Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 363
  • 386
  •   1
Отговори
# 90
Аз обратното щях да дам мляко. Когато са карали чревните вируси млякото не го повръщаха. А и с него пробутвам пробиотика.

# 91
Не ми се рискуваше да го раздразни (давам домашно кисело мляко)
Днес има апетит и му се пие вода. Държи се като здрав, но го ограничавам да е на малки порции.
Урината му е още оранжева. Дано да няма инфекция, че е с разширени легенчета на бъбреците.  Днес, ако не се избистри утре ще му пусна стерилна урина.

Вие как сте?

# 92
Джой , аз при тоя последния вирус с повръщане ,махнах млякото и шишето . Възползвай се от ситуацията , че няма как да даваш сега и скрий шишетата тотално. Или твойте май с вода се наливаха нощем ? Вече се обърках малко ,мозък вече няма при мен Joy
Мойте повръщаха на фонтан млякото.  Като по малки безлактозно са им предписвали,но явно като е рядко и него връщаха на фонтан , та все гледам да давам твърди , гъсти храни, като са с чревни вируси.

Петък ще си махам гипса , 3 дни по рано е , но ми казаха че може , ако крепя крака  и не го ползвам . Нямам търпение , въобще не спя , заради проклетия гипс.
Говорих с един познат със същата травма ,но ме води с 25 дни по рано, казва че раздвижването е кошмарно и ме хвана страх . Той е младо момче , спортист , свикнал на травми и като ми каза така се спекох.  При него 45+ дни  от травмата ,още не може да движи глезена и се подува много.

Лелее , Болибон 😬
Бързо да оздравявате!
Преди да почнат ясла си фантазирах как ще си търся почасова работа😂😂😂😂😂😂😂
Боже колко наивна съм била.
Ние нямаме помощ от никъде и аз съм закотвена в къщи, а ММ ходи на две работи 🫣😒.... та не знам как се справяте всички работещи...

Беснеят в момента....

През нощта вдигна много висока Т
Електронният термометър мери  0.5 по-ниска Т да не кажа почти 1⁰ надолу, а през нощта "удари " 39.9⁰.
В спешното му бяха дали в 19⁰ч Диалгин и казали на ММ, ако вдигне Т да даваме 15 пак от него.
23.30ч я вдигна и аз шаш какво да правя. Бяха минали само 3.30ч от предният прием.
Почвам да одброявам 15к.... "чушки"...то не капе , а тече. Две лъжички от лекарството изхвърлих, че не бях сигурна колко капки е.
Панадола остана в хола , а там ММ заспа с другият момък.
На третият път преброих някак си до 12к        
 (оставих си 3 к, ако са изтекли повече да се застраховам) и му ги дадох, че гореше много. Разсъблякох го и смокри ръце го мокрих по артериите.
Еле смъкна я и се разсъни, ококори ...и като се  почна" Мако, маааааако..." рев...
Принудих се да дам солети.
Не исках да рискувам с това мляко.
Та снощи за първи път лакомника не получи мляко през нощта...
Брат му и ние с баща им държим фронта за сега. Но брат му  гледам ,че му тръгват сега сополи и здраво промивам...да видим дали ще се размине...

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 12:55 от Lizi:) :)

# 93
Не ми се рискуваше да го раздразни (давам домашно кисело мляко)
Днес има апетит и му се пие вода. Държи се като здрав, но го ограничавам да е на малки порции.
Урината му е още оранжева. Дано да няма инфекция, че е с разширени легенчета на бъбреците.  Днес, ако не се избистри утре ще му пусна стерилна урина.

Вие как сте?

Отново с бронхит и ще ходим на пулмолог. Поне този път вече имам опит и направо писах на вайпър на докторката. Никога не съм предполагала, че е толкова трудно да намериш детски пулмолог във Варна. Предния път и двама за платен прием ме отрязаха.

# 94
И нас не ни подмина този чревен вирус май. Снощи на вечеря нямаше никакъв апетит, започна да вдига температура и да я втриса. В 10 заспа, към 11:30 се събуди и температурата вече беше 38.9, дадох Панадол и заспа. В 4 се събуди и каза, че я боли коремче, повърна, но нямаше температура. От 6 започна да вдига пак до 9, свалихме я, хапна цяла препечена филийка, беше жизнена и след 2-3 часа като започна един рев... Казва, че я боли устата, не се отпуска, не може да заспи. Такава мъка до сега не е било, спира за малко и пак започва да плаче, много жално. След малко сме на лекар и ще видим какво ще каже личната. Мислех, че е стомашен вирус, но тя повърна само веднъж, не казва, че я боли корем, но видимо ѝ е много, много зле.

# 95
Лизи, ще се мъча и аз да махам млякото през нощта.

Болибон, Анита Петкова-пулмолог
Когато бяхме в София доцент Маркова ни я препоръча.

М.Ангелова, стискам палци бързо да се размине.
Момчетата и двамата са с афти около устата.

# 96
Джой точно при нея ходихме тогава и сега пак сме при нея. Само тя се отзова тогава да ни приеме в понеделник. ЛЛ нея ми беше препоръчала, но аз тръгнах да търся когото и да е. После ми обясниха за нея, че тя винаги си оставя свободни часове за пациенти по спешност и се отзовава и може да смести някого. Лично на мен ми направи много добро впечатление тогава. И вече знам, че няма смисъл да звъня, пиша на Вайпър и тя отговаря когато има възможност. Утре в 17.20ч ще ходим. ММ е дежурен и сестра ми ще прибере големите. А по него време къде ще паркирам там ми е пълен хикс.

# 97
Бързо оздравяване на децата пожелавам!
Ох и вкъщи сме с 9 термометъра сигурно от евтин до скъп и мисля да купя още един безконтактен.Ако има доволни споделете марка.
Подкрепям , че момента е подходящ за махане на шишето с мляко , успех ! ТАЗИ висока температура също също обезводнява.Увеличи водата щом е оранжева урината или сложи хидратиращо прахче вътре.
Мерси Кате🥰

# 98
Бързо оздравяване и от мен!
Момичета в кои групи продавате детски неща? Имам 3 чифта пантофи дето бях купила за яслата ,но така и не стигнаха до тях и са си нови.

# 99
Аз в Бебе продавалник пускам. Преди месец там продадох именно пантофи

# 100
При нас вирусът се оказа не чревен, а такъв с афти. Тя вчера цял ден плака, че я боли устата, аз така и не ги видях, но личната каза, че има налепи по бузите и към гърлото. Съмняваше се за скарлатина, направихме тест и е отрицателен. Вчера беше наааааай-ревливия ден в нашия дом за почти 3 години. Нищо не я успокои 😔😔 явно наистина я болеше много, поддържа една никаква температура 37.2-37.5, която само я мъчи и изморява, но нищо не мога да дам. Имам съмнения за коксаки вируса ръка-уста-крак, снощи след забелязах, че има нещо като плюска между пръстите на краката, но е само на едно място. Вечерта вдигна температура, дадох Нурофен и най-накрая я отпусна и спа дълбоко през нощта. Днес пак примрънква, но е в пъти по-добре от вчера. От 16 деца я яслата миналата седмица, тази за 6, направо са окапали. Но вирусът ги удря различно, другите са с типичните респираторни симптоми, едно детенце с бронхит. При моето момиче за сега е само температура, отпадналост и болки.

# 101
Ехо как сте момичета?
Оправиха ли се децата?

Ние сме добре , вчера мъжа ми подстрига толкова грозно Сами ,че се чудя дали да го мина до кожа. Направо на нищо не прилича , целия го е наръфал. Срам ме е да го пратя на логопед ,след няколко дни така... Joy

На мен ми махнаха гипса в петък ,но ми казаха още 10 дни обездвижен крака, доктора каза че много зле изглежда, но да не се стряскам , след 2 месеца ще ми мине.... Още си е отекъл, мускулите тотално са ми атрофирали, не очаквах ,но на прасеца мускул няма само увиснала кожа.
Поне мога да се къпя без да пазя гипса сега.
И горе долу това е при нас , нищо интересно.

# 102
Аз още се боря с бронхита. Както си беше добре започна да вдига пак Т. Добре, че беше в деня преди прегледа при пулмолога. Изписа и антибиотик и тази седмица отново сме си вкъщи. В сряда сме пак на контролен. Не знам какво ще каже докторката, но започвам да обмислям и следващата седмица да я оставя вкъщи. Утре ще ходя за продължение на болничния и като го занеса ще си пусна сигурно отпуска. Не ми е опция баба и да я гледа.

# 103
  • Пловдив
Лизи, много си пази крака! Не знам как ще успееш със Сами и Яна, но наистина трябва да се пазиш!
Ние сега се възстановяваме от последното боледуване на Йони. Какъв беше тоя респираторен вирус - тръшна ни всички - кашлица, сополи, храчки, отпадналост.. 10 дена минаха, още не знаем къде сме. В сряда сме на контролерн преглед и ако всичко е наред, в четвъртък Йони е на ясла.
Приеха ни и в градината, в която искаме (същата към яслата) и вече я записах. Една грижа по-малко.

# 104
Пазя го , само с патерици ходя , а и стъпалото ми е подуто и дори като го подпра на земята , примерно като седя на стол  ми е некомфортно . Разликата от глезена на горе е мн голяма , болния крак е на половина по слаб.

Да не сте хванали РСВ , не знам има ли го още? Въпреки че те всички вируси си станаха гадни, аз не помня ние да сме боледували така, въобще не сме отсъствали от градина.

Лизи, много си пази крака! Не знам как ще успееш със Сами и Яна, но наистина трябва да се пазиш!
Ние сега се възстановяваме от последното боледуване на Йони. Какъв беше тоя респираторен вирус - тръшна ни всички - кашлица, сополи, храчки, отпадналост.. 10 дена минаха, още не знаем къде сме. В сряда сме на контролерн преглед и ако всичко е наред, в четвъртък Йони е на ясла.
Приеха ни и в градината, в която искаме (същата към яслата) и вече я записах. Една грижа по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт