Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 387
  • 386
  •   1
Отговори
# 150
Не знам какъв съвет да ти дам. Тя знанието и умението явно ги има, но нещо друго я притеснява.
На градина ходи ли? Да ходите заедно в тоалетна?

# 151
А , няма проблем и това ще мине ,но ще видим кога.
Ходи на ясла , от преди това е така.С татко и сме показвали 100тици пъти къде ходим, както и като видя/чуя друго дете да си казва и насочвам вниманието натам - ето ,едикой си каза на мама, че ....и отиде едикъде си....
А тя от своя страна е -" да да, ще отидем в тоалетната като ми се доходи.
Да, мамо , аз няма да си изцапам роклята, ще отида в тоалетната.
Ака се в тоалетната, не в гащите.
Да мамо,обещавам повече няма.
Моля те измий ме, ще акам в тоалетната "
Все нейни думи.
Но както и да е , да не задълбавам повече , че занимавам всички само с нашите неща.Както казах ще отмине вероятно изведнъж...

# 152
Амазонка моето средното беше така. Накрая ми писна и като я накарах два пъти да си измие сама дупето и банята където е изцапала докато се мие, връчих и един леген да си изпере и гащичките и рязко се научи къде се ака. Тя си знаеше, де. И не, че се справи сама с миенето и прането, но явно даде резултата. С месеци се мъкнахме с това акане в гащите.

# 153
Амазонка моето средното беше така. Накрая ми писна и като я накарах два пъти да си измие сама дупето и банята където е изцапала докато се мие, връчих и един леген да си изпере и гащичките и рязко се научи къде се ака. Тя си знаеше, де. И не, че се справи сама с миенето и прането, но явно даде резултата. С месеци се мъкнахме с това акане в гащите.
Моята ми се оплака, че в яслата и казали , че ще и дадат сама да си пере гащите.
Аз самата също се ядосах веднъж и се изпуснах да и кажа подобно нещо.Е , до леген не съм стигала..може пък и да помогне 😀

# 154
  • Бургас / Славейков
Митко също вече има голям напредък.През деня е само с гащи ,слагат му на яслата за всеки случай памперс докато спи.В къщи баба му го махна за следобедния съм.Врчер слагам все още ,като имаме протектор и за всеки случай и еднократен чаршаф .Като цяло  за доста кратко време се справи с пишкането . Голямата работа .Малко по трудно ,но вече няколко пъти го хващам преди да я свърши в гащите ,и го слагам на гърнето.После иска да гледа какво е направил.BlushНадявам се скоро да махнем и памперса през ноща.Като цяло той изкарва и вечер и се стиска .

# 155
Аз пък да споделя/да не взема да урочасам нещата/ имаме много голям напредък със заспиването вечер и следобяд. С много уговорки и поняка плач “ не ми се спи” си ляга в леглото и заспива сама. Следобяд както винаги е било при нас е много по-лесно от вечерното заспиване.
“Кошмарът” със заспиването почна миналата година по това време/края на юни/.
Дано брат й не минава през такива кризи, защото е адски изтощително.

# 156
Момичета , как сте ? Какво става при вас?
Забравихте темичката ни Joy

При нас всичко е наред , нещата си влизат в нормалното , ходим на плаж , но на Дунава за съжаление до морето няма да стигнем тая година .
Рехабилитацията ми свърши , имам право на още една ,но няма кой да гледа децата, та ще се раздвижвам сама, вече почти не куцам ,но страничния ход на глезена почти го няма и ахилеса още ми е малко скъсен.
Децата са добре ,минахме малко и чревния вирус но бързо мина, за един ден. Ходихме със Сами на кардиолог за проверка , нали има дупка, смалила се е 1мм. Дано се затвори сама! За сега само ще наблюдаваме докато навърши 7г, ако не се е затворила до тогава или създава проблеми до тогава , ще се наложи да я  затворят. Лекарката в Монтана казва ,че тя е оптимист и мисли ,че ще се затвори без операция, но Маринов в София си ми каза , че ,,не е невъзможно да се затвори , просто е много рядко срещано на такава възраст,, . Та каквото сабя покаже ще е . Операцията не е с разрези или подобни , вкарва се катетър през кръвоносен съд и през него се доставя устройството (чадърче)  до дупката.
 Другата седмица сме в София на пулмолог за астмата и на ендокринолог  за Яна , та общо взето наваксваме прегледите , които забатачихме , заради мойто ,,залежаване ,, . Покрай прегледите минаваме да разгледаме и други неща интересни за децата . Като бяхме на кардиолог , ходихме  на зоокът , децата се радваха , храниха животни , шарани . Яна изпадна в ужас като видя щраус , разпищя се горката , скри се в мен и ми вика ,,мамо страх ме е от голямото животно,, , ама бързо и мина. Нападнаха ни гъски със Сами в тоя зоокът , мъжа ми ни спасява от тях JoyJoy та така общо взето. За София съм решила да отидем до зоокът в Лесковец, още не съм измислила къде другаде, 3 дни ще седим там, ако имате предложения  , казвайте!

