), бактериите живеят дълго по играчки и подобни , мисля че и след месец може да се заразиш с мораксела , от засъхнали секрети на някоя играчка .даже май на външна среда оцеляваше моракселата един месец , на вътрешна още повече. Най вече масово децата със сопол са на градини и в тоя случай няма как да се предпазят. Имам една позната и в яслата и сега в градината , която е съвсем различна , води детето по 3 седмици със сопол и никой не го връща ,никой не прави забележки. Вчера ми излезе пост за нашата градина ,явно някоя майка е избесняла и ги клепаше ,че взимат болни и така здравите си седят вкъщи , а болните на градина. И като цяло от приятелки това го чувам често ,като оплакване от техните градини. От други пък чувам , че сопола не е болест и ,,хвърляй ги тия деца в градината , болни здрави няма значение, аз мойте не мога да ги търпя и са си все на градина,, , това вчера ми каза една майка
. Та отговорността на доста родители е нулева , на персонала също, защото не ги връща , ако ги върнат след два часа по наглите родители носят бележки от педиатри (които казват ,,сопола не е болест,,) , че децата са здрави и пак са сополивите със здравите . 
Препоръчани теми