Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 726
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
серумно желязо, феритин и желязо-свързващ капацитет (ЖСК)

# 46
Има пакети изследвания в лабораториите.Обикновено така е по-изгодно.Влезте в нечий сайт и погледнете.

# 47
  • Б
 А с тези изследвания ако са близки до границите или леко над тях или под тях  лекарите не им обръщат  внимание.  Има ли смисъл да се показват ?   Пият се витамини разни добавки.  Аз така бях с   ниско желязо , феритин . Не обърна внимание лекар защо нивата падат, ако  спра с приема на   чисто желязо.  Пих известно време, влязоха  железата в норма и лекаря написа че нищо ми няма  .   Сама си установих от къде идва проблема .  По неволя станах лекар . А тези, които трябва да ги разчитат какво правят? И от форума научих много неща , полезни неща.

# 48
Да, така е, при мен Т 4 е малко под долна граница, изписа само Сарита, а аз не се чувствам добре. Дебелея, а не ям. Това си е хипофункция...

# 49
Хипо отвсякъде.Поговори с нея за хормон и защо не ти дава.

# 50
Хипо отвсякъде.Поговори с нея за хормон и защо не ти дава.
В сряда съм на контролен и ще поговорим...!

# 51
Здравейте,включвам се и аз да споделя.
На 47 години съм от 4 години ми идва цикъла на 22-23 дни.Нормален цикъл всяка година правя хормонални и са добре.Но от три месеца ми идва два пъти цикъла в месеца през седмица от предния и все едно си е пак нормален цикъл 4-5 дни си ми върви.Преди два месеца правих изследвания пак си беше наред всичко и си мисля ако влизам в нещо то не трябва ли да намалява този цикъл или дали не правя кисти полипи за да ми идва 2 пъти.

# 52
  • Бургас
Моят лекар каза, че било нормално това, и при мен на 51г изведнъж взе да ми идва два пъти в месеца, било нещо като последно избухване преди окончателния край, надявам се да не продължи много

# 53
Здравейте, има ли някоя с паник атаки през нощта?
Ако е през деня, бих могла да се разсея с нещо, да се раздвижа, сменя обстановката и т.н., но през нощта е ужасно. Задушавам се, главата ми е като бетонирана и не знам как да се справя с това положение. Има ли лекове на билкова основа или поне да мога да го купя без рецепта от аптеката. То аз съм в чужбина, но предполагам ще има нещо подобно. Благодаря!

# 54
Моят лекар каза, че било нормално това, и при мен на 51г изведнъж взе да ми идва два пъти в месеца, било нещо като последно избухване преди окончателния край, надявам се да не продължи много
Последно избухване 🙂 Това са ановулаторни кървения, дори не е същински цикъл, продължителните примацвания също и пр., заради падналия прогестерон.

# 55
Благодаря за новата тема.

# 56
Радост, постове “благодаря за темата” са забранени във форума не помня откога и го съобщавам само, за да не се чудите ако Ви изтрият.(някои потребители бе знаят за това и питат защо ги трият, пише в “правила на форума” защо се трият).Има бутон “следи”, за да излиза темата в следени.
Иначе- имах и аз цикъл малко след цикъл, един път дълго зацапване, започнало от овулация, няколко дни след цикъл, до идването му.
В рамките на 3г са тези случаи, още имам редовен цикъл.

# 57
  • Пловдив
На мен ми се беше скъсил цикъла на есен и зимата. По принцип ми е на 4 седм, но постепенно стана на 3 и 2 месеца ми идваше на 2 седмица и си ми е като нормална менструация, с болки, кървене по 4 дни и тн. . За 6 м бях 4 пъти на гинеколог, всичко е нормално, Полови хормони, цитонамазка, Ехограф .. бях и ендокринолог, че си имам хиперфункция, там съм в ремисия . След това се нормализира от себе си. Не знам какво беше това нещо.

# 58
Здравейте, има ли някоя с паник атаки през нощта?
Ако е през деня, бих могла да се разсея с нещо, да се раздвижа, сменя обстановката и т.н., но през нощта е ужасно. Задушавам се, главата ми е като бетонирана и не знам как да се справя с това положение. Има ли лекове на билкова основа или поне да мога да го купя без рецепта от аптеката. То аз съм в чужбина, но предполагам ще има нещо подобно. Благодаря!

Обикновенно ПА се свързват със стрес и тревожност...лично на мен не ми се връзва да са през нощта, освен, ако има нещо, което не каззвате. Билки за това...мента, глог, валериан+маточина на сироп. Валидол. Пийте вечерта чай от мента, маточина или лайка с мъничко мед. Не пийте алкохол, не яжте шоколад и бяла захар, не пушете...всичко това възбужда нервната система и вдига пулса. Изследвали ли са Ви кортизола? Според мен трябва да отидете на ендокринолог.

# 59
Въпросът е, че е много неприятно моментно състояние и се появява без предварителни симптоми. Няма пряка връзка със стреса през деня. По принцип може да се случи и уикенда. Изведнъж се събуждам през нощта към 1-2 часа и усещам, че не мога да си поема въздух, все едно нещо е заседнало в носа и гърлото, а психически имам усещането, че съм заклещена в тръба с главата надолу и не мога да мръдна.
Предстои да правя кръвни изследвания и хормони, но не точно сега.

Общи условия

Активация на акаунт