Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 673
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Безразборните цикли и всякакви кървения извън нормалния период също не трябва да се отдават само и единствено на менопаузата.
Аз съм в Канада и въпреки, че тук са супер зле спрямо в БГ, винаги взимат биопсия от ендометриума, в кабинета на лекъра, с една дълга тръба, за 5 минути е цялото нещо, независимо какво показва ултразвука.
Това, което ми озадачава е, че тук като изследват полови хормони, не те пращат ва определен ден от цикъла, а когато отидеш. Също не отдават значение на тези изследвания, защото хормоните всеки месец са различни казват.
Такива прогестеронови хапчета или разни други за спиране или предизвикване на цикъл, тук няма такова нещо. Ако кървиш си чакаш да спре. Варианта ти е алтернативна медицина. На мин два пъти ми се случи и се побърках. То да видиш доктора чакаш месец, после ти правят ултразвук на друго място и там чакаш, тя ще ти изтече кръвта.
С голям интерес ви чета и научавам много полезни неща, но тук просто те са неприложими и се отчайвам.

# 721
  • София
Вчера гледах едно видео, в което се казва, че падналите нива на естроген и промяната на другите хормони влияят много силно на психиката.

# 722
На психиката влияят и щитовидните,кортизола,ИР,дефицитите ...

# 723
Тук (България) хормоналните хапчета за пускане и спиране на цикъл, за нищо ги нямат.
Била съм веднъж по спешност в Рим на частен преглед, заради неспирни кръвоизливи, оказа се киста. Знаех, че имам задържан фоликул от няколко месеца, явно тогава намери да се пукне. Човекът ме прегледа супер щателно, зададе ми въпроси до девето коляно. Накрая ми заяви, че ще ми спре до няколко дни, кистата е изчезнала, лигавицата изтънява. Очаквах да ми даде хапче, попитах го, той каза - не, не се налага за кисти да се пият хапчета, организмът си знае какво да прави. Ако започнат да се образуват всеки месец, тогава евентуално лекарят ви може да помисли.

# 724
Бррр. То по моя яйчник е работено, махнаха киста преди 2 м. Хирургът каза, че аномалиите не са изключени, а рецепта за кръвоспиращо получих, след като настоях. Хистологията беше чиста.

# 725
  • Пловдив
Някой минал през продължителен прием на Дуфастон?

# 726

При мен цикълът е много обилен - по-скоро кръваизливи втория и третия ден...
И аз пия само Вит Д и Магнезий за крампите.

С цикъла и аз съм така (2 - 3 г откакто съм така) и това изглежда ми доведе големи проблеми с краката... (по мое лично немедицинско мнение). Всичко идва от това, че пада хемоглобина, а изглежда това трябва да се пресича. Моя съвет е да си го регулярно изследваш и съответно ако падне да си купуваш желязо. Разбира се най-добре това да се прави под контрола на лекар. Магнезия и аз много го уважавам и често го включвам къде само него, къде комбинирано с лекарства, на моменти го и спирам.

# 727
  • София
Последните месеци ми идваше към 28ми ден, сега е вече 34ти и нищо...та се чудя ще дойде ли и кога. Пълнея си, подут корем...поне тревожност нямам и топли вълни, спя си.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 23:05 от iana28

# 728
  • на Мелмак
Ами аз редовно се изледвам, щитовидна, витамини, всичко, което може и се сетя. Преди бях пълна с енергия, работа, деца, дом. Сега съм изморена. Често съм изморена още като се събудя сутрин. Съвпада ми с цикличните промени, поне започнах да спя, да не врякам като едно истинско петле.
Успокоявам се, че съм започнала да гледам себе си, което е чиста заблуда. Но понякога си вярвам Sunglasses
Боби, сега с магнезий глицинат/бисглицинат от Ай Хърб.
Сега ми дойде малат. Такъв съм го поръчала в някоя тайна нощна доба Joy

# 729
Бисглицината сваля кортизола. Ако по принцип си е нисък, ще стане още по-нисък. Възможна причина за това чувство на умора и липса на енергия.

# 730
Стела, а цитратът? Аз го пия вечер.

# 731
Ето отново една табличка с различните форми на магнезия и за какво помагат:

Аз пия цитрат и таурат. Не едновременно. Просто тези две форми.

# 732
Много полезно. Дали има и за цинк подобна? Ще потърся.

# 733
Naneto, същото е при мен. Сега чета една книга, Избави се от тревожността, интересно ми е и ми помага донякъде. Препоръчвам.
И аз съм така, ни вълни имам, ни изпотяване, ни други симптоми, но тая тревожност ме убива! Вече се чудя какво да правя?

# 734
  • вкъщи
Аз имам закъснения от 6 дни на цикъла, при положение ,че идваше на 26-28 дни. Почнаха и едни вълни, неприятна миризма, а никога не съм се вмирисвала дори при спорт и жега. Подут корем, главоболие , нервност....дано поне е от перименопаузата , а не от друго. И ръцете си ме болят.

Общи условия

Активация на акаунт