🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 23 397
  • 395
  •   1
Отговори
# 255
Да, днес всеки има право да се прави на жертва и да иска помощи и съжаление, дори и по ТВ. Права сте, днес всичко е позволено и не е нужно да имаш и капка доблест. Просто е нужно да си мързелив и нахален.

# 256
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Пълни глупости, има предостатъчно семейства, на които да се помогне и, които не живеят в самонаправен коптор от мързел. Нищетата и липсата на средства нямат нищо общо с чистотата и желанието сам да помогнеш на себе си (като си обереш паяжините, напръскаш с препарат за мухъл за 5 лева и си переш поне веднъж годишно пердето..... леглото се оправя за 3 минути). Смятам, че Бригадата много добре може да си има и поддържа висок рейтинг и без да бяха избрали злополучно половината (ако не и почти всички) семейства този сезон. Те са социално предаване или "безплатно чистим, къртим и извозваме"?

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 10:33 от Jess!

# 257
Едно е жилището да е със стари мебели и нужда от ремонт, друго е пълна мизерия.

# 258
От 15 години са им дали жилището, явно е било общинско преди да го купят. Снимките са от 2024, значи са в това жилище от 2009, когато е роден и средния син. Мъжът й е бил на 51, не на 66. Стените бяха боядисани, значи са били шпакловани. В спалнята имаше тапети, жената каза, че ги е слагала преди да се роди малкия. Освен детските цапаници по стените, жилището изглеждаше зле и заради старите мебели, които дори не са техни, а са им били подарявани, т.е са но по 25+ години.
Трудът на майсторите е най-голямото перо в един ремонт, но пък тя си има такъв майстор у дома, затова е неразбирането и критиката. Този мъж две деца е направил, не се ли грижи за това семейство? Доколкото разбрах, момчетата са си боядисвали и стягали стаята след смъртта на дядото, преди това той е бил там.
Жилище като жилище. Блокът беше саниран и дограмата подменена. Но, при саниране и затворен балкон подменят дограма само на балкона.  Имаше нужда от освежаване, почистване, ново обзавеждане.
Останах с впечатлението, че жената да голяма степен сама носи всичко на плещите си, а това е доста голям товар.

# 259
Стените в коридора бяха потресаващо мръсни.

# 260
Семейства може да има, на които е нужно да се помогне, но тези семейства все пак трябва да заявят желание да участват. А, предполагам, има и доста "технологични" изисквания около самото заснемане, които позволяват едно жилище да попадне в предаването, а друго - не. Без значение как се рекламира предаването, незнайно защо някои хора го бъркат със социална услуга. Вече започвам да си мисля, че някои от пишещите действително си представят, как Мария ходи из кварталите и околните градове и села, и звъни по вратите на хората да търси най-нуждаещото се семейство.
Тези са се появили като желаещи, при тях са ремонтирали. И аз не мога разбера, как ще си оставиш гардероба без врати, ама на - всеки си живее, както си знае на тоя свят.

# 261
Има гардероби по 150 лева, поне до преди няколко години имаше, не е блестящо качество, но е ново. Мързел и липса на желание да промениш нещо в живота си към по добро  е това.

# 262
Съфорумката показва как върви живота, ама на сама майка с три деца в училищна възраст. В това семейство са двама родители и едно вече пораснало дете с професия и заплата. И айде стига сте ни призовавали да не даваме за пример бабите и лелите си. Тези ли да даваме за пример? Ясно ни е, че това са избрали продуцентите, това гледаме, ама нали темата е да го обсъждаме, иначе да я закриваме. Ето, дамата писа, че веднага е подменила неработещи уреди (пак да кажа - сама жена с деца в ученическа възраст). Тези с три заплати си отварят пералнята с връвчица и на хладилника им вратата пада. Ами понякога е до желание, не само до възможности.

Стискам ви палци да ви изберат! По написаното съдя, че правите най-доброто възможно за вас и децата ви ❤ Не се обвинявайте, и моята къща не блести от чистота понякога, а дори още нямаме деца. Бъдете здрава да си отгледате децата и да им се радвате!

