Вчера наслагах едни нежни доматени стебълца в кофички за кафе. Какъв беше тоя вълшебен разсад, дето ЯЖКА ми донесе? Ставам днес и гледам - цъфнали. Надявам се утре да има малки доматчета, а вдругиден да бера и да правя "чопска" салата на Ромео. Няма да си играя и да чакам сред лято, я.
Докато се хвалех с моите домати, ЯЖКА се намеси в ролята на преводач.
ЯЖКЕ, е те сега настанА смут - другоезичните нищо нЕма да разберат.
Момичета, ТАНУ една по една набързо е прекарала ( прехвърлила) дрехите.
ЯЖКЕ, права ли съм?
ТАНУ, ще яде ли Асан баница или добре, че си струпАла една яхнийка, та да не си легнеш гладна. Мъжо ти не го мисля. Нали от празник на зелника идва, ама ти си ми на грижа и промисъл

МЕРИАН сигурно вече кърши снага по дансинга. Дано предаде на юбилярката нашите пожелания и поздрави.
БОРЯНЧИЦЕ, имаш си печка, палиш си я. А ние с радиаторите? И да им се молим, и да им се кланяме, топло нЕмаааа. Чак наесен.
ТЕТКЕ, чакай да видиш моя превод. Може и да разбереш. То нашия диалект не е лесен. Трябва да изкараш магистратура в Оксфордския филиал на Брезнишкия университет!
Намерихте ли рехабилитатор за татко ти?КАССС налазила ни е пролетната умора. Карай няколко дни на фрешчета - моркови, ябълки, червено цвекло по малко ( не повече от 50 гр. дневно), цитрусови, без грейпфрут ( не се държи добре с някои медикаменти). Сигурно много са се трудили малките спортисти. Браво на децата и на госпожите.
МАКАВЕЛИ, наздраве!

За сега толкова. А къде са останалите момичета? Да не изброявам една по една. Те си знаят кои са.

след малко ще излизам на кратка среща с приятелка и пак ще има кафе.