Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 8 740
  • 278
  •   1
Отговори
# 255
Nl_cl , при нас по същия начин Яна се научи да щипе и само пощипва Сами, на един батут едно дете я щипеше, тя му викаше да спре и подобни и от тогава и тя щипе, други деца не щипе , но Сами си го отнася. Имали сме и други подобни случки. Та общо взето , явно на каквото лошо се научат , го отнася брат/сестра.

# 256
  • Велико Търново
Вики тръгна направо на градината, но отзивите ни сега с Мишо са добри, мисля че ги изкарват поне по веднъж, понякога и по два пъти.
Вики задължително в градината ги изкарват два пъти, имат всеки месец куклен театър, цирк имаха веднъж, фокусник също. Занимават ги много добре, догодина и Мишето отива при кака си. Сега за 15- ти септември Вики имаше стихче, добре че след него се разболя, че го чакаше. И двете групи са около 15 деца, и имат служебен телефон на който можем да звъним. В яслата качват снимки само на РД, в градината качват ако са имали някоя по- интересна игра или куклен театър.
Вики напоследък е доста грижовна към Мишо, но  въпреки това не си дава книжките и играчките. А най- новото е, че като ѝ се скарам  започва да реве и ме пита защо не я обичам. 🫣

# 257
При нас групата е смесена 2 и 3 годишни са заедно.
Учителките са същите като миналата година, 19 деца са общо. Децата са доволни, почти всеки ден са навън като ги взимам. Снимки качват по принцип,  но тази седмица не са. Нямам база за сравнение как е на други места, но съм доволна. Детето ходи с желание.
Само, че след градината вкъщи настава ад. Всеки мой отказ за нещо води до тръшкане, реване, море от емоции..после й минава и все едно не е било. Като й кажа да си измие ръцете, да си съблече дрехи отново е мега драматична реакция.
Преди няколко дни на площадката “спореха” с едно дете, тя искаше да се качи на пързалката, а то не й даваше. Тя се махна от там и тръгна към пясъчника, другото дете тръгна след нея и я блъсна в гръб. Тя супер много се разстрои.
След тази случка няколко пъти блъска така брат си, оня ден от дивана. Добре, че бях до тях и не стана беля.. Това същото дете е в групата й в градината.

Предполагам, че всичко това се случва заради градината, но честно казано не знам какво да направя.  Говорих й за блъскането, че не е хубаво така, днес пак го направи на батута. А толкова много го пази и внимава по принцип, дава си играчките, играят заедно.
Пламена е същата. Ходи без рев. Обяснява какво са правели. Иска да ходи дори в новата  група и новите госпожи,но емоциите и избиват в нас. Тръшкането е всекидневно,но се научи да отговаря,да удря и са говори даже у на МА🥲 Когато и каже да не ходи на детска се замисля и ми казва “не,искам,искам при госпожите и децата”🤷♀

# 258
  • Пловдив
Като ви чета, се успокоявам малко. Йони след градина е същия звяр: като иска нещо и не ѝ се даде, писка и се чумери. Не иска да разбере думата НЕ. Емоциите взимат връх, лесно се разплаква и накрая не ни издържат нервите и изяжда шамар по дупето.
А учителките в градината я хвалят: много слуша, подрежда, а у дома е война..

# 259
Явно е нормално, което не го прави по-лесно.

Ии да се похвалим, 5 дена на градина и сополът вече е на линия! Какво е това нещо..
Не е ходила от май месец, цяло лято е играла с деца и е нямало проблем. Как може за 5 дена и с хрема.
Според една майка заради препаратите с, които се мие в градината се дразнела лигавицата на носа и ставала по-възприемчива. Чували ли сте такова нещо?

# 260
Не съм чувала такова нещо, според мен просто масово си водят децата болни (сопол за мен също е болест Joy), бактериите живеят дълго по играчки и подобни , мисля че и след месец може да се заразиш с мораксела , от засъхнали секрети на някоя играчка .даже май на външна среда оцеляваше моракселата един месец , на вътрешна още повече. Най вече масово децата със сопол са на градини и в тоя случай няма как да се предпазят. Имам една позната и в яслата и сега в градината , която е съвсем различна , води детето по 3 седмици със сопол и никой не го връща ,никой не прави забележки. Вчера ми излезе пост за нашата градина ,явно някоя майка е избесняла и ги клепаше ,че взимат болни и така здравите си седят вкъщи , а болните на градина. И като цяло от приятелки това го чувам често ,като оплакване от техните градини. От други пък чувам , че сопола не е болест и ,,хвърляй ги тия деца в градината , болни здрави няма значение, аз мойте не мога да ги търпя и са си все на градина,, , това вчера ми каза една майка Close. Та отговорността на доста родители е нулева , на персонала също, защото не ги връща , ако ги върнат след два часа по наглите родители носят бележки от педиатри (които казват ,,сопола не е болест,,) , че децата са здрави и пак са сополивите със здравите .

# 261
Ехе,вие доста сте писали. Аз не съм влизала от може би 2 седмици.
Моя мъж замина за чужбина и на мен ми е тъжно ... до като ни вземе при него
Педиатърката успя с 2 посещения да забели пишлето,размина ни се операцията и вече пишка без проблем (пу-пу) даже си я забелва сам .
От детската за 2 дни хвана ангина и аз от него ,бяхме на антибиотик . Повече няма да го пускам,имунитета му е скапан и не може да се възтанови, 4 месеца е все на антибиотици .
Имаме голям прогрес с говоренето,започна по цял ден да говори нови думи,които никога не е изричал. Лошото е,че в дупница казват,,оти" и очевидно Господина е слушал и сега ми каза ,, оти искам" направо побеснявам като го чуя. Не че ние във Врачанския край говорим перфектно,но все пак това,,оти"не ми харесва и се стараем да го заменим с ,,защото". Днес за първи път с конструктора си построи кула ,до сега не е правил никакви фигури освен да го реди безразборно ,така че за мен това си е напредък ,проявява въображение
На село съм си за седмица и се оказа ,че всички дечица на роднините са болни,кой с хрема,кой с гърло и Вики играеше с тях,на тръни съм да не се разболее отново,защото тъкмо му минА 🤨

# 262
А в нашата градина са позволени истински торти, рожденните дни ги празнуват с торта и свещи. Малко съм против това, но няма как да огранича детето да не яде торта там.

От друга страна пък това си е истински празник с децата.

# 263
  • Варна
Мислех, че навсякъде е забранено да се внася храна.

# 264
И аз, но  просто искат тортата да е със сертификат от производител.

# 265
  • Пловдив
Картонени торти имат в градината при нас: една за момичета - розова и една за момчета - синя. Като храна се допуска само питка със сертификат (в яслата и това не можеше).
Имат телевизор и уредба и вече чувам как малката гледала Маша и Мечока и Пепа Пик (това розово прасе ми е толкова противно..) Снощи в колата питаше за Пепа Пик да го гледала момата.. Flushed

Иначе мъжа ми като я прибира от градина, ми казва, че я взима от отвън, от площадката, което в яслата не го правеха.

# 266
Момичета , вече направо ми идва да се гръмна! Вчера трябваше да си оправям документи , оставих децата с майка ми , тъкмо се прибирам , майка ми звъни , децата пищят , казва ми ,,бързо да идвам с кола ,че трябва да ги водим в бърза помощ. На тичане се прибрах с тоя куц крак. Сами паднал на ръба на масата , нямате представа колко кръв имаше , цялата му блуза попила в кръв до гащите , сцепил си точно под устата и отвътре и отвън. Отвън е къса рана но дълбока , заведох го в бърза помощ, за да я залепят трябвало да не реве.  Него го е страх от всякакви униформени сестри, само като ги види пищи. Две казаха ,че без лепене няма да стане , третата че ще мине и така.  Седях 2 часа там да го успокоявам , еми не става , няма как да го залепят и ме върнаха. Сега го мажа с йодасепт и лепенки не дава да сложа, те и не се залепват тъпите лепенки и падат. Педиатърката ми вика , поне един шеф да му бяха сложили, че можело да се инфектира. Направо ми се запали главата , не знам какво да го правя. Вчера си кървя по малко цяла вечер , като говори то се отваря раната , щото е точно под устната и прокървява. Сега вече не кърви.  
На всичкото отгоре , вчера заради тъпото тичане , сега не мога да ходя , кракът ми се поду и куцам.  И Не знам как ще мине тая рана така , ще зарасне ли въобще ..

Ох и сега ревна и то прокърви пак ....

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 12:51 от Lizi:) :)

# 267
Ох Лизи, силно ти съчувствам за случилото се. Ако бях наблизо аз бих ги гледала децата заедно с Борко, че и ти един път да си свършиш работата.
И как така няма да го зашият, пълно безхаберие...
Заведи го пак ако имаш възможност.

# 268
Говорих пак с педиатърката, каза че не може да шие и лепи , щом са минали 6 часа. Остава да чакаме и да се надяваме да не се инфектира.  Лепенка не мога да я сложа , защото пада сама и трябва да е залепена на устната . Като яде си маже и раната с храна, колкото и да се опитвам , все има храна на раната. Яде крем супи , защото го болят и зъбите и не може да дъвче.  Не ми дава да му пипна зъбите , за да видя дали се клатят от удара. Но и от тях тече кръв....

Ох Лизи, силно ти съчувствам за случилото се. Ако бях наблизо аз бих ги гледала децата заедно с Борко, че и ти един път да си свършиш работата.
И как така няма да го зашият, пълно безхаберие...
Заведи го пак ако имаш възможност.

# 269
Ох , Лизи....съчувствам ти и аз .На твое място бих разпитала всички възможни познати мед.сестри , доктори, санитарки ако щеш дали имат познат ,който да даде съвет с какво да мажеш/лекуваш, че да зарастне по - бързо.Мен наскоро ме оперираха и ми казаха едни лепенки - цикакеър за зарастване на рани.Ако ги намериш може да пробваш ,но са доста скъпи.
Как да не плаче като го боли?! По възможност го заведи на стоматолог.Обади се предварително да се уговорите да го забаламоса с играчка, сладолед или нещо, което би помогнало да си отвори устата спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт