Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 8 740
  • 278
  •   1
Отговори
# 240
Silver Scaler спрей имаме ние.Иначе Назика е другото към което прибягвам при нужда плюс цинабсин, но за него съм казвала.

# 241
  • Пловдив
При сопол последния път се разминахме само с морска вода:

Винаги гледам да имам налична опаковка вкъщи. Отделно вече и другите, които ползвам са Виброцил/Назик и АБ капки като се налага. УНГ-то изписа някакъв хомеопатичен спрей за нос, който съм ползвала 1 път и не съм сигурна изобщо струва ли си.
Ползвах и Риноджермина - някакъв скъп спрей за носа - правиш 2 или 3 курса с него уж за превенция.. и 1 курс не успяхме да направим, малката се разболя и Риноджермината замина в коша.

Йони сега стартира градината - на 12-и хвана някакъв вирус и пропусна 15-и септември..

Лизи, ами Сами и Яна ще ги пускаш, нали? Не трябва ли сега да са на градина 1-а група или бъркам?

# 242
  • Бургас / Славейков
От болните сме и ние .Сопол естествено и кашлица този път.Митко е от тези дето бяха на ясла.От втория ден на градината е със сопол,мислех ,,че ще се разминем,но при нас е плътно 10дни.Сега виброцил и коризалия.Черните капки не ни ги изписва вече нашата докторка ,но иначе каката бързо и минаваше с тях сопола.Цапат.Надявам се другата седмица да е на градина,че тази само го разнасяме на село и после. в къщи.

# 243
За всеки сопол  пускам секрет и винаги излиза някаква бактерия…
Повече не се доверявам на “ промивки с морска вода и ще отшуми”.. след последния градински сопол, цялото семейство пихме АБ, децата бяха с бронхит.

# 244
Този път не сме пускали носен секрет , но то никога няма нищо на тия секрети, аз понякога пускам и по два , три пъти на едно боледуване ,като не минава,  еми нищо не излиза. Явно, като не ходят на градина , не ги хващат бактериите , само вирусите  , иначе есента дето бяха за 3 дни на ясла , веднага пипнаха мораксела.

K5.S  ако ги закрепя да не са болни , ще ги пусна на градина Joy, записала съм ги, 1ва група , днес информирах и педиатърката,че ще ги пускам , изчете ми егати лекцията , ,,не са за градина тия деца, колко лекари трябва  да ти кажат ,, и накрая ,, добре , сама ще се обедиш ,,

То не може вечно да отлагаме и аз вече имам нужда малко да се разсея , ако ще и за 3 дни месечно да ходят , вероятно ще е така , ама като нямам и 3 часа месечно без тях , 3 дообяда ми се виждат перфектно. Да не звучи зле , искам да си ги гледам , но вече и на мен търпението ми куца  , а това не е ок и за тях. Имам нужда дори да изчистя или сготвя на спокойствие Joy и това ми се вижда лукс, от както са родени , не ми се е случвало, да чистя или готвя и те да не са в апартамента , всичко правя с тях , помагат ми , ама ме и бавят супер много.

В началото , като са почнали децата ви градина, получавали ли сте информация , дали са се успокоили или ако пускат снимки в група , да видите ,че всичко е ок и си играят ?  При нас предопредиха на родителската, че няма такива варианти , може да говориш с учител по телефона , само ако той НЕ е на смяна и ако звъннем за нещо , няма да ни вдигне , ще се върне обаждане , като свършат работното си време. Вкараха ни в една Фейсбук група , но гледам ,че не качват нищо.
Детската градина е в ремонт и са в друга градина , помещението , в което обикновено е една яслена група , сега ще са две 1ви групи + яслена . Тоест ще е мазало , кой знае колко деца ще са на куп и колко болести ще си прехвърлят , като са толкова много в малко пространство. Сроковете на ремонта са до декември , но директорката каза ,че срокове не се спазват , демек кой знае кога ,ще сме в градината , която трябва...

# 245
  • Пловдив
В нашата група в градината учителките ни вкараха във вайбър група, имаме отделна и само на родителите.
Първите два дена постанаха по 1 снимка: че децата са спокойни, и на следващия как рисуват с пастели.
В яслата в групата учителките не постваха снимки - само на рождени дни пращаха на майката на конкретното дете и тя, ако има желание, ги споделя с останалите.
Не разбирам за какво ти е да говориш с учителката извън работно време. Ако нещо се наложи да се обадиш, да ги вземеш по-рано, как ще предупредиш?

