Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 384
  • 386
  •   1
Отговори
# 270
Около 24 часа е при рани на лицето, особено на устните понеже там слюнката действа антибактериално. Но пък и по-трудно зараства самата рана заради мокрото място и постоянното движение.
Но щом са минали няма вече голямо значение, дано бързо зарастне. За зъбите така нищо не мога да кажа, дано не се клатят, че са малки още за постоянни. Заведи го на снимка по-нататък да се види има ли проблем някакъв.

# 271
Разпитвам ,който се сетя .
В бърза помощ ми казаха да мажа с йодасепт паста , педиатърката ми каза да слагам и пудра сулфатиазол. Една приятелка каза че пастата на йодасепт е за зарастнали рани , като е прясна кара раната да пуска вода . И съвсем се обърках. То превръзка не може да се сложи , точно под долната устна е раната.

# 272
Лизи бяха ми казали за някаква течна лепенка или нещо подобно. Каката се беше ударила доста на крака и не търпеше нито лепенка, нито превръзка. Тогава една майка на площадката каза за това, ако не се лъжа се  пръскало и предпазвало раната като лепенка. Аз тогава така и не ходих да търся и не съм ползвала. Ама и само това си спомням.

# 273
Ако има такова нещо ,ще е чудесно , сега ще търся.

[
Лизи бяха ми казали за някаква течна лепенка или нещо подобно. Каката се беше ударила доста на крака и не търпеше нито лепенка, нито превръзка. Тогава една майка на площадката каза за това, ако не се лъжа се  пръскало и предпазвало раната като лепенка. Аз тогава така и не ходих да търся и не съм ползвала. Ама и само това си спомням.

# 274
Lizi…аз имам друг съвет.
Виж дали няма как да си направиш консултация с лекар/стоматолог онлайн. Не че може да се направи нещо онлайн, но поне могат да дадат съвет.
Другото което ми звучи адекватно в този случай е Пирогов. Ако се клатят зъбите, може да има някаква фрактура и на челюстта.

# 275
  • Велико Търново
Лизииииии, толкова съжалявам че не можеш дори за миг да си отдъхнеш без да стане някоя беля 😔.
От години ползвам един чаевец, който действа много добре на рани, пиши ми да ми дадеш адрес за да ти пратя!
Теб кракът все още ли те боли? Върви отново на лекар, не ми се струва нормално да продължава още така да те боли.

# 276
Сами през какви ли инциденти не премина... толкова ли е палав ,че все лошо се наранява🥺
Пожелавам бързо оздравяване

# 277
  • Варна
Дано бързо се възстанови.. и той от всички рани и ти психически честно казано - наистина все нещо, не знам как успяваш. Габи 1 път се е удряла повече и видях кръв и ми се разтрепериха краката, а не ме е страх, просто не знаех как да реагирам.

# 278
От толкова кръв покрай него , вече съм толкова хладнокръвна при такива случаи , че някой ако ме гледа от страни , ще каже че не изпитвам емпатия.

Зъбчетата май са добре вече , започна да яде на тях. Мисля ,че и раната се затвори , но го пазя да не реве, че като изкриви уста да реве и се отваря. Ще мине и това. Просто няма опазване това дете. Баща му е бил същия , цялата глава му е в белези от лепене. Аз не го мазах Сами с нищо за белези и неговите си остават. Надявам се, че с времето ще се заличат.

В бърза помощ вече ни познават всички и ни посрещат със "Сами ,пак ли ти,,
Аз не съм ги запомнила , ама едната се сети ,че му е лепила главата ,при другата сме били за носа.

# 279
Тук ли сте мами?!

В заключение ситуцията при нас, един месец на градина и малкият за втори път ще пие антибиотик..  Това не е нормално.
На кака му и протече носа за 2 дни и се оправи без нищо. Но явно го зарази и при него не протичат така нещата. Изследвах секрет, естествено излезе онзи проклет стафилокок, до сряда пи антибиотик и от вчера пак сополи.
Днес пак ходихме до лабораторията.
Утре ще заведа и Рая и смятам да си пуснем и на нас, защото мен пък ме заболя гърлото.

