КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 148
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
БОРЯНА още семки за пъпеши и дини хвърля. а я аз каква съм пъргава.
Вчера наслагах едни нежни доматени стебълца в кофички за кафе. Какъв беше тоя вълшебен разсад, дето ЯЖКА ми донесе? Ставам днес и гледам - цъфнали. Надявам се утре да има малки доматчета, а вдругиден да бера и да правя "чопска" салата на Ромео. Няма да си играя и да чакам сред лято, я.
Докато се хвалех с моите домати, ЯЖКА се намеси в ролята на преводач.
ЯЖКЕ, е те сега настанА смут - другоезичните нищо нЕма да разберат.
Момичета, ТАНУ една по една набързо е прекарала ( прехвърлила) дрехите.
ЯЖКЕ, права ли съм?
ТАНУ, ще яде ли Асан баница или добре, че си струпАла една яхнийка, та да не си легнеш гладна. Мъжо ти не го мисля. Нали от празник на зелника идва, ама ти си ми на грижа и промисъл Grinning
МЕРИАН сигурно вече кърши снага по дансинга. Дано предаде на юбилярката нашите пожелания и поздрави.
БОРЯНЧИЦЕ, имаш си печка, палиш си я. А ние с радиаторите? И да им се молим, и да им се кланяме, топло нЕмаааа. Чак наесен.
ТЕТКЕ, чакай да видиш моя превод. Може и да разбереш. То нашия диалект не е лесен. Трябва да изкараш магистратура в Оксфордския филиал на Брезнишкия университет! Joy  Намерихте ли рехабилитатор за татко ти?
КАССС налазила ни е пролетната умора. Карай няколко дни на фрешчета - моркови, ябълки, червено цвекло по малко ( не повече от 50 гр. дневно), цитрусови, без грейпфрут ( не се държи добре с някои медикаменти). Сигурно много са се трудили малките спортисти. Браво на децата и на госпожите.
МАКАВЕЛИ, наздраве! Grinning
За сега толкова. А къде са останалите момичета? Да не изброявам една по една. Те си знаят кои са. Grinning

# 121
  • София
Според мене Тану е претупала дрехите. Не ги е гладила обстойно.
Мариянка, да е жива и здрава сестра ти?
КАГ, козунака ми изглежда вкусен. Не би ми попречило изгорялото.
Каня се и аз да правя тия дни, ама кога ще си приема поканата...
Кас, Мрънч също имаше футболен турнир с екипи, отзад с име и №.
Аз не ходих тогава, че някой трябваше да направи кюфтетата с бял сос като се прибере спортиста. А и в колата им няма място, отзад са 2 детски столчета.

# 122
По повод изгорялото - вдигам кокали ,но да спомена свекървата, девера се молел като пече кекс или подобно, да изгори. Вероятно не съвсем да изгори ,но да не става за пред хора. Защото ще го изядат,  а тя ще направи друг.
 И още - отивам си на моето село, у леля ми отивам, двете с братовчедката ще правят торта за  у кръстника. Млада булка съм била,  у нас свекървата шеф, но ме е карала да правя торти. Само че печенето - на дърва ,с две царевични кочанчета се поддържа  градуса и  тя отговаря за него,  аз  давам огън  без мярка.. Направихме я с мое ръководство, какво самочувствие съм имала само, но печенето? Те имат печка с градуси , напред са, е как се отговаря на колко градуса са равни две какаляшки?
 Препече се, стегна отгоре,    дебела кора , не се разви докрай  набухването да се пукне отгоре , изрязаха с нож  изгорялото,  то не съвсем, но така се казва ,препеченото, намазаха и готово. Който не може по-хубаво доволен на каквото има. Като се сетя им се чудя, дърти жени ,  торта не знаят как се  приготвя.  Не са пипали.
 Братовчедка ми с 10 години по-голяма ,поне на 30 е била.

Спомени.
  Сега станах да не знам как се правят много неща,   но торти редовно ви поднасям, не ли? Супер торти даже нацелвам.
 Смея  се.

# 123
  • София
Винаги съм се удивлявала колко е богат нашия диалект.Вероятно и другите са така,но аз не ги познавам.Едно нещо може да се каже по различен начин и има много малък нюанс в смисъла.Вчера прочетох за глаголицата,че е имала първоначално 44 знака,за да обхване всички звуци и в кирилицта са отпаднали постепенно 14.Сега няма букви за нашенските: шч.ль.

Мислех днес да не пиша,защото няма какво,но Фло ме сръчка да преведа.След това прочетох какво сте написали.
  Мериан,честито на сестричката ти! Да ти е жива и здрава! Да се обичате!
Скрит текст:
Тези сини палци много бързо свършват.Намален ли е броя?