# 246
И аз това се чудя Joy ако звъниш за нещо , то ще е конкретно за този ден.

# 247
В нашата група не са ни пращали снимки тази седмица.Казаха за 15ти ако не са спокойни,че ще звънят да си ги прибираме по обяд.На някои са звъняли.В съседната първа група им пращали снимки .
Във вайбър отговарят с леко закъснение и избирателно за сега.
Като я взимам "всички са яли и спали" 😀
Опитах се да обясня за запека на Аделина , да предупредя ако може да настояват за суоата на обяд и поне първите дни да избягват да дават хляб или бисквити,че да не се учи и там така , но много не ми обърнаха внимание.За сега съм със смесени чувства.

# 248
При нас госпожите отказват да си дават личните телефонни номера. Ако примерно някое дете ще отсъства или искам информация за детето ми,то трябва да звъня на служебния мобилен на градината. Имаме Фейсбук група с госпожите,където качват снимки и ако има нещо,информация от госпожите  към нас родителите се качват публикации там,за да ни уведомят. С родителите имаме вайбър група. Днес имаше снимки за тази седмица. Пламена днес пропусна градината,че май се заформя бистър сопол🥴🥲

# 249
Моето момиче е в нова градина от понеделник и за сега сме страшно доволни.  Тя ходи с голямо желание, градината е точно срещу нас, има познати дечица и постоянно разказва колко ѝ харесва. Имаме фейсбук група и качиха снимки първия ден и вчера. Рисуват, лепят, излизат навън. Аз съм много впечатлена, сигурно защото в яслата нямаше нито снимки, нито някакви дейности, не излязоха нито веднъж и ежедневно им се пускаше тв 😃 обстановката също е различна, се градината имат дори кът за четене с барбарони.
Аз не успях да отида на родителска среща, поканиха ме да се запознаем преди това, бяха много подробни учителките, много хубаво впечатление ми направиха. Дадоха си номерата и казаха, че са на разположение, когато е необходимо.

# 250
Нашите в яслата ги изкарваха всеки ден на вън,а сега в детската по два пъти. Снимки качваха и в яслата и сега качват от градината,та не се впечатлявам. Госпожите се занимават с тях от ден едно,но обективно мнение ще дам след месец,два🤣Колко дечица има в група при вас момичета? На Плами групата е от 28 деца. Много ми се струва 😩

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 21:34 от Милото

# 251
Каката (4гр) са 36. Малката сега май са 34.

# 252
Каката (4гр) са 36. Малката сега май са 34.
Мале,мале значи да не се стресирам с бройка от 28🤣

# 253
При нас групата е смесена 2 и 3 годишни са заедно.
Учителките са същите като миналата година, 19 деца са общо. Децата са доволни, почти всеки ден са навън като ги взимам. Снимки качват по принцип,  но тази седмица не са. Нямам база за сравнение как е на други места, но съм доволна. Детето ходи с желание.
Само, че след градината вкъщи настава ад. Всеки мой отказ за нещо води до тръшкане, реване, море от емоции..после й минава и все едно не е било. Като й кажа да си измие ръцете, да си съблече дрехи отново е мега драматична реакция.
Преди няколко дни на площадката “спореха” с едно дете, тя искаше да се качи на пързалката, а то не й даваше. Тя се махна от там и тръгна към пясъчника, другото дете тръгна след нея и я блъсна в гръб. Тя супер много се разстрои.
След тази случка няколко пъти блъска така брат си, оня ден от дивана. Добре, че бях до тях и не стана беля.. Това същото дете е в групата й в градината.

Предполагам, че всичко това се случва заради градината, но честно казано не знам какво да направя.  Говорих й за блъскането, че не е хубаво така, днес пак го направи на батута. А толкова много го пази и внимава по принцип, дава си играчките, играят заедно.

# 254
  • Бургас / Славейков
В нашата градина ,ако детето ще отсъства трябва да се обадим до 8.20на служебния телефон в градината.Госпожите са си дали и личните телефони.Имаме фейсгрупа ,госпожите качват непрекъснато нещо .Особенно в петък  и пожелават приятни почивни дни.Отделно имаме и Вайбър група с майките.Ако искам някаква информация как е било ,я взимам обикновено следобед като го взимам от градина.В яслата не беше така нищо че са заедно на едно място .Учителките изключително много ги занимават ,качват непрекъснато снимки.Имат много играчки ,книжки .На децата им е забавно.Дори в групата има бутафорна торта ,тъй като ,нали не дават да се внася .Дори на р.среща ни казаха вместо да се правят почерпки или картонени торти ,които вече са доста пари.Че по удачно е за парите които сме предвидили за почерпка и торта да се купят играчки за групата .Примерно сега виждам че са купени от меките пъзели 3,4на брой с числа и букви .

Общи условия

Активация на акаунт