КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 143
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Пипи, крайният резултат е прецакан! Отгоре прегоряха! Но, докато бях в темата....., а и фурната ми прави номера с долния реотан, който е слаб. Опитах едно крайче. Горе долу става за ядене. Е, не е на конци, но на сладост е добре.
Моля, не бъдете строги! Все пак ми е за пръв път!
Скрит текст:
Преди печене:

... и след печене:

Белла, не ги намерих. Купих нови. Още едни 60 лв. непредвидени.

# 106
  • София
Пак да ви нагледам.
КАГ, прави го не толкова заради каноните, а се ръководи от това как го чувстваш. Кой би те обвинил, че си забравила близките си хора, които са ТАМ? Те, в никакъв случай. А тогава кой? Ти сама казваш, че не ги забравяш. Много пъти хората се притесняват от това какво ще кажат околните. На тази ни възраст е крайно време да спрем да се съобразяваме с другите и да не плащаме Данък обществено мнение. Пиша тези редове не за друго, а ако мога да те извадя от притесненията ти. Гушкам те. HugСтанаха ли козуначетата? Както казва ПИПИ, със сигурност ще са по хубави от купените. И днес празнува сестричката на МЕРИАН! И не знам за какво събитие говориш. Нищо не съм видяла. Я не се критикувай, Много са си добре козуначетата. Май ще те последвам и аз. Що ли не направя едни козуначени кифлички?  Човек като си няма работа, мисли щуротии. Grinning
ПИПИ, добре е, че ще си имаш помощничка. Премери си кръвното. Аз сутринта бях 115/70. Не си пих илача.
ТЕТКЕ, честита ти скороварка! Аз имам 4 - две на село (мамините) и две у нас. Ползваме ги вече 48 години. Здрава работа. Руска! Grinning
Отивам да си измия терасата.

# 107
Фло, не ме интересуват други мнения. Както казваш, така  си го искам.  Дори сега ще отида на гробището, макар че ръми.
Утре семейството заминава за чужбина да подкрепя внука на европейското. Искам да не е в същия ден ходенето на гробище.
Затова ставам да се приготвя и дано спре да вали.

# 108
КАГ, както го чувстваш, както го усещаш. Това е истината за мен,
не робувам на "това трябва".
Харесаха ми козунаците, бих хапнала с кеф. Имам страхотен апетит и зная, че това е показател за здраве.Кантарът ... да видя сега, какво да хапна

# 109
  • Вила Великула
КАГ, добре изглежда. Дори вътре е опечен. За козунака трябва да знаеш, че не трябва да се пресушава при печене. Важно и като го боднеш с клечка, да не лепи тестото. Иначе сваляй максимално тавичката на по-долно ниво във фурната, покривай малко като се позапече с метално фолио и ако не си сигурна дали ти е изпечен отдолу -печи в йенска тенджера. Прозрачна е и виждаш всичко. Аз като бях начинаеща в печенето на козенаци, така правех.

# 110
Интересна смяна расте, нали си говорихме снощи ,внучката държи да  я забележат, похвалят, влияе  и мнението на другите, брат и  е противоположност, не му пука ,не се интересува, заявява се и  си защитава своето. Опитай да  променяш,  обръщаш мнението му - следва  дейност напук .
 Можеш да убеждаваш до една граница ,каже ли не, край.
  И не знам как са другите деца от 3 клас, но внучката си говори английски сносно, свободно. Гледа филмчета на английски, предпочита го. И  учудила баща си с интерес към испански.
 Какво им става на тези деца, растат различно.
 Сякаш диви,  в неподчинение, при нас беше важно, но пък се изявяват накъдето ги тегли и то добре се изявяват.
 Горките ,сега се радват ,на  кът за учене с всичкото удобство,  собствено легло  и стая, доживяха  и това. Закъсняха , но по-добре късно... Без помощ от никъде е успех, макар  с ипотека, но с мерак си го направиха.
 Не ги е взел, че бусът е  с предна седалка,  опасно  при  инцидент, но не са забравили да поръчат проверка ,дали Коледа не е оставил нещо, не ас идвали от много време.
 Не отговори на въпрос ще идват ли скоро ,то става внезапно при тях.

# 111
  • София
Благодаря ви за пожеланията към сестра ми!
КАГ, Боряна, браво на внуците ви!
Пипи, дано момичето се справи с работата! И ти ли ще включваш изкуствения интелект в дейностите? Дано те улесни!
Надявам се, че сънят за Гънката да вещае подобрение. Касс, много интересно звучи разказаното за Тутракан. Нямах представа.
Днес почти почивам. С малки изключения. Редя един пъзел от 4000 части. Почти на края съм.
Да ви е хубав деня!

# 112
  • София

Една песен за любов... Обичам те, има много други, но сърцето ми иска само теб...
Пее Кайрат Нуртас от Казахстан

# 113
Мериан, честита да е сестричката ти!

И аз ,като Пипи, се събудих с главобол. Кръвното ми нормално, наспала се, та преспала.....Почудих се час-два, глътнах едно хапче / Енетра/ и след още час-два бях във форма. Даже насадих един ред домати в парника. И дрехи за гладене имах много, но ги "провървастих" набързо. Яге, Фло, превеждайте За обед бях на "каквото има", а за вечеря чакам ММ да ми донесе баница. Сутринта заминаха организирана група на празник на зелника в Кюстендилско - с. Жабокрът.  Но за всеки случай готвя една яхнийка
КАГ, козунакът изглежда супер!
Мериан, на какво редиш толкова голям пъзел? Голяма маса или от специалните стативи?
Фло, много красива песен. Винаги я слушам с удоволствие, в какъвто и да аранжимент.

# 114

Търсим толкова много неща, но всъщност единственото нещо, от което се нуждаем, е да намерим спокойствие... 

Още един хубав ден си отива...
В час съм на всичко, което се случва тук - нямам възможност за коментари. Съпреживявам с вас Heart

Приятна вечер  и наздраве. 🍷🔥🍷

# 115
Днес уж не съм правила кой знае какво, а що така ми е изморено не знам.
Много сладки бяха всички дечица. Спортният празник беше в зала Арена. Напълни ми се душата като видях толкова много дечица облечени в различни екипи и едно сладко чуруликане отвсякъде Simple Smile Хубаво и забавно беше. Айша, при вас е било песни и танци, при нас пък състезания, но наистина са много мили.
Аз днес съм напразила една тава пълнени чушки, сега едно руло от тиквички и се предавам 😁 Ще се готвя за утре.
Тану, не разгадавам думата. Може би нещо като отлагаш да по късно или....
КАГ, и на мен козунакът ти ми хареса. Бухнал е, как ваш, че е сладък и най важното знаеш какво си сложила вътре . Кога да стискаме палци за вашето състезание?
Боряна, много точно си го казала - днес децата растат различно. Дано е да добро!
Момичета, минаха ли ви главите? Може от времето да е. При нас днес е много студено.

# 116
Запалих печката, за последно да е, беше заредена, да я  опразня вече ,че срамота. Но ме тресе, не ми се работи , то и вода нямаше ,че гръм треснал помпената, тръгна водата ,но мерака ми да правя нещо мина. То и  без вода има дейности, ама  е оправдание да мързелувам. Ми  събра ми се от празниците и делниците след тях, искам си пълен релакс, старчески егоизъм.
 Мисля да изненадам сина и пусна малко дини и пъпеши,  не съм в час с пръскане,  може нищо да не стана ,но ще опитам. И утре може. И едно парче килим чака пране,   отрязах един,  ще постилам нов на негово място, но не сама, сега има черги там, те си стоят отдолу ,че е студено и влага има доста.
  Ще ги махна докато няма хора наоколо, да се  проветри и суши пода ,цимент е. И те да изсъхнат.
 И ще трябва да се изреже от новия килим ,че не пасва точно, та ще чакам помощ, да кроим, ще поръбя и така, да се махат натрупаните стари неща и  използвам, да не се хвърлят още нови.
 Някой ден ще има пълен ремонт, но кога - да се оправят.
 Мен да не дразни много наличното оборудване, за други не е гайле.

# 117
  • София
Да, забравих да кажа, че козунаците са екстра! Отгоре прегорялото като се изреже отвътре изглеждат чудесно.
Относно пъзела - купих специално за него една подложка с други приспособления. Сега 2 от общо трите части са на тази подложка и завити на роло. Като наредя последната част ще ги съединявам.
Браво на децата!
Пътуваме към ресторанта.

# 118
  • София
Тану,промандала си ги набързо дрехите.

# 119
Аз пак нищо не разбрах за дрехите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт