🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 23 386
  • 395
  •   1
Отговори
# 270
Според Уикипедия сега на 10 май е финала на сезона

# 271
Последният епизод изглежда ще е тежък - и като история, и като ремонт.

https://www.facebook.com/share/v/15611mT2jJ/?mibextid=wwXIfr

# 272
Аз пък не виждам, от какъв толкова "негативен отзвук" има да се влияят. Предаването си има рейтинг и ако си го държи, всичко им е наред. Всички ремонти си бяха съвсем наред и всяко семейство има право да бъде такова, каквото е. Голямо вживяване има сред някои зрители, но това на рейтинга едва ли влияе, така че нека да не ги мислим. На мен ми е интересно и докато се излъчва, мисля да си го гледам.

# 273
Само предпоследната история май не гледах. Не помня всичките, но за мен хора като дядото и Марти; петте деца с изгорялата къща; трите деца с болната майка, която почина; жената с порутената общинска къща и хепрактивното момченце; семейството с момченцето с ДЦП и общинската гарсониера;  майката с близнаците от Плевен ; семейството с момиченцето с аутизъм, което се беше заело да прави дневен център са семейства, които имат нужда от помощ и е хубаво, че я получиха.

# 274
pgineva, имате ли някакъв специален повод да копирате целия пост на жената, още повече, че й отговаряте веднага след нейния?
В последния епизод само до изпраното перденце бяха опрели. При печка със сажди ще стои изпрано точно 2 дни, а и само изпраното перденце им липсваше на фона на тези стенички и вратички.

МТПД споделя как в действителност тече истинският живот. Който си въобразява, че ремонт се прави с кофа латекс, да си го направи с кофа латекс за 30 лева.
Всички знаем, че най-най-скъпата услуга в момента е трудът на майстора или майсторите, смяна на прозорци, дограми стана лукс, да не говорим за врати и подове. Около 500 лева на кв. м излиза сметката за ремонт. В нашия форум има теми, в които това непрекъснато се обсъжда - под и стени излизат толкова. Ако и таванът ще се прави. Сметнете сами на 100 кв. жилище, което се нуждае от под, стени, прозорци и врати колко ще излезе.
Хората си приказват.
Иначе, да, това е телевизионен продукт и кадрите, които ни показват, не са спонтанни. Хората се изненадват, когато видят Мария на балкона, но преди да звънне тя, операторите вече са в дома им и снимат закуската, събуждането, разговорите.
Нито е изненада, нито е без подписан договор и права за заснемане. Предварително са уредени тези неща. "Нахлуването" на бригадата с осветители, оператори и звук, монтираните микрофони, стават едва след съгласието на семейството да снима.
На някои казват, да не чистят, да не оправят, за да не ни се стори, че са хора на екипа, които имат нужда от забърсване на прах и кофа латекс, вместо да им правят безплатен ремонт, при положение, че има толкова много нуждаещи се.
Има, да, но те или не са кандидатствали, или не са се съгласили животът им да се превърне в част от нашия.
Не знам за какви перденца ми говорите! Наистина не знам

# 275
  • SF
Да, днес всеки има право да се прави на жертва и да иска помощи и съжаление, дори и по ТВ. Права сте, днес всичко е позволено и не е нужно да имаш и капка доблест.Просто е нужно да си мързелив и нахален.

Този пост е написан до мен, вероятно, защото е непосредствено след моя отговор. Не бих могла да съм права, защото такова изречение не съм писала и не звучи като нищо, което бих твърдяла.

pgineva, само първото изречение е лично към теб. Надолу говоря за непраните перденца, които някои зрителки споменаха. Перденцата са част от апартамента, който ремонтираха. Затова се споменават и в моя пост, и в предишните. Нямам право да пиша последователни постове и затова отделям чрез празни редове.

# 276
  • София /Абсурдистан
Ако цялото мъжко население беше накарано да чисти и да помага, жилището щеше да светне. Ама къде ти, тя ги третира като бебета.

# 277
  • София
Според мен масово българинът е беден. И да не е точно сега е бил преди едни 20 години. Сигурна съм, че всеки един от нас познава поне едно семейство с тежка съдба. И си казваме, аз или тя мажем с латекса, а еди кой си чака бригадата. Но понякога така те стиска немотията, че ти не виждаш това, което за други е срамно. Щом са кандидатствали и одобрени, значи отговарят на условията на формата. Не познавам семейството от Ябланица, но съм от там. Населението е предимно от ромски произход.  Работа няма - държавни и общински институции, продавачки и безработни. Няма работни места. Майка ми в общината взима под 500 лв на половин работен ден, който плаща като осигуровки (самоосигурява се за цял). Това е положението. Заплатите са минимални, а кофата латекс струва, точно толкова, колкото и в София. Които са останали - оцеляват в една забравена от бога община без бъдеще.
Ремонтите вкъщи се случиха, когато завършихме и ги направихме ние. И майка ми влизаше с обувките в стаята, но ни изучи без компромис. И пералня не сме имали, и много други неща не сме имали, но нещата се случват по един или по друг начин. Бригадата дава шанс. И то не толкова шанс за възрастните, колкото за децата. Те ще видят разликата. Ще се опитат да променят действителността. Ще учат, ще работят и ще осигурят по-добро бъдеще на децата си, отколкото те са имали.

# 278
  • София
Започнах да гледам последния епизод, правилно ли разбирам, те са трима работещи - мъжът, жената и  големият син. Големият син не плаща наем, живее с родителите си. Рисувано, писано по стени и врати. Наистина, толко ва ли е трудно да купиш малко латекс и да боядисаш стая след стая?!

# 279
  • София
Намирам поста на Тереза за много точен. Отстрани зрителят, както и всеки, който не в дадена ситуация, разсъждава практически, логично и прави математически сметки. Но хората не са роботи и понякога е трудно да се абстрахираш от действителността
Шапка долу за хората с тежка и бедна съдба, които успяват с хладнокръвие и консистентност да направят максимума за възможностите си.
Но за много е факт, че менталното и емоционално състояние пречи да се постигне 100% от потенциала.

П.П. Поникна ми в мозъка тая кофа латекс. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 280
  • София
А мъжът отгоре на всичко е и строител. И друго нещо - когато децата ми бяха малки, не сме им разрешавали да драскат по стените. Няма врътка на чешмата в кухнята, изоставена работа. Вратите поне могат да ги измият.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 21:48 от Contest

# 281
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Наистина не разбирам защо откровения мързел се защитава. Това да си оправиш леглото и да не пишеш по стените както ти падне колко пари и усилия струва?

# 282
  • София
За мен пък си противоречите.
Хем една кофа латекс е нищо работа, хем е ужасяващо да драскаш по стените. Нали е работа за 2 дена, защо да е чак толкова лошо.

Това от чисто логическа гледна точка го пиша. Иначе, нито съм драскала, нито са ми разрешавали, нито бих го приела в дома си. Ама просто си противоречите.

# 283
Има една приказка, че на шивачът децата ходят със скъсани дрехи, на обущаря - с кърпени обувки, на  зидаря живеят в съборетина и само на хлебаря са винаги сити - днешен или вчерашен, но винаги имат хляб на масата.

# 284
За мен пък си противоречите.
Хем една кофа латекс е нищо работа, хем е ужасяващо да драскаш по стените. Нали е работа за 2 дена, защо да е чак толкова лошо.

Това от чисто логическа гледна точка го пиша. Иначе, нито съм драскала, нито са ми разрешавали, нито бих го приела в дома си. Ама просто си противоречите.

Съжалявам, но това просто е пълна глупост. Дайте тогава да оставяме децата като ядат да се капят и плескат, после нали пералнята пере за 30-40 минути. Всичко е въпрос на възпитание, не колко лесно се заличават щетите после.

Аз нямам против да се помага на който и да е, само че подпомогнатите са излъчени в национален ефир и ние тук си обсъждаме какво сме видели.

Общи условия

Активация на акаунт