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 21:13 от Яжка

# 124
Яжке, за какви сини палци става дума 🤔? Пак съм изтървала нещо явно 😂

# 125
  • София
Касс,бутончетата за "полезно".Слагам палец на прочетеното,но много бързо свършват.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 00:54 от Яжка

# 126
Еее, приятелки, много ме похвалихте! Благодаря, но  не бяха като света. Освен прегорялото, бяха и малко сухи. Нищо! Има и друг път. ( Може би.)
Върнах се много изморена, защото ходя при много . Навсякъде да пооправя и се прибрах към 19 . Тъкмо влязох и майсторите се обадиха. Утре идват!!!  Наложи се да изнасям разни неща, за да не пречат. Освен тях  килим и пътеки, кувертюри на дивана. Преди малко приготвих за ядене на син 2, изкъпах се и си лягам.
Не знам внукът  кога ще се състезава. Зависи от жребия.  Ще ме информират по телефона. Утре тръгват и дано да е на късмет!
Не знам дали ще мога да ползвам компютъра, защото всичко ще се опакова. Затова ви казвам ДО СКОРО! Надявам се да свършат бързо.
На вас  - добри неща!

# 127
  • София
15 на ден може да отбележиш.

# 128
Повече са на ден, но ако много бързо нацъкаш 15 (или повече?) за известно време те ограничават. Може би час. Не съм засичала.
Лека нощ от мен!

# 129

Фестивал на "Летящите фенери" в Русе
Georgi Georgiev Photography 📸

Снимката е от северната страна на града - т.е.откъм Дунава. Със сигурност гледката е била невероятна Heart

Спокойна нощ и сладки сънища!

# 130
  • някъде другаде
Добро утро , приятелки!
Снощи излизах с приятелки и чак сега ви нагледах.
КАГ , много са си добре козунаците.
Гледах "Бягство към победата" и там разбрах , че почти във всеки град има , какво да се види.
Предстоят две кратки работни седмици , които аз ще съкратя още. На 2 и 5 ще си пусна отпуск. Планирам след Своге да ме оставят в Етрополе , че събота и неделя сме на екскурзия на Златоград.
Късно се включих в темата , та планираната от вас среща в Златоград я пропуснах , но за следващи се надявам да дойда.

# 131

Живей за това, което утрешният ден може да ти предложи, а не за това което вчера ти е отнел.

Добро утро Coffee

Денят започва със слънце и добро настроение Nature Sunny
Да ви е светло и топло в душите и сърцата!

Успешен ден и щастлива нова седмица!!!

# 132
Добро утро!
В София в моя квартал е облачно и доста студенко. Това не пречи обаче да започнем новата седмица с усмивка, нали ?

Макавели, попрегледах в нета за този фестивал с летящите фенери в Русе.
Интригуващо изглежда, моля разкажи ти какво знаеш и какво си виждала от първо лице.

От както  намалих времето за  ровичкане в БГ Мамма се отдадох на четене. Свалила съм си няколко дузини книги от читанка бг, за когато нямам нет и вече изчетох три - четири. И така могло, но и това води към пристрастяване - снощи четох до един, сутринта станах в шест, няма да я бъде тъй и ще трябва и тук рестрикции....

Хубав ден ви желая!
Всеки да се занимава с каквото е планирал и което му носи удоволствие.

# 133
  • Вила Великула
Добро утро! Наистина днес е слънчево и нека посрещнем деня с усмивки и добро настроение.
Макавели се е погрижила за кафето, така че хайде момичета - ставайте.
Тони, на следващата среща се надявам, че ще се присъединиш към нас. Или пък сега като отидеш в Златоград - толкова ще ти хареса, че ще искаш след един месец пак да отидеш и ще се сприсъединиш към нас. Ще бъде забавно. Освен обикновените неща, съпроводени с много приказки, ще си направим и колективен прощъпулник. Ще пообиколим тук-таме.
Клечи, добро утро. И във вашия квартал ще изгрее слънце като излезете двамата чаровника - ти и Чарли на разходка.
Аз се стягам за работа. Тръгвам към офиса.

# 134
  • София
Добро утро, красавици!
Не мога да се похваля със слънце в нашия квартал, но затова пък в душата ми е слънчево.
Наспах се, сега пия две кафета едновременно Stuck Out Tongue Winking Eye след малко ще излизам на кратка среща с приятелка и пак ще има кафе.
Гледам фенерите над Русе и се чудя дали не създават проблем за въздухоплаването? И дали няма опасност от възникване на пожари? Какви са тия мои мисли? Навярно всичко е обмислено и няма да има проблеми.
ТЕТКЕ, намерихте ли рехабилитатор за татко ти?
Моите доматчета в саксийки вече вързали. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy Майтап бе, Уили.
Хубав ден и да живеем за това, което утрешния ден може да ни предлижи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт