🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 24 300
  • 395
  •   1
Отговори
# 105
Ох, тази история усещам, че пак ще отнесе хейт. Толкова мъже в къщата (двама пълнолетни и двама по-малки), а всичко пада върху жената.

# 106
# 107
Двамата големи братя и бащата защо не оправят апартамента? Нещо не ми харесва историята. Тя говори за тях като деца, а големият син е на 25 ..

# 108
Дамм.. и при три дохода от общо 5 човека в семейството, едният на строител в София, тя се изказва, че едва ли не ги издържа всички с учителската си заплата, която половината отивала за кредита.
Защо Мария казва, че ги отгледала сама? Да, мъжът й работи ама в София, не е на края на света.
Освен това е мръсно...

# 109
И аз като вас не мога да ги разбера някои хора.... 3 кофи латекс са 25лв. Еми... хвърлете поне една боя на тези стени, какво толкова, сложно ли е, с мъж строителен работник... Какво има да чакат цял живот, някой друг да го свърши?
Тая година стените, другите - подът, следващата - вратите, и така ще се случат нещата. Търсят си само оправдания за мизерията, в която живеят.

# 110
  • София
Смесени са ми чувствата. Първоначално помислих, че майката е сама с трите деца, но първосигнално си казах, че големият син на 25 г. вероятно вече работи и може малко по малко да започне  поне да освежава стаите. После се появи бащата, вярно възрастен е вече, но за съжаление отново се усъмних в историята. Обаче сега виждам, че са оправили банята, която си е доста сериозно перо от ремонта. И донякъде проявявам разбиране, започнали са от на-скъпото... и  все пак мисля, че ще отнесат доста хейт, защото са съвсем нормално средностатистическо семейство. По нищо не мога да кажа, че се различават от моите родители преди време. Няма лошо, нека помага бригадата, но наистина има много по-нуждаещи се хора, в които не влизат три заплати. Майката може да дава онлайн частни уроци, което е доста добър доход. В София такива уроци по език са около 30-40 лв/час. Три часа са почти 100 лв на ден допълнително. Не разбрах точно как преподава.

# 111
От 15 години са в това жилище, бащата не е бил на 66 г. тогава... Ще ме прощават, но не мога да изпитам съчувствие, нито разбиране.  Калин хубаво го каза "И мъжете плачат, когато знаят, че някой друг ще направи ремонта" или.нещо подобно.
И толкова неща ме подразниха  - големият син да си доведял момиче, без да го е срам. Алоу, на 25 г. Трябваше вече да се е изнесъл и да се издържа сам. Малкото говори на английски,  едва ли е от майката учителка, сигурно е расло пред телевизора или телефона. Искала била и тя да не е постоянно силна, да се отпуснела. Госпожа, имам новина за теб. Така живеят 80% от българите, че.и от хората като цяло - борба, спестявания, работа, семейство и тук-там някоя радост.

# 112
И аз съм от потресените. Едно малко дете, останалите трудоспособни. Един балатум на пода се слага по-лесно от ламинат и не струва хиляди, едни тапети или боя са 100 лева на стая. Да има човек, който работи в строителството и да е в такъв вид апартаментът - не го разбирам. За частни уроци жена с деца трудно ще намери време, стига й училището, ангажиментът не е малък, особено ако е в езикова гимназия. Но апартаментът е пълна мизерия. И кой дава кредит, ако вноската е половината заплата/ доход за трима души - тя и двете по-малки момчета. Ако е омъжена официално дори и мъжът й да работи на черно, няма да се гледа неговия доход и ще делят нейната заплата на четири.

# 113
  • София /Абсурдистан
Ако не се лъжа, бащата каза, че е изкарал инсулт и няма сили. Как работи обаче на строежите?

# 114
А пенсия по болест? Нещо трудоустрояване? Защото едва ли се е осигурявал в строителството и скоро пенсия няма да види дори социална.
Апартаментът не е ли три стаи и кухня? Голямото момче в хола, майката и бащата в една стая, там и нейният кабинет, отделно двете по-малки момчета

# 115
Е не разбирам, ако семейство с три дохода не може да се справи, какво да кажат хората с по 2 или самотните родители... и нали парите на майстори и строители били големи (това дори го споменават като една от причините цените на НИ в СФ толкова много да растат)..

# 116
Семейството в този епизод, освен мърлячи, ами и бая стиснати ми се видят... Майката си има мъж, който е работил и продължава да работи в един от най-скъпо платените браншове в днешни дни и то в София. Изумена съм, че изкараха жената самотна майка, а мъжът и стои като пукал до нея. Вярно, възрастен е вече, сигурно му е трудно, ама едва ли имат особени финансови затруднения това семейство. Семейство са от 18 години, къв е тоя човек да си остави семейството в такава мизерия?

# 117
  • София /Абсурдистан
Поредната мърлявщина. Как така ще позволиш на  лапето да направи къщата на мазало. За целта се продават блокчета за рисуване и листа. И навсякъде мръсотия и бардак, абсолютна кочина.
Стъклото на прозореца счупено, че баткото се борил с малкия. Пречи ли му нещо да изкара пари и да го смени. Нямам думи просто.

# 118
  • софия
Защо малкото дете не говори добре български?
Освен мърлявщина, не виждам какъв друг е проблемът на това семейство.

# 119
Става ми адски неудобно, като го гледам това предаване в момента.  Не виждам защо точно на тях се помага при положение че има толкова много наистина нуждаещи се хора които не могат сами да се справят. Това семейство има трима работещи човека. Това което виждаме една мърлявщина, за която не е нужно да имаш средства, за да поддържаш спретнат дом.
Защо малкото дете не говори добре български?
Освен мърлявщина, не виждам какъв друг е проблемът на това семейство.

Общи условия

Активация на акаунт