Редактирам: колко пари е входа на басейн при вас? Днес реших да проверя, че ни е близо басейна, 30лв на възрастен и дете. Тоест за да отидем аз , децата и баща им 120лв , като няма със сигурност да седим цял ден , тук е 40 градуса всеки ден, няма как децата да седят много. Стори ми се много, но може и да не съм в час с цените, то всичко се е вдигнало вече.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 18:53 от Lizi:) :)

# 157
Лизи,при нас е през седмицата 10 лв ,за Вики е безплатно. През уикенда ни е 15 лв ,но за Вики си е пак безплатно 
В Сапарева баня взимат по 30 през уикенда ,обаче за щастие вуйчото на мъжа ми е с връзка та там влизаме безплатно иначе не бих дала 60 лв за мен и мъжа ми  . Ние хванахме доста тен с Вики, вече сме като тези в махалата 🤣🤣

Най-после си намерих дружка и има момиче на 2 г ,станаха си пеиятелчета с Вики,сега има и той и аз с кого да си ,,играем" 😂
Избива един горен кътник ,втория е на изчакване и да се свършва вече.
Разбира се отново почти не се храни .
Тези,които имат кучета ,хващат ли кърлежи?
В Дупница явно не пръскат и нашето като го изведа е полазена с ларви малки кърлежчета,постоянно я пръскаме,къпем. Спряхме и да я извеждаме в тревни площи,не се търпи

# 158
  • Пловдив
С тези боледувания през две седмици не смеем и на басейн да идем.
Бяхме ходили профилактично на кардиолог (борех се да запазя час от февруари и се вредихме юни), та жената каза, че имала някаква хорта в сърцето, която не била опасна, но трябва да се следи.
Миналата събота яде сладолед и вечерта вдигна температура 😕 справихме се със спрей за гърло и витамин Ц.
Тази неделя девойчето става на три годинки: стискайте палци да се задържи здрава да празнуваме! Сладкарницата, в която бях запазила дата за рожден ден, излязла в отпуск до 25-и август и разбрах случайно вчера. Успях да организирам нещата пак, но.. остана ми горчилка как така не се обадиха да ме предупредят?!
Иначе чакам да дойде време да идем на море, почива ми се. Смених отдела на работа и позицията и се прибирам много изморена. Пердаша по 8 км само из цеховете. Вечер нямам сили за нищо.. а знаете: пране, готвене, чистене..

# 159
Лизи , в Борисовата градина има въжен парк и е готино.Има и аквапарк някъде в центъра уж.Близкия басейн околоо нас е 20 лв уикенда като за Ади е без пари.Може и след 3г да се плаща , не знам.
Ради , сега нямам куче, но когато имахме винаги са му се качвали кърлежи ,макар и да падаха и да умираха от препаратите с които го обезпаразитявахме.
На нас ни предстои море края на седмицата , дано всичко е наред , че имам контракции и плацентата ми още е ниска .
В четвъртък и на Ади и предстои рожден ден , ще е скромно нещо този път.

# 160
Лизи в Борисова има нов парк за гушкане на животни, може да не ходите чак до Лесковец. Там не е лошо, ама доста път, а там повече от 30-40 мин няма какво да се прави.

Навлизаме в период на рождени дни, вие какви подаръци искате за децата? Почнаха да ме питат, а аз нямам никаква представа от какво имат нужда децата. Според мен всичко си имат на този етап.

# 161
Наистина всичко си имат.Аз мислех колело с педали ,но се разубедихме за ново,  и дядо и изпрати втора употреба - да се учи на него.
Ще получи още голяма кукла говореща на бг и ходеща , магнитен пъзел за строене на фигури, раничка с гримове на мартинела и накоя друга книжка.Има и малко пари, които смятам да запазя за по - късен етап.

# 162
  • Пловдив
Раничката с гримове е чудесна идея! Нямам никакви идеи за подаръци...

# 163
  • Бургас / Славейков
Здравейте .Лизи браво че всичко се нарежда добре при вас .И при нас рождения ден скоро ще настъпи.Митко беше тази седмица малко болен ,уж само вирус.Надявам се вече от понеделник да е на ясла.Ние тук на морето ще почиваме най -рано септември.Куче имаме не го извеждаме толкова често колкото  му се иска.Купувам каишка поне за 8м.трайност .Един единствен път беше и се качил кърлеж ,но падна в къщи у добре че го намерихме.За сега няма проблем вече е 10годишна.Сара.Чакаме с нетърпение рождения ден .За подаръци нямам никаква идея има си всичко.Евентуално колело ,но по често излизаме пред блока ,а там е доста неравно.Май Митко повече обича да копае .Баща му мислеше да прави пясъчник пред блока.Събираме се вече повече деца .Но няма момчета.Тa ,играе само с момичета.

# 164
  • Велико Търново
Здравейте, едвам успях да ви прочета отгоре, отгоре. Все още се опитвам да вляза в релси, градина, ясла, работа.
Амазонка, прекрасна новина! Честито и лека бременност и раждане, то сигурно вече е наближило? 😊

Лизи, все се надявах за времето в което не съм ви пеша, че при вас всичко ще е наред. Направо вече не знам какво да ти кажа, какъв е този ваш късмет .. бързо оздравяване и повече да не ви спохождат такива инциденти!
Вие като водихте децата на алерголог излязоха ли някакви алергии?

Преди две седмици водихме нашите, с моя мъж сме с едни и същи алергии и очаквахме че ще излезе нещо. Но за сега нищо не показаха изследванията, евентуално като направят 5 годинки отново да ги изследват. Но според алерголога си е някакъв вид алергия.
Изписа едни капки, които не съм включвала за момента, защото спряха да кашлят и да се сополивят.

Вики е без памперс вече няколко месеца, като нощем слагам, но беше започнала да става да пишка и не го мокреше. Но напоследък въпреки че става нощем и почти не пие вече сокове, започна да пишка в памперса през нощта.

Браво на всички, които са напреднали и успех на тези които се опитват! 😊

Общи условия

Активация на акаунт