🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 23 375
  • 395
  •   1
Отговори
# 300
То и аз не съм, но и двете ми деца в доста неосъзната възраст еднократно го направиха. Не ми беше приятно, разбира се. Не съм ги насърчила аз да го правят, нито те са ми искали разрешение.

# 301
Тази тема за графити по подлезите и за на кой детето драска по стените ли стана?

# 302
Сега и аз да ви шокирам - преди десетина години боядисвахме в квартирата на приятелка - 4 човека общо. 2 цвята латекс по стените (2 бели и 2 лилави). Накрая приятелката ни каза - сега искам всеки да си потопи ръката и да остави по няколко отпечатъка на ето тази стена - и колкото да я уговаряхме - стената си стана на ръце -точно като тези от децата на стената. Моята приятелка ни каза, че тези ръце там и напомнят, че не е сама, когато ѝ е трудно и това е най-хубавата част от жилището. Аз и до днес я бъзикам, че го прави, за да казва как сме си оставили ръцете там. Факт, че аз никога не бих направила такова нещо, колкото и да ми е мил някой, дори децата ми, но пък има и друг тип хора. Ако някой много дъжи и снимка имам някъде, мога да се поразровя.
Аз гледах епизода снощи, но бях чела коментарите и честно, май сме гледали различни неща.

# 303
С риск да се шокирате на два розови еднорога, но нито аз, нито дъщеря ми сме драскали по стените, когато сме били малки.
Не може да бъде.....

Сериозно, вероятно малцина са тези които ще позволят на децата си да драскат по стени, под, мебели. Поне в обкръжението на моите близки и познати няма такива. Това е въпрос на поставяне на някакви норми и възпитание...

# 304
  • SF
Тази тема за графити по подлезите и за на кой детето драска по стените ли стана?

Не, но като се задъвче едно и също няколко страници, темите си заживяват някакъв собствен живот.
Това е докато не мине модератор, разбира се.
Но твърде е възможно следващите постове да завият в посока къде се купуват достъпни за всички перденца, покривки, цветенца, за да стане по-приветлив един дом.

# 305
  • Sofia
Аз имам оставена малка мазна ръчичка отпечатък от внучето 🖐🏻 на огледалото на гардероба…не смятам да го махам скоро 🥰

Синът ми рисуваше по стените до 4год.възраст,залепвах бели листове уж по тях да драска,но стените бяха по-забавни…престоеше голям ремонт,затова и го оставях да шари 🌈…дори и аз си порисувах на една малка част до радиатора в детската стая и още ме е яд,че не го оставих/Мечо Пух😍/

# 306
  • София
На мен и плакати по стените не ми позволяваха да слагам. Не казвам, че ограниченията са най-хубавото нещо, но явно там съвсем липсваха.

# 307
  • София
Все художници в темата, дано поне можете да рисувате Grinning

# 308
  • Враца
Категорично няма и аз да се отчитам дали моите деца са драскали или не по стените.
Мен ми се догади като видях мазните мърляви врати в дома, невиждали никога гъба/парцал, които да те е гнус да пипнеш без еднократна ръкавица, вие за декорацията на стената се хванахте...
От учителка някак си очаквам нещо повече, но това си е мое клише, в моята глава.
И многократно сме обсъждали тук, че може да е бедно, но чисто.
Даже е имало и такива участници, които са си били оправили леглата по време на снимките!

# 309
  • софия
"Отчинатето" беше, защото някой написа "кой ли не го е правил". Поредно оправдание за поредната мърла. Много деца не го правят. Това е част от определянето на правила и възпитание вкъщи и тяхното прилагане. Да имаш дете изисква постоянно отношение, не просто да го родиш. Не отглеждаме Маугли.

# 310
Тук разбрах, че драскането по стените е нормално, не го знаех до сега.....
Дано следващите епизоди на Бригада "Нов дом" да бъдат докосващи и да има съпричастност от зрителите.

# 311
...или най-трогателните истории, като тази на Марти и на петте деца (аз силно се надявам да няма вече чак толкова драматични съдби, но за жалост сигурно има) да ги оставят за финал.
Всяко от семействата си имаше своята драма, по-голяма или по-малка, но в сравнение с тези два епизода някак бледнееха.

# 312
  • София
Драскането по стените е най-малкият проблем. Много деца го правят и много родители ги оставят до порасване на децата, около две-три години.

# 313
Там беше драскано безконтролно и навсякъде. Иначе и аз съм виждала тук там драснато от деца, което родителите са оставили докато те израстат, но явно са взели мерки и са спрели това поведение преди да украсят целите апартаменти.
Аз и сестра ми сме рисували един единствен път по стените у дома като деца с позволение на нашите - непосредствено преди те да свалят тапетите и да сложат нови.

# 314
Дори и след 2 дни да съм решила да боядисвам, никога няма на оставя детето да си драска и да си остане с разбирането, че това е ОК. Изненада ли ме с някой стенопис, ще има забележка.

Общи условия

Активация на акаунт