# 263
  • София
И аз не мога разбера, как ще си оставиш гардероба без врати, ама на - всеки си живее, както си знае на тоя свят.
Така е. Има много влогъри, които ползват щендери, които са напълно открити или ползват откритите решения на Икеа. За мен е странно, защото много се прашат дрехите, но и перденце не бих сложила със сигурност.

Относно приоритетите - всеки си има свои. По повод анонимния пост. Аз пък не съм ходила на тенис, както исках, защото беше 100 лв на тогавашните пари и ходих на волейбол, който беше 15. И имах карта за градския, не са ме развозвали с кола. Но пък имах дрехи и гардероб.
Всеки си има своята правота.

Както и всичко е много субективно. По телевизията дават нещо, някой критикува и се изсипват да му кажат хора колко е лош, щото семейството еди- какво си по презумпция. Но не всички семейства са ангели небесни. Хората, които години наводняваха майка ми, самодоволно казваха, ще нищо не може да им направи, псуваха я и ѝ се заканваха, че дори невъзпитаното си дете настройваха да вика и тропа и да обижда, сега майката умря и всички ги съжаляват, че е сираче. Отстрани е едно, но понякога е друго. Сега девиантното семейство ще бъде съдено до девето коляно, защото мухълът разболява и избива с нова сила, колкото и да го пръскаш. 
Просто всички очакват по телевизията, като видят нуждаещо се семейство с кофти случки в живота, някак всички да са добри, честни, трудолюбиви и всякакви там добродетели. А в живота лоши неща се случват и на добрите и недобрите хора, и на работливите, и на мързеливите. И т.н.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 12:00 от The Catcher in the Rye

# 264
Може и да нямат брак с мъжа и най-вероятно нямат.
Аз също счатам, че нямат брак. Тя си е свикнала да се вайка и жали, че е самотна майка, че сама се справя с всичко точно като ромите. Така са й дали апартамента от общината и са й позволили да го закупи за смешни пари. Затова не е теглила и ипотечен кредит, защото е показала само нейният доход, а сумата не е голяма и ще го изплати сама за кратко време. Според мен нарочно нямат барк, за да получава помощи като самотна майка. Не я оправдавам нито за мизерната обстановка, нито за мръсотията, нито за неадекватното възпитание на всичките й деца. Всички са големи и могат много добре да се включват в домакинската работа, а големият при нужда да помага и със средства. Незнанието на български език от най-малкият е направо недопустимо, особено за педагог.
Този нов мъж като работи в строителството може поне от време на време нещо да отремонтира и да освежи помещенията. Не мога да си представя как жена живее без топла вода в кухнята и мъкне съдове за миене в банята. Силвестър яко я оплюват навсякъде, въпреки че едва ли тя избира семействата. Дано е прочела хейта на хората и вече да си подбират доста по-удачно семействата, на които да помагат с ремонт.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 12:50 от Fatalina

# 265
В последния епизод най- много ме втрещи майката- учителка. Как тази жена ще има очи да се покаже в училището, не знам... Ученици и родители трябва да изпитват уважение и дори някакъв респект към нея, а след епизода не виждам как ще се случи. Работещият син също ме втрещи, кое момиче ще погледне подобен лузър? Чувството за собствено достойнство явно не е само вродено, трябва и да се възпитава.

# 266
  • София
Мария Силвестър е водеща, а не продуцент. Не знам, защо от нея се очаква да подбира семейства и да е отговорна за каквото и да е.
Жената е актриса, а не фея.

# 267
  • София
Изобщо след епизода с Марти и дядото предаването върви към дъното. Общинарката. Онези лузъри самодейни артисти от миналия епизод... "Учителката"-мърлячка..
Докъде ще стигнат не знам...

# 268
И бащата с кутия цигари в джоба казва -  „Надявам се да доживея…”
Хора на живота.

# 269
Още колко епизода има този сезон?
Надявам се всичкия този негативен отзвук от последните епизоди, да не повлияе на спонсорите и рекламодателите, че да има предаването и следващ сезон. Мисля, че от веселата вдовица насам нещата се въртят в спирала и дано завършат силно, че да не остане съвсем горчив вкус в устата…

Общи условия

Активация на акаунт