И в нашият квартал е валяло нощес, защото навън е мокро, но или не е било силно, или не съм го чула.
Мериан, да е честита, здрава и щастлива сестра ти!
На няколко места съм живяла, но със съседите съм била само на ,,здравей - здрасти"".
Всъщност спомням си, преди много години, когато бях родила дъщеря ми и си бях в къщи, още от рано- рано сутрин ,,цъфваше"" една съседка с бебето си . Идваше и да пуши в къщи, че мъжът и не и давал, нищо че ние не пушим . И веднъж съвсем случайно изтърси - ,, чудим се със съседките, как ли живеете, че все сте прегърнати на вън с мъжа ти ..."' До там беше, от този момент задействах ,,здравословния егоизъм"' и поставих началото на дистанцирането....
Диди, твоите хора пристигнаха, нали?
Отпусни днес душичката си.
Аз или не съм жена, или не влизам в класацията на Тургенев за егоизма.
Класифицирам се в първа група - живея по мои си правила и оставям и другите да живеят както си искат.
Не може и не търпя някой да ми прави сметка на времето, на предпочитанията, на желанията, та даже и на парите и аз да съм съгласна с това. Избягвам да искам помощ и ако го правя е изключително рядко, но и не пренебрегвам себе си за маловажни искания на околните....
Почти не правя непоискани добро, както и не търпя някой да иска да ми направи на мен такова...
,Егоистът не позволява да му се бъркат в живота. Държи да прави онова, което той е решил. На свой ред обаче, също не се намесва в живота на околните - има изисквания единствено само за себе си"" - това все едно за мен е написано....
Само с жертвоготовността към близките, които обичам трябва да се преборя и да я вкарам в разумни граници.... Първо беше семейството, после гаджето, сега кучето ... За мен така е редно - да олекотиш живота на тези, които обичаш, да им създаваш спокойствие и радост - само дето те са приемали това за даденост и не съм видяла или е било много, много рядко ответен жест на внимание ....
Пак се олях в ,,размисли и страсти"".
Надявам се от толкова себеанализи и себеразголване сте ме опознали добре, но сигурно не на всеки му харесвам, но това съм аз - един ,,здравословен егоист'".
Сега да ви кажа нещо приятно и ще спирам, че времето ме притиска и плановете ми за деня чакат.
Сънувах сън, много странен и много мил... Сънувах, че виждам в темата нещо написано от нашата Гъбка, няколко изречения с разкривени букви. И снимка имаше на двора с цъфнали цветя и една жълто- бяла с малко черно коткичка...
Дано, дано това е много хубаво предзнаменование. Толкова хора пращаме добра енергия, толкова хора я мислим с добро и чакаме добри вести - ще бъде! Ще стане, ще си дойде при нас милата ни Гъбка!
Два пъти ми просветна за нови публикации, но ще чета после.
Сега наистина трябва да спирам - и време нямам, и се разприказвах много рано сутринта...
А на вас желая един приятен и спокоен пролетен ден !
И до следващо влизане и писане.

. Споко. Приятен полет на Мими. Помня миналогодишните емоции по пътуването й.