Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 369
  • 386
  •   1
Отговори
# 300
Ради, За налепи по сливиците , едни майки ми казаха че тяхната лекарка им предписвала гранифурин на децата, било на спрей и се пръска в гърлото, мн бързо минавало от него и падали налепите. Но аз до сега не съм се осмелявяла да взимам на своя глава,  защото се купува от ветеринарна аптека и ме е страх. Въпреки ,че  едно време само с гранифурин ни лекуваха гърлото, който помни зелената гадост дет ни мажеха гърлата и сме оцелели , не знам антибиотика ли е по добре или гранифурина. Момичетата да кажат ,взимали ли са го и вършил ли им е работа, на някой предписвано ли е.

Яна продължава да се напикава , от понеделник сме на физиотерапия за това,  някакви нагревки ще им правят с парафин май. Вече съм леко отчаяна , не знам психологически ли е проблема или здравословен. Психолог ли да търся или друг лекар. Вече и до магазина ме е страх да отида, днес се напика в ДМ . На почти всяко излизане се прибира напикана. И въобще не казва ,че е напикана , как е възможно не знам . Със Сами толкова се мъчих с памперса , сега същите гадости отново се случват . Днес Яна ми напика завивката , вчера на Сами възглавницата. Просто сяда да си играе и се изпуска . Как е възможно след 5,6 месеца без памперс да има такъв регрес, при положение че сама си е свалила памперса и нито съм я подсещала за гърне , нито нищо , всичко сама си започна да прави и не се изпускаше, казваше си като и се пишка  . Не искам да връщам памперса , мисля че после ще ми е още по трудно да го махна, вече са големи. Ама и това в студа на вън да се напикава не е работа, не смея да ги извеждам. Не знам какво да правя.... И отново с градината  сме до никъде , как да я пусна така напикаваща се , оня ден се напика 11 пъти за 9,10 часа. Кой ще се занимава в градината да я преоблича на 20 мин . Вече направо много  се отчаях и не знам какво да правя.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 01:36 от Lizi:) :)

# 301
Момичета, кажете нещо наистина ефективно срещу петна по дрехите. Ави откакто е на градина сме 2-3 дрехи назад всяка седмица, търкам със сапун Криспа, но остават петна от сосовете на манджите. Тя се храни сама, не дава да я хранят и ежедневно е омазана. Каза, че им слагали салфетки да не се цапат, купих еднократни лигавици и ще занеса, че е чудо.

# 302
  • Пловдив
Ангелова, аз ползвам все още това:
https://visvitalis.bg/product/frosch-sprey-protiv-petna-za-bebeshki-drehi-300-ml
Единствено не ми е изпирал петна от сапунени мехури, но там много препарати са безпомощни.

# 303
Може да пробваш със  Spot  на перилис .

Преди години ,като работех по хотели , тоя препарат се справяше много добре с петната по покривките в ресторанта. Та мисля ,че може да свърши работа.

# 304
  • Велико Търново
Аз съм доволна от този :

# 305
Ради пуснете гърлен секрет. Налепите се дължат много често на бактерия в гърлото. Плами имаше и излезна Мораксела.
Лизи за първи път чувам налеп да се лекува със спрей🙄
А те защо ще ходят на нагревки?
Ангелова аз ползвам СПОТ. В нашата детска градина са забранени лигавниците и децата задължително се хранят сами. Няма кой да ги храни. Плами доста задобря с храненето сама,но се случва са донесе изцапани дрешки. Пръскам със спот и слагам малко веро и търкам. Нямам захабена дреха.

# 306
При нас слагат лигавници, защо са забранени при вас?

Лизи спрей гранофурин са ми изписвали на мен пролетта. От хуманна аптека се взима, не е ветеринарен. Мазах си с тампон гърлото.

# 307

Лизи спрей гранофурин са ми изписвали на мен пролетта. От хуманна аптека се взима, не е ветеринарен. Мазах си с тампон гърлото.
Защото децата вече били достатъчно големи,за да се хранят сами и да свикват да не се цапат. Да бъдат внимателни🤣В смисъл нашите госпожи не дават лигавници,но нз дали е практика на цялата детска градина. Аз в началото бях в шок,понеже Плами е от мързеливите и обича аз да я храня,докато си говорим. В редките случаи,когато се хранеше сама въобще не е внимавала и се плескаше както и падне. Хубавото е,че тя се адаптира лесно и там и в нас вече предпочита да се храни сама. Научила се е главата и да е над купата и като си изцапа устата с лъжицата да обира 🤣🤣Пак се случва да има някоя накапана блузка,но на фона на което е било преди ми се струва нищо. Малки са все още и предполагам,ще се случва и за вбъдеще,но някак си го преживях🤣Те при нас даже предупредиха,че ако има деца с памепрси,то няма да ги вземат. Явно навсякъде се процедира различно🤷♀
Аз утре пак ще ходя да чета приказка в детската и се вълнуваме с Плами доста. Много и харесва. Разпечатала съм по една рисунка,за да оцветяват после за групата. Много хубава инициатива.🙂

# 308
Помогна ли ти? И какво ти имаше на гърлото  тогава , само червено ли беше? Като деца точно така с тампон ни мажеха гърлото. Сега се чудя дали майките  казаха че го прехвърлят в нещо като бутилка от тантум верде  за да не мажат директно гърлото , а да го пръскат , май имаше нещо такова. Забравила  съм.  Тук го виждам под формата на спрей.
Ради , погледни го.
https://aptekanove.bg/rets-sprey-za-garlo-i-afti-za-detsa-28sast … xGPBoCGrEQAvD_BwE

# 309
Мило,утре ще пускам секрет и личната иска да пуснем и мононуклероза .
Ще го водя и при друг лекар ,защото вчера в спешното май нищо не разбират. Струва ми се,че не са налепи а язви,афти.

# 310
  • Пловдив

Защото децата вече били достатъчно големи,за да се хранят сами и да свикват да не се цапат. Да бъдат внимателни🤣В смисъл нашите госпожи не дават лигавници,но нз дали е практика на цялата детска градина. Аз в началото бях в шок,понеже Плами е от мързеливите и обича аз да я храня,докато си говорим. В редките случаи,когато се хранеше сама въобще не е внимавала и се плескаше както и падне. Хубавото е,че тя се адаптира лесно и там и в нас вече предпочита да се храни сама. Научила се е главата и да е над купата и като си изцапа устата с лъжицата да обира 🤣🤣Пак се случва да има някоя накапана блузка,но на фона на което е било преди ми се струва нищо. Малки са все още и предполагам,ще се случва и за вбъдеще,но някак си го преживях🤣Те при нас даже предупредиха,че ако има деца с памепрси,то няма да ги вземат. Явно навсякъде се процедира различно🤷♀
Аз утре пак ще ходя да чета приказка в детската и се вълнуваме с Плами доста. Много и харесва. Разпечатала съм по една рисунка,за да оцветяват после за групата. Много хубава инициатива.🙂

В нашата градина също не дават с лигаавници да се хранят децата, поради същата причина, която е изтъкнала Милото.
Инициативата с приказката е чудесна! Жалко, че при нас няма.
Нашите учителки са инцирали един път в месеца да идва куклен театър в градината, а понякога правят и те самите на децата, за да ги забавляват, когато е студено.
Бяха им наредили столчетата едно зад друго като влакче, което пътува към зоопарка в Стара Загора. Харесва ми, че им измислят такива интересни игри и занимания.
От миналата седмица сме информирани и че ще има и модерни танци, народни танци и футбол в групата, като ще идват външни учители (срещу съответното заплащане).

# 311
Някой има ли представа каква може да е причината от юни през седмица-две да е с ангина . Сега ако му дадът аб ще му е 8 .
Моля ,кажете какво да правя . Лекарите ни ,,лекуват,, и след 2 седмици е същото .
Притеснявам се ,че може да има нещо лошо . Цял ден не е ял нищо,казва че го боли устата. Чувствам се безпомощтна и не знам към кого да се обърна

# 312
Някой има ли представа каква може да е причината от юни през седмица-две да е с ангина . Сега ако му дадът аб ще му е 8 .
Моля ,кажете какво да правя . Лекарите ни ,,лекуват,, и след 2 седмици е същото .
Притеснявам се ,че може да има нещо лошо . Цял ден не е ял нищо,казва че го боли устата. Чувствам се безпомощтна и не знам към кого да се обърна
През тези 8 пъти в които е пил АБ. Пускан ли р секрет. Ако е бактерия и се лекува на сляпо,то е нормално да повтаря. Не се измъчвай,защото каквото зависи от теб като майка го правиш. Деца са и нормално да боледуват. Градят имунитети. Пламена също боледува доста. Има деца,които пък не боледуват,но какво можем да направим. Аз бях обмислела варианта за поесещеноя при имунолог

# 313
Аз честно казано не знам дали в нашата градина позволяват лигавници, но пък слагат салфетки. Ще го изговоря с тях. Идеята ми я даде майка ми, тя е директор на детска градина и каза, че първа година си използват. Иначе им помагат в нашата градина, защото първата седмица ми казаха, че моето момиче не позволява и казва "не, мога сама" 😄 тя наистина от много време се храни сама, но със супи и манджи все има окапано. Лятото ядеше гола вкъщи, сега има 2-3 блузи за хранене 😄
Иначе за боледуване не мога да се оплача, нито да дам съвет. Но антибиотик без секрет наистина е на сляпо.

# 314
Ради , вмомента върлува Коксаки вирус - той е с някакви авти в устата.Огледай му ръцете и краката.Говорили ли сте нещо да не е трета сливица.
Доста пъти за един ден се е напишкала Яна.Аз бих бробвала за един ден с памперс - да видиш дали е психологически или се изпуска, без да усети.За един ден с памперс нищо няма да и стане.Не показвай пред нея ,,че това те тревожи , все си мисля , че се усеща ,просто е настинала или се инати нещо.
Грануфорина го помня - ужасна работа , защото ни бъркаха в гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт