🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 23 401
  • 395
  •   1
Отговори
# 240
Преди малко гледах новия епизод на запис.
Жената е била жертва на насилие в първия си брак (най-голямото дете). После се е срещнала с този възрастен чичо и му е родила две деца на “по-стари” години. Той ми изглежда доста безгласен и съвсем емоционално отдалечен от семейството си. Работел по цяла седмица и го нямало. Някаква странна история има там, която не знаем и може само да предполагаме и гадаем реално. Дали въобще реално живее с тях? Тя през цялото време говореше за “моя апартамент” и ипотеката, която плаща. Което е странно за жена с мъж. Обикновено е “нашето жилище”. Според мен отдавна се оправя сама по един или друг начин и поради една или друга причина.
Уморена и пуснала се по течението.
Не че това е оправдание всичко да е занемарено до такава степен. Но хората реагират различно на травми и трудности. Едни са борбени, други просто преживяват ден да мине друг да дойде.
Децата ми се видяха свити и кротки.
Ремонтът беше добър.

# 241
Дали въобще реално живее с тях? Тя през цялото време говореше за “моя апартамент” и ипотеката, която плаща. Което е странно за жена с мъж. Обикновено е “нашето жилище”.
И на мен това ми направи впечатление. Моя апартамент, моето кътче, моите деца, с моята заплата изплащам моя заем...за нищо не каза "нашите". Като че ли мъжът изобщо не съществува. Все пак той също работи и не вярвам цялата му заплата да отива за квартира и личните му разходи в София.

# 242
  • SF
В Благоевград е нормално да се обръщат към Илиан с Илианка, същото като Иван да  го наричат Ванка.

На Виктор - Вичка, на Бисер - Биска, на Росен - Роска. За какви неща се хващате...
И какво като му казват Илиянка? Гей, момиче, тъпанар - какъв го изкарва семейството с това обръщение?

Тези ръчички по стенички бяха безумни. Но при това състояние на жилището, са оставили детето да го оцвети. Ако са дали пари за луксозен ремонт, подобно на нашите деца, тяхното нямаше да бъде оставено да цапоти с боята.
Преди ремонт много хора дават шанса на децата си да нарисуват стените. Не помня коя наша звезда по телевизията го сподели. Някакъв спортист беше.
Те винаги са били с мисълта, че ремонт предстои и сега може да се цапа.
Много от ситуациите се засилват от редакторите, за да има сюжетна линия - крайно нуждаещи се ще заживеят като нормални хора в уютен дом с пералня и сушилня.
Престиж вече не дават вафли и договорът с Аквафор изтече, така че не сложиха втора мивка до първата. Кухнята им стана бонбон!

# 243
  • София /Абсурдистан
Може и да нямат брак с мъжа и най-вероятно нямат.

# 244
  • SF
Да и от там редакторите я представят като самотна майка. Но на зрителите им изглежда нелепо, защото през цялото време има мъж в картинката, който е и баща на две от трите й деца. След инсулта едва ли ходи да работи 5 дни в София. Сигурно и той е виснал на ръцете й.
Тези мъже, а и тя, трябва да се изхранват някак. Не може само боб и леща да ядат.

# 245
  • София
Не си падам по многодетни семейства в нищета. Намирам го за безотговорно.

# 246
Здравейте , първо искам да се извиня , но  си създадох друг профил за да напиша това . Не ми се иска някой приятел да ме познае .
Незнам какви са историите на тези хора , предполагам че може би не споделят всичко   , или така оформят историята ,че  да не се разбере точно , незнам . Просто искам да споделя може би друга гледна точка
. Може би винаги има нещо което не знаем.
Аз съм вдовица от 8 години . Децата ми са 3. На 16 и  две на 13. Живея сама . Вземам 1200 ,1300лв заплата . И почти 1200 пенсия за трите деца . Детски 205 лв.
Знам че едно от децата ми е писало писмо до бригада нов дом. Знам.че поне две мои приятелки в годините  също са писали за мен . Аз искам ли да дойдат ДА. НО в същото време НЕ. Объркана съм , защото немога да се справя . Нито психически , нито физически . Срам ме е че не се справям въпреки че доста средства имам . Тока ми зимата е 400 лв . Взела съм им телефони , по скоро те си ги плащат , аз доплащам само ,не най скъпите , но достатъчно с преподаване на договора ми са  до 200лв . Имам Интернет телевизия и сметка за тези телефони . И аз имам телефон. Плащам около 60 до 80 лв вода . Имам кола. Пътувам до съседния град на работа . Застраховки винетки гориво , данък преглед . . Миналата година се чупи по малко , но един път се счупиха две неща един след друг по колата и двете общо за   около 1500лв.
Ходим веднъж годишно на море към края на сезона за да е по евтино. Един път ресторант , един ден сладолед , един ден палачинки . Един ден торта и то морето свършило . Иначе се храним в апартаментчето . Пътя до там . Всичко поне 1200лв. След като мъжа ми почина си купих втора употреба сушилня за дрехи . Пералнята се счупи , ден след нея съдомиялната . Купих си нови ,защото уредите много ми помагат. Не искам да стоя без тях . Телевизора се счупи . Взех голям , на изплащане . Въпреки че хладилника водата му се събира в купа , защото ваничката изгни,  но все още работи и ще чака . За средствата в които се разболяваме и даваме средства , не ми се говори . Храна по около 200 на седмица . Мляко хляб , месо , кашкавал ,по евтин салам за сандвичи. , лютеница , тоалетна хартия , краве масло , ролка хартия , подобни неща.някога повече , някога по малко . Джобни по 1 лв на ден , за да не ядат само глупостите. Но все пак да си купят нещо . И все пак да заделям , за моментите когато ми се счупи нещо ,  към мен се отнасям по същия начин . Ако на пенсия купя дюнери купувам за всички ни .  Децата спортуват , такси . Пари за състезания . Пари за облекло . Имаме животинки в къщи ,защото искаха като малки . Храна и нужди за тях .
С мъжа ми събирахме Пари уж за училище след време за децата , но с тях смених прозорците .
И още доста разходи защото не стигат за ремонт на дома ми . Метли , чинии чаши то се чупи  .
Всичко е старо като мебели. . Ходя на работа
Гледам след работа да ги взема от тренировка да не търчат пеша , А да поучат
Кой колко учи той си знае. По някога оставам на работа , но се отплаща финансово , с повече парички , които заделям. Но ако нещо непредвидено стане си дърпам от тях . Но като оставам на работа съм доста изморена и къщата страда . Карам ги да правят по едно нещо , пране , мивка , сушилня ,задължително , но се карам ако не е свършено.  Въпреки че помагам и на тях . За мен тяхното и готвенето , метенето. Чистене то когато мога . Събота ми помагат малко и те , но въпреки когато се огледам е доста мръсно а нощта  е дошла . Да не кажа ,че незнам какво стана с децата с които слагаме маса , вилички,  лъжички . Станаха тинейджъри и се карат кой масата не е завърнал.  Че можеха и мен с трохи по масата да ме изхващат или с лежала на леглото и не го е оправило.  Не ни оправдавам
И още много други неща , но исках да ви кажа и гледна точка , може би ако ни бяха одобрили.  А че едва ли можех да застана пред камера е друг въпрос. Някак имам чувство че ги карат да се гласят за някой сцени. Дано не ме упрекнете . Но може би не знаем всичко. И въпреки всичко си казвам че това е така защото сигурно съм мързеливи.  Има хора работят на две работи и дома им блести . Или аз имам храна и покрив над главата . Децата ми са облечени и нахранени , има наистина хора които се нуждаят . Искам.да задвля пари да оправя постепенно , но дали някога ще стане незнам . Ако успея бих се горяща със себе си . Не е само до латекса . Повече са нещата.сещам се за още много . Но да , само да кажа че съм супер благодарна , защото в годините много хора ми помогнаха . Кой с дрехи , кой с пари , дори и храна . Беше трудно , но пораснали,  ще си поемат по пътя и тогава ще имам дори излишни пари

# 247
Здравейте , първо искам да се извиня , но  си създадох друг профил за да напиша това . Не ми се иска някой приятел да ме познае .
Незнам какви са историите на тези хора , предполагам че може би не споделят всичко   , или така оформят историята ,че  да не се разбере точно , незнам . Просто искам да споделя може би друга гледна точка
. Може би винаги има нещо което не знаем.
Аз съм вдовица от 8 години . Децата ми са 3. На 16 и  две на 13. Живея сама . Вземам 1200 ,1300лв заплата . И почти 1200 пенсия за трите деца . Детски 205 лв.
Знам че едно от децата ми е писало писмо до бригада нов дом. Знам.че поне две мои приятелки в годините  също са писали за мен . Аз искам ли да дойдат ДА. НО в същото време НЕ. Объркана съм , защото немога да се справя . Нито психически , нито физически . Срам ме е че не се справям въпреки че доста средства имам . Тока ми зимата е 400 лв . Взела съм им телефони , по скоро те си ги плащат , аз доплащам само ,не най скъпите , но достатъчно с преподаване на договора ми са  до 200лв . Имам Интернет телевизия и сметка за тези телефони . И аз имам телефон. Плащам около 60 до 80 лв вода . Имам кола. Пътувам до съседния град на работа . Застраховки винетки гориво , данък преглед . . Миналата година се чупи по малко , но един път се счупиха две неща един след друг по колата и двете общо за   около 1500лв.
Ходим веднъж годишно на море към края на сезона за да е по евтино. Един път ресторант , един ден сладолед , един ден палачинки . Един ден торта и то морето свършило . Иначе се храним в апартаментчето . Пътя до там . Всичко поне 1200лв. След като мъжа ми почина си купих втора употреба сушилня за дрехи . Пералнята се счупи , ден след нея съдомиялната . Купих си нови ,защото уредите много ми помагат. Не искам да стоя без тях . Телевизора се счупи . Взех голям , на изплащане . Въпреки че хладилника водата му се събира в купа , защото ваничката изгни,  но все още работи и ще чака . За средствата в които се разболяваме и даваме средства , не ми се говори . Храна по около 200 на седмица . Мляко хляб , месо , кашкавал ,по евтин салам за сандвичи. , лютеница , тоалетна хартия , краве масло , ролка хартия , подобни неща.някога повече , някога по малко . Джобни по 1 лв на ден , за да не ядат само глупостите. Но все пак да си купят нещо . И все пак да заделям , за моментите когато ми се счупи нещо ,  към мен се отнасям по същия начин . Ако на пенсия купя дюнери купувам за всички ни .  Децата спортуват , такси . Пари за състезания . Пари за облекло . Имаме животинки в къщи ,защото искаха като малки . Храна и нужди за тях .
С мъжа ми събирахме Пари уж за училище след време за децата , но с тях смених прозорците .
И още доста разходи защото не стигат за ремонт на дома ми . Метли , чинии чаши то се чупи  .
Всичко е старо като мебели. . Ходя на работа
Гледам след работа да ги взема от тренировка да не търчат пеша , А да поучат
Кой колко учи той си знае. По някога оставам на работа , но се отплаща финансово , с повече парички , които заделям. Но ако нещо непредвидено стане си дърпам от тях . Но като оставам на работа съм доста изморена и къщата страда . Карам ги да правят по едно нещо , пране , мивка , сушилня ,задължително , но се карам ако не е свършено.  Въпреки че помагам и на тях . За мен тяхното и готвенето , метенето. Чистене то когато мога . Събота ми помагат малко и те , но въпреки когато се огледам е доста мръсно а нощта  е дошла . Да не кажа ,че незнам какво стана с децата с които слагаме маса , вилички,  лъжички . Станаха тинейджъри и се карат кой масата не е завърнал.  Че можеха и мен с трохи по масата да ме изхващат или с лежала на леглото и не го е оправило.  Не ни оправдавам
И още много други неща , но исках да ви кажа и гледна точка , може би ако ни бяха одобрили.  А че едва ли можех да застана пред камера е друг въпрос. Някак имам чувство че ги карат да се гласят за някой сцени. Дано не ме упрекнете . Но може би не знаем всичко. И въпреки всичко си казвам че това е така защото сигурно съм мързеливи.  Има хора работят на две работи и дома им блести . Или аз имам храна и покрив над главата . Децата ми са облечени и нахранени , има наистина хора които се нуждаят . Искам.да задвля пари да оправя постепенно , но дали някога ще стане незнам . Ако успея бих се горяща със себе си . Не е само до латекса . Повече са нещата.сещам се за още много . Но да , само да кажа че съм супер благодарна , защото в годините много хора ми помогнаха . Кой с дрехи , кой с пари , дори и храна . Беше трудно , но пораснали,  ще си поемат по пътя и тогава ще имам дори излишни пари
Казахте,че си карате децата да вършат домакинска работа и ако не я свършат им се карате ! Ето там е разковничето, според мен! Те може и да не ви слушат....но ви ЧУВАТ и един ден като започнат да се грижат сами за себе си ,ще го видите! Ето така се прави! Браво на вас!
Докато в последния епизод, майката беше отгледала едни готованци ! Къщата и беше потресаващо мръсна и няма никакви извинения за това.

