КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 072
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро.
И в нашият квартал е валяло нощес,  защото навън е мокро, но или не е било силно, или не съм го чула.
Мериан, да е честита, здрава и щастлива сестра ти!

На няколко места съм живяла, но със съседите съм била само на ,,здравей - здрасти"".  
Всъщност спомням си, преди много години, когато бях родила дъщеря ми и си бях в къщи, още от рано- рано сутрин ,,цъфваше"" една съседка с бебето си . Идваше и да пуши в къщи, че мъжът и не и давал, нищо че ние не пушим . И веднъж съвсем случайно изтърси - ,, чудим се със съседките, как ли живеете, че все сте прегърнати на вън с мъжа ти ..."' До там беше, от този момент задействах ,,здравословния егоизъм"' и поставих началото на дистанцирането....

Диди, твоите хора пристигнаха, нали?
Отпусни днес душичката си.

Аз или не съм жена, или не влизам в класацията на Тургенев за егоизма.
Класифицирам се в първа група - живея по мои си правила и оставям и другите да живеят както си искат.
Не може и не търпя някой да ми прави сметка на времето, на предпочитанията, на желанията, та даже и на парите и аз да съм съгласна с това. Избягвам да искам помощ и ако го правя е изключително рядко, но и не пренебрегвам себе си за маловажни искания на околните....
Почти не правя непоискани добро, както и не търпя някой да иска да ми направи на мен такова...

,Егоистът не позволява да му се бъркат в живота. Държи да прави онова, което той е решил. На свой ред обаче, също не се намесва в живота на околните - има изисквания единствено само за себе си"" - това все едно за мен е написано....

Само с жертвоготовността  към близките, които обичам трябва да се преборя и да я вкарам в разумни граници....  Първо беше семейството,  после гаджето, сега кучето ... За мен така е редно - да олекотиш живота на тези, които обичаш, да им създаваш спокойствие и радост - само дето те са приемали това за даденост и не съм видяла или е било много, много рядко ответен жест на внимание ....

Пак се олях в ,,размисли и страсти"".
Надявам се от толкова себеанализи и себеразголване сте ме опознали добре, но сигурно не на всеки му харесвам, но това съм аз - един ,,здравословен егоист'".

Сега да ви кажа нещо приятно и ще спирам, че