Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 376
  • 386
  •   1
Отговори
# 285
И аз се чудя за противогрипна ваксина тези дни . Грип А много лошо го изкараха, с 6 - 7 дни температура  40 градуса, на сила има давах вода със спринцовка, защото устите им бяха сцепени ,не искам да минавам през тоя грип пак.

К5.S , Сами е добре , но и той се напишка на вън събота и неделя ..... Явно имитира Яна. Сега се чудя с това напикаване как да ги пусна на градина.  От два дни нямат сопол , може би е хубаво да ги задържа седмица , за да видя дали ще спрат да се напикават. Честно казано супер много ме напряга това напикаване и акане в гащите , направо се изнервям много , въпреки че не го показвам .

# 286
  • Велико Търново
И аз обмислям да поставя на децата противогрипна ваксина, но нещо не намирам по аптеките подходяща за тях. За нас съм взела и чакам да намерим и за тях и да ходим да си ги поставим.

# 287
Plamingo, за децата назална ни казаха на нас. Има в Ремедиум.
Всъщност тя назалната е над 2год. възраст и за нашето “бебе” не става. И се чудя дали да му слагам инжективна…

# 288
  • Пловдив
Аз искам да сложа на Йони. По препоръка на лекар, съм се спряла на назалната. Миналата година два пъти изкара грип А, а ние по веднъж като се заразихме от нея.

# 289
Ади като ходеше на балет още от първия ден се разболя.Подът е ужасно студен , те освен , че стъпват също лягат и сядат по земята.Лизи , провери да не е цистит или подобно от настинка.
За Ади ви казвах първо , че махам нощния памперс ,но аз я събуждах.Вече имаме 100 процентов успех без никакви инциденти и сама се събужда да пишка.
С акането бяха започнали проблясъци и ходене в тоалетната, но откакто тръгна на градина започна пак да се запича и върнахме назад.Дори тeзи дни положението е , че освен,че  в детската се стиска да не ака и вкъщи и се страхува да се изходи.Като успее пък всичко и минава и живва ! От утре сме решили пак да е редовно на сироп докато регулираме нещата.
Момичета , аз не съм споделяла , но ни се случиха доста лоши неща.Загубих бебето в 8-мия месец, след което и аз бях на косъм.
В този ред на мисли съм си казала , че човек по - малко трябва да се ядосва и да се кахъри за дребни неща - като че детето още е с памперс например.Важното е да сме живи и здрави.Всичко друго - говор , памперси , биби , работа, готвене може да се навакса.

# 290
Амазоника, прегръдки имаш от мен :/ !
Станалото не може да се промени, но важното, че ти си добре! И наистина..всичко друго са бели кахъри както се казва!

# 291
  • Бургас / Славейков
Важното е  че ти си жива и здрава.И от там всички покрай теб.Моя съседка загуби в 9месец ,след три месеца забременя отново.Сега има живо и здраво дете.Всичко ще се нареди.Лизи да не би да има цистит Яна?Разговарях с учителката на Митко също за някакви уроци и т.н ,каза ми да изчакам на 4като стане.Не е малък ,но не е и голям.Забелязала съм че когато има повече емоции и среща повече хора през деня.Вечер е много неспокоен и бълнува докато спи.Лизи даваш ли витамини ?

# 292
  • Велико Търново
Амазонка, много съжалявам! Най- важното е че Ади има жива и здрава мама! Прегръдки!

# 293
Амазоника , съжалявам за това , което сте преживели, това ми беше най големия страх... Преминаваш през нещо невъобразимо тежко, просто нямам думи, за съжаление каквото и да кажа няма да помогне ..

Pupelina , цистита не се ли провокира от бактерия?, на нея и е чиста урината , утре ще пусна повторна.

# 294
  • Пловдив
Орехче (Амазоника), радвам се, че си жива и здрава и си имаш и Ади! Другото ще се нареди! Прегръдки!

# 295
Орехче,съжалявам за случилото се. Прегръдки и бъди силна.
Аз също искам да сложа ваксина на Плами за грипа,та и на себе си. Тя ту ходи на детска,ту не ходи. В понеделник ходих сутринта в детската да чета приказка на децата. Има такава програма,всеки ден в 9ч,някой от родителите ходи и чете приказка.  Почнах да и давам продуктите на Аквасорс коластра,водорасли и омега. Ще ви дам отзиви след четири месеца. Много ми се иска боледуванията и да минават по-леко,че место стига до АБ. Иначе доста неща научи от детската за краткото време от което ходи

# 296
  • Варна
И аз да включа да кажа прегръдки - не можем да си го представим, но наистина важното е, че ти си жива и здрава и Ади си има здрава мама. Надявам се цялото семейство да се възстановите възможно най-скоро!

# 297
Много съжалалявам Амазоника, още в темата за секциото те прочетох!
Кураж ви пожелавам да преминете през тово изпитание! Важното наистина е Ади да има здрава майка.Heart

При нас нещата вървят добре, адаптацията вече втори месец в детската градина се случва плавно. Борис много учи от големите деца, понеже групата е смесена.
Не смея много много да го казвам, но ми е здравичък и освен сопол дето минава с физиолигичен разтвор до сега не е имало.
Не съм споделяла тук но пролетта в крайна сметка се откри, че е с двустранно възпаление на средното ухо. Не се знае от кога и това е причината за забавяна на говора. Много напредна обаче откакто отстранихме проблема, макар да не говори все още като наборчетата. Разбирането му се подобри изключително и всеки ден нови думи казва. Научи азбуката много бързо. Сам прояви интерес покрай един бебешки лаптоп.
Надявам се най-после да ни дадът направление за логопед. В детската градина е записан да тръгне веднага след направлението.

# 298
Амазонка, много съжалявам, прегръщам те силно!
Пожелавам кураж на цялото семейство, бъдете силни. Както си казала, важното е да сме здрави, другото са бели кахъри. Радвам се, че поне физически си добре (доколкото е възможно) и Ади има здрава мама.

# 299
Амазонка,Съжалявам за случилото се !
Напълно си права ,че трябва да спрем да се кахърим за дреболии.
Днес видях бял налеп на сливиците на Вики . Не издържам вече. Не сме се събирали с никого от 3 седмици,днес си поигра с едно дете,но чак толкова бързо да е излязал тоя налеп,съмнявам се .
От юни не е спрял да боледува ,чувствам се безпомощтна. Натрових го това дете с лекарства като за 2 г напред. И в йрай на сметка не ходим никъде само за да му се вдигне имунетата. Утре ще му погледна отново гърлото ,надявам се да е било някаква храна,но ми се стори и че говори гърлено. Не знам къде е проблема вече. Дайте съвет ,какво да правя,как да го предпазя . И до магазина ли да не ходим
 Сега го дебна дали ще вдигна температура.
На село съм си и тук не знам къде ще го водя на лекар. Не съм си била в моя край от 10 г и не знам кои доктори са добри ,в край на сметка ако се наложи ще си ходя до Дупница ...

Общи условия

Активация на акаунт