# 248
  • София
Да, съгласна съм, че не знаем всичко, но няма сила на земята, която да извини здрава, права жена да не изпере лекото дантелено перденце, придобило тъмносив оттенък от сажди, прах и какви ли не гадости. Просто няма такава сила. Това е работа за 15 минути.

# 249
А ми поздравления за дамата, стискам палци да ви одобрят.
Все пак всички сме забелязали, че когато идват да ги изненадат, одобрените излизат със закачен микрофон. Тоест, те са ги изненадали предполагам, но след това правят възстановка. Така ще естествено, за 3 мин мога е да оправи леглата, нарочно ги остават.

# 250
  • SF
pgineva, имате ли някакъв специален повод да копирате целия пост на жената, още повече, че й отговаряте веднага след нейния?
В последния епизод само до изпраното перденце бяха опрели. При печка със сажди ще стои изпрано точно 2 дни, а и само изпраното перденце им липсваше на фона на тези стенички и вратички.

МТПД споделя как в действителност тече истинският живот. Който си въобразява, че ремонт се прави с кофа латекс, да си го направи с кофа латекс за 30 лева.
Всички знаем, че най-най-скъпата услуга в момента е трудът на майстора или майсторите, смяна на прозорци, дограми стана лукс, да не говорим за врати и подове. Около 500 лева на кв. м излиза сметката за ремонт. В нашия форум има теми, в които това непрекъснато се обсъжда - под и стени излизат толкова. Ако и таванът ще се прави. Сметнете сами на 100 кв. жилище, което се нуждае от под, стени, прозорци и врати колко ще излезе.
Хората си приказват.
Иначе, да, това е телевизионен продукт и кадрите, които ни показват, не са спонтанни. Хората се изненадват, когато видят Мария на балкона, но преди да звънне тя, операторите вече са в дома им и снимат закуската, събуждането, разговорите.
Нито е изненада, нито е без подписан договор и права за заснемане. Предварително са уредени тези неща. "Нахлуването" на бригадата с осветители, оператори и звук, монтираните микрофони, стават едва след съгласието на семейството да снима.
На някои казват, да не чистят, да не оправят, за да не ни се стори, че са хора на екипа, които имат нужда от забърсване на прах и кофа латекс, вместо да им правят безплатен ремонт, при положение, че има толкова много нуждаещи се.
Има, да, но те или не са кандидатствали, или не са се съгласили животът им да се превърне в част от нашия.

# 251
Има милион клипове в интернет, хората сами и стени си изправят, сами си обръщат прозорците, сами си редят ламината. При положение, че има 2-ма големи мъже в къщата, и то единият е майстор/строителен работник - това са празни оправдания!
Не говорихме за някакъв извънземен ремонт, а за поддържащ жилището в що-годе нормално състояние, което не изисква кой знае колко. И да, латексът е 30лв., гарантирам ви, че стаите щяха да светят, един мокет долу, едни хубави стени и подредени вещи. Не може само да чакаш на майстори и да се тюхкаш, че било скъпо. Печката им била проблем, баба ми имаше печка на дърва на 9-тия етаж в апартамента си, всяко лято си боядисваше стените и си чистеше кюнците. Сама жена на 70+ години, без кой знае каква пенсия. Айде стига оправдания за мързела и неглижирането. Българинът си стана мърляч дори в собствения си дом, имам чувството, че този капитализъм го научи да е пасивен и мързелив за елементарни битовизми и все да чака на някой и да чака нещо да падне от небето.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 08:41 от lowkeyyy

# 252
  • SF
Абе, хора, трябва да има и терени, които не са обработени с латекс за 30 лева, за да има епизоди!
Ясно е, че се подбират семейства, които не гледат клипчета в ютуб и не си изправят стените сами.
Направили са си банята, боядисали са си стаята с ъгловите легла за двете големи момчета. Ето - каквото са могли, са го направили. Но ако всичките им стаи бяха боядисани, щяха да търсят друго семейство с небоядисани стаи и без мокет на пода, за да ни го покажат, а ние да им изядем ушите с коментари "можеха да се ремонтират, можеха да изперат пердето..."
Нали гледате синхроните. Могли са, но не са могли. Сама плаща ипотеката, 10 години ще я плаща, сигурно останалото отива за храна, ток, телефони, интернети и всичко, което ви сподели жената няколко поста по-рано.

Баба ти си е чистила печката, съседката си е смесила тапетите. Понякога сама жена е по-лесно и финансово може да си позволи смяна на боята, отколкото 5-членно семейство с болен човек, после с още един болен и организацията, и всичко не тече точно по нашите планове или по начина, по който баба ти си ги е правила.

# 253
Ама, те не живеят от 2 месеца в това жилище в очакване на "Бригада нов дом", живеят над 10 години там. Така го изкарвате, че все едно стоят в мизерията нарочно, за да може да бъдат одобрени от предаването за ремонт.

И за последното ви изречение е точно обратното - някои неща текат, така както ние зададем посоката. Искала ли е да освежи и да направи нормални стаи за децата си - щяла е да го направи. Явно не е искала. За баба ми няма да влизам в подробности, но също гледаше болен съпруг на легло с памперси и ампутиран крак.  Жената никога не се остави в мизерия. За някои има начини, за други има оправдания. Така че си е до човек.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 08:54 от lowkeyyy

# 254
  • SF
Не. Изкарвам го, че такива семейства се търсят за предаването. А не моето или твоето с ремонтираните жилища. По-точно казано, опитвам се да го изкарвам така, но нещо не ми се получава. Вие давате съвети как да живеят и мислят еднакво с бабите ви.
Но вече малко се изморявам да повтарям едно и също.
Могли да се ремонтират, могли да почистят, могли да не се снимат, да не си показват жилището, да не споделят нищо пред камерите, могли са и във Франция да се изнесат да живеят, портокали в Гърция да берат... Всеки има виждане какво би могъл да направи другия.

Общи условия

Активация на акаунт