Ако ще е така..направо да я спирам от градина. Ще го отровя от лекарства ако всяка седмица се разболява.

# 280
Ници, ние сме същите ,само дето Вики ходи на градина точно 2 дни (1и 2 септември) ,обаче от тогава не ни минава. Повече няма и да го пусна,сега е на иминостимуланти, че малко да вдигнем този имунитет. Дано твоя малкия не бъде като моя,но като те слушам доста си приличат от към разболяване

# 281
Дано е укрепне с времето! То просто коктейлът от бацили от ДГ е жесток.

# 282
Мойте са от 19 август болни. Има веднъж два дни пауза и веднъж 4 дни пауза и на ново. Това са общо 6 здрави дни  за 60 дни. До градина не могат да стигнат още, защото исках след боледуването да им дам една седмица, за да се възстанови организма и тогава да ги пусна, но не могат да направят една седмица здрави.

NI_Cl , пробвай с бронховаксом , ако пие антибиотик заради кашлици , но трябва да се започне веднага, защото есента се пие. Няма да спре да боледува, но няма да слиза толкова често на долу. За над 3г , може да се прави комбинация с фариностим, ефекта е много добър и на мен правя тая комбинация. Фариностим помага на гърлото и носа и минава много бързо гадостта. От положение , всеки мой сопол да е антибиотик, пиех по 7 антибиотика за една зима , защото организма ми не се справяше с нищо, след бронховаксом и фариностим ми минаваше за два дни без антибиотик. Но Фариностима е над 3г , бронховаксома може и по малки. 
Водих Яна на балет 2,3 пъти , през 4те здрави дни и започна да се нааква, а тя беше бетон с махането на памперс , нито някога съм я подсещала да пишка ,нито нищо. След това явно се замърси , защото като се изпусна бяхме на вън , а аз не нося резервни дрехи и докато се приберем мина време, започна да я боли като пишка ,направо пищеше и започна и да се напикава , вече две седмици е така , периодично я боли като пишка , не откриваме от какво. Наща педиатърка нали по диагнозите и все ме хвърля във филми и сега иска да я снима за спина бефида , че при децата които имали лека форма , правили такива регреси и не можели да задържат резервоарите. Според мен е на психическа основа , на балета за първи път се отдели от Сами и мен за цял час , много и хареса ,беше много развълнувана, но през ноща сънува кошмари , че каките я щипят , дерат и подобни, цяла нощ пищя и рева и тогава започна да изпуска по малко ако, след това като започна да я боли и като пишка , започна да стиска.  Смятайте от балет за един час има регрес , какво ще е на градина?

# 283
  • Пловдив
Лизи, а как е Сами? Надявам се бързо да разберете какво става с Яна.
Орехче, помня, че Ади имаше проблеми с изхождането - оправихте ли се?
Ради, какви имуностимуланти даваш на Вики?
NI_CI, какъв антибиотик пие малкия?

Йони също ходи на балет - първо бяхме на ден на отворените врати в школата, после изкарахме два урока и се разболя. Иначе и на нея много ѝ хареса, но.. не знам дали да продължим.
Не мога да кажа дали е понатрупано от градината или от балета (в чакалнята е хладно, а залата, където се упражянват не е предварително затоплена). И сега сме вече от миналата седмица от сряда у дома на антибиотик.
Заради неочакваното разболяване отменихме и една резервация за Хисар и изгоря капарото (правихме планове три семейства с деца да се видим за един уикенд).

# 284
K5.S , Клацид.

Лизи, до кашлица сега не сме стигали, обаче ларингит направи. Бронховаксома са ми го препоръчвали и други изпатили родители. Нашата лична обаче казва няма нужда.
Тя за много неща така казва и напоследък доста й се изнервям.

Решила съм да сложа противогрипна ваксина на Рая. Вие какво мислите по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт