ми други, при вас трети.
Както интелигентно го споменахте - едни се плющят и нямат цикъл, пък други не, и имат.

# 514
  • Бургас
Емоционалното състояние на жената винаги има връзка с цикъла. Логично е сексуалният живот да има връзка, нали  се изработват хормони.Правила общи има, но и много индивидуални проявления, изключения. Особено в днешно време, дори чисто психологически, когато се набляга на това да си различен. Едно време, когато ние бяхме деца всичко беше по-унифицирано и сякаш нямаше толкова аномалии.

# 515
Мисля, че психосоматиката играе голяма роля, която е индивидуален феномен. Един с един няма еднакъв.

# 516

Имам нередовен цикъл, ходих на 3 доктори и нищо. Последния ми каза, че имам изчерпан яйчников резерв. Навлизам в критическата, направо паднах на 36г,дали е възможно. Искам да си, имам редовен цикъл

# 517
Мимка, за жалост не е въпрос на желание!

# 518
Ако хормоните са пуснати между 2-5 ден, да нещата отиват към критическа. Поне ФСХ е много висок за жена във фертилна възраст. Важно е и да е имало преглед, да се знае че няма задържан фоликул, защото това също влияе на хормоните.

# 519

Здравейте , по повод нисък естроген и ПМС
Тежки ситуации на нервност, задържане на вода , глад през ноща, изнервеност и някой път съм стигала до агресия преди цикъл ……
Всичко ми беше в норма само естрогена Нисък. 62 ден преди овулация.
Ииии на 2-5 ден от МЦ 38
Много нисък и страдах много
На 27 съм
Споделям моя опит ако желаете да се спасите.
Пиех червена Детелина, фертил баланс и какво ли още не и не помогна.
След PRP терапия на 10.06
Онзи ден на 10.07 пуснах Естрогена и беше 445………
3 пъти над нормата
Забелязах още преди това , че ми е леко, наспивам се, не задържам вода, не скачам през ноща да ям сладко
Нямам вагинална сухота  и т н
И си викам я да го пусна да видим как е….. и се оказа много добре.
Затова споделям моя опит от него ми беше проблема и мисля , че го реших.
Правят се 1-3 процедури
В Пловдив го направих
При д-р Красимира Чалова.
Дано съм ви била полезна
Успех …..

# 520

Имам нередовен цикъл, ходих на 3 доктори и нищо. Последния ми каза, че имам изчерпан яйчников резерв. Навлизам в критическата, направо паднах на 36г,дали е възможно. Искам да си, имам редовен цикъл
И на мен ми започнаха проблемите на 36, сега на 40 все още имам цикъл, но хормоните играят и не е редовен като преди.
Всички искаме редовен и нормален цикъл, но за съжаление понякога много рано започва това. На мен също яйчниковият резерв ми е почти на нулата и не очаквам още дълго да имам цикъл. При мен истинската драма беше с високият естроген и течове по над две седмици. Тогава пиех хранителна добавка уж за оправяне на цикъл, но според мен само го обърках повече. Не ми е изписвана от лекар, сама си я взех. Иначе лекарката ми изписва от време на време Примолут нор и за известно време имам нормален цикъл, но това не решава проблема за съжаление.

# 521
Здравейте!
На 44 години съм и живея в Торонто. Чета този форум през цялото време, но най-накрая се реших да пиша.
Проблемите започнаха като навърших 41г. Пропусна ми цикъл. Помислих, че съм бременна. Няколко теста по-късно се успокоих, че не съм. След две седмици получих цикъл и веднага след това още един. Отидох на лекър, направиха ултразвук и сонохистограма, нищо не откриха. Хормони изследваха, само нисък тестостерон. Цикъла стана редовен до следващата година Юни, когато не спря за 23 дни. Нови сканове е нищо. Биопсия взета от ендометриума, не абразио- тук не правят, отрицателна. Пак редовен цикъл до следващия Април, когато пак не спря 15дни и се откри много висок естроген. Август, два цикъла един след друг през 19дни.
Този месец два цикъла през 14дни. След всички изследвания, сканове и добавки, които изпих проблемите продължават. Само веднъж ми е закъснявало 2 седмици през Март тази година. Общото мнение е, че съм в предменопауза с FSH 26 този месец.
Замислям се обаче дали да не настоявам за хистероскопия. Моля споделете мнения.

# 522
  • София
Минавам да се похваля. В последно време се хващам за всеки симптом и си мисля, че съм болна от всички болести. Та пуснах си ПСР на влагалището - всичко е чисто, лактобацили - в норма.
Само една идея завишена Уреплазма, ама ще пия това онова и ще я оправя.
Иначе главата ме боли цяла седмица.

# 523
Здравейте!
На 44 години съм и живея в Торонто. Чета този форум през цялото време, но най-накрая се реших да пиша.
Проблемите започнаха като навърших 41г. Пропусна ми цикъл. Помислих, че съм бременна. Няколко теста по-късно се успокоих, че не съм. След две седмици получих цикъл и веднага след това още един. Отидох на лекър, направиха ултразвук и сонохистограма, нищо не откриха. Хормони изследваха, само нисък тестостерон. Цикъла стана редовен до следващата година Юни, когато не спря за 23 дни. Нови сканове е нищо. Биопсия взета от ендометриума, не абразио- тук не правят, отрицателна. Пак редовен цикъл до следващия Април, когато пак не спря 15дни и се откри много висок естроген. Август, два цикъла един след друг през 19дни.
Този месец два цикъла през 14дни. След всички изследвания, сканове и добавки, които изпих проблемите продължават. Само веднъж ми е закъснявало 2 седмици през Март тази година. Общото мнение е, че съм в предменопауза с FSH 26 този месец.
Замислям се обаче дали да не настоявам за хистероскопия. Моля споделете мнения.
Просто решете за себе си дали искате да пиете хормони или не. По всичко личи, че навлизате в периода на пременопауза. Колко ще продължи, никой не може да каже - може и 10 години да е. През това време, аз лично, бих следила хемоглобина, заради чести и/или обилни цикли и ако има нужда да се добави желязо. Защото анемията е много коварна и опасна, изведнъж пада желязото. Друго не бих правила. За себе си, отдавна спрях постоянно да се изследвам и вторачвам - когато дойде тогава, добре дошъл.

# 524
  • София
Аз се уплаших като ми спря за пръв път, което беше пред 5 г. Тогава ходих на доктор и изследвания. Вече го възприемам като нещо нормално. Ако дойде - дойде. Само се пазя от кръвоизливи.

Общи условия

Активация на акаунт