Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 8 738
  • 278
  •   1
Отговори
# 270
Около 24 часа е при рани на лицето, особено на устните понеже там слюнката действа антибактериално. Но пък и по-трудно зараства самата рана заради мокрото място и постоянното движение.
Но щом са минали няма вече голямо значение, дано бързо зарастне. За зъбите така нищо не мога да кажа, дано не се клатят, че са малки още за постоянни. Заведи го на снимка по-нататък да се види има ли проблем някакъв.

# 271
Разпитвам ,който се сетя .
В бърза помощ ми казаха да мажа с йодасепт паста , педиатърката ми каза да слагам и пудра сулфатиазол. Една приятелка каза че пастата на йодасепт е за зарастнали рани , като е прясна кара раната да пуска вода . И съвсем се обърках. То превръзка не може да се сложи , точно под долната устна е раната.

# 272
Лизи бяха ми казали за някаква течна лепенка или нещо подобно. Каката се беше ударила доста на крака и не търпеше нито лепенка, нито превръзка. Тогава една майка на площадката каза за това, ако не се лъжа се  пръскало и предпазвало раната като лепенка. Аз тогава така и не ходих да търся и не съм ползвала. Ама и само това си спомням.

# 273
Ако има такова нещо ,ще е чудесно , сега ще търся.

[
Лизи бяха ми казали за някаква течна лепенка или нещо подобно. Каката се беше ударила доста на крака и не търпеше нито лепенка, нито превръзка. Тогава една майка на площадката каза за това, ако не се лъжа се  пръскало и предпазвало раната като лепенка. Аз тогава така и не ходих да търся и не съм ползвала. Ама и само това си спомням.

# 274
Lizi…аз имам друг съвет.
Виж дали няма как да си направиш консултация с лекар/стоматолог онлайн. Не че може да се направи нещо онлайн, но поне могат да дадат съвет.
Другото което ми звучи адекватно в този случай е Пирогов. Ако се клатят зъбите, може да има някаква фрактура и на челюстта.

# 275
  • Велико Търново
Лизииииии, толкова съжалявам че не можеш дори за миг да си отдъхнеш без да стане някоя беля 😔.
От години ползвам един чаевец, който действа много добре на рани, пиши ми да ми дадеш адрес за да ти пратя!
Теб кракът все още ли те боли? Върви отново на лекар, не ми се струва нормално да продължава още така да те боли.

# 276
Сами през какви ли инциденти не премина... толкова ли е палав ,че все лошо се наранява🥺
Пожелавам бързо оздравяване

# 277
  • Варна
Дано бързо се възстанови.. и той от всички рани и ти психически честно казано - наистина все нещо, не знам как успяваш. Габи 1 път се е удряла повече и видях кръв и ми се разтрепериха краката, а не ме е страх, просто не знаех как да реагирам.

# 278
От толкова кръв покрай него , вече съм толкова хладнокръвна при такива случаи , че някой ако ме гледа от страни , ще каже че не изпитвам емпатия.

Зъбчетата май са добре вече , започна да яде на тях. Мисля ,че и раната се затвори , но го пазя да не реве, че като изкриви уста да реве и се отваря. Ще мине и това. Просто няма опазване това дете. Баща му е бил същия , цялата глава му е в белези от лепене. Аз не го мазах Сами с нищо за белези и неговите си остават. Надявам се, че с времето ще се заличат.

В бърза помощ вече ни познават всички и ни посрещат със "Сами ,пак ли ти,,
Аз не съм ги запомнила , ама едната се сети ,че му е лепила главата ,при другата сме били за носа.

Общи условия

Активация на акаунт