🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 23 383
  • 395
  •   1
Отговори
# 285
Всичко в тази серия беше странно. Този т.нар.баща е само за цвят. Те са негови,но само по материал, най-вероятно не ги е припознал,за да може тя да се води самотна майка. Тя в ролята на жертва, тя знае само Аз,аз иначе. Незнам как ходи на работа и с какви очи гледа колегите си. Третото е оставено на самотек. Бащата се появява събота и неделя,за да ги нагледа и да се наяде. Учителите имат много отпуска, толкова пък на една пица,на детски кът да не може да заведе децата. Детския кът разбира се, само за третото. И отново сложиха някви стикери ръце шарени. А репликите,които каза два пъти-ама сега ще трябва ли да се събувам,ли? Ми избодоха ушите.

# 286
Страшно много ме дразнят надрасканите фасади, но не бях виждала такъв вътрешен интериор. Това дете сега е миличко, но после може да драска и на други места, не само вкъщи, просто защото няма да осъзнава, че това не е редно. Винаги съм се чудила какво удоволствие изпитват хората, които загрозяват с графити градската среда, но сега си мисля, че може да са свикнали така от малки и според тях да е нещо ежедневно и нормално...

# 287
  • София
Немалка част от графитите в София са рисувани от хора, които наистина могат да рисуват и според мен са си изкуство. Нямат нищо общо с драсканиците на детето.

# 288
За съжаление са много малко графитите, които са изкуство. Повечето са обикновени грозни драсканици. Не съм пътувала много, но съм ходила в Англия няколко пъти и ми направи впечатление, че там няма такива неща или поне в мащабите, които са при нас.

# 289
Точно в Англия (мисля, че в Кардиф или Бристол беше) съм виждала графити, но доста професионално направени. Нищо общо с драсканиците у нас.

# 290
  • Пловдив
Ето малко графити от Пловдивските подлези.

За тях какво ще кажете? Wink

# 291
Капана в Пловдив и метро подлеза на Централна автогара София, са само малко примери. Не ми се търсят сега снимки. Това е стрийт изкуство и е красиво.
Но мисля, че потребителката говори за надписи и пожелания от пишман драскачи.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 23:14 от red soul

# 292
  • Пловдив
Това е в подлезите, не е в Капана, но да - изкуство е, наистина.

# 293
Това е в подлезите, не е в Капана, но да - изкуство е, наистина.
Аз давам други примери.

# 294
  • SF
Хубави са, но не всяка красива рисунка на стена е графити.
Тези приличат повече на пана.
Ето едни любими графити. Но изместваме темата.

# 295
Когато дъщеря ми беше на три и половина в един мразовит ден (-)16° и спрял транспорт трябваше да я заведа на лекар. Педиатърката изписа лекарство, което се приготвя в аптека и съответно трябваше да чакам. Върнах детето у дома, оставих я на баба й и тръгнах за аптеката. Успях с такси за 40-50 минути да свърша работа. Прибирам се у нас - майка и щерката в кухнята. Влизам в хола и чистите ми жълти тапети около вратата бяха в син пастел. Майка ми "Ама тя отиде за една минута да си вземе лист и пастелите ..." Еднократна проява, не можахме да разберем защо и как. Реших да оставя така докато порасне, след това го гледаше и не й харесваше, не повтори. Когато тя беше на 6, а брат й на две чувам някакво стъргане в коридора. Звукът наподобяваше на търкане на играчка по стената, оказа се, че дребният, който не проявяваше интерес към художествени занимания хванал един молив и минал по цялата стена... И той не повтори, де, но оставих и неговите драсканици докато не порасне достатъчно, за да направя ремонт и да не драска повече. Не съм разрешавала, не са ми искали позволение, и за двамата нямаше обяснение на случилото се и беше еднократно.

# 296
А вие не сте ли рисували по стените,когато сте били деца?
Рисунките по стената бяха последния проблем в онова семейство.

# 297
  • София
Явно говорим за различен тип графити. За мен повечето мащабни в София са си изкуство.

И трите са от един човек - Божидар. Слагам в скрит текст, за да не разводняваме темата. Детските драсканици и отпечатъци от боя нямат нищо общо. А и много хора нарушават част от наредбите, отнасящи се до фасадите на блоковете и хептен на нищо са заприличали. Добре, че на някои места има малко цвят.
Скрит текст:

# 298
Разбира се, че нямам предвид такива графити, рисувани от художници, а този вид "себеизразяване" по стените. Те са навсякъде, в София не са пощадени дори и великолепни исторически сгради.

Сигурно всяко дете е рисувало на неподходящо място, въпросът е да не го прави и като поотрасне. Дано успеят в това семейство да запазят за дълго хубавия дом, който бригадата им направи.

# 299
  • софия
С риск да се шокирате на два розови еднорога, но нито аз, нито дъщеря ми сме драскали по стените, когато сме били малки.

Общи условия

Активация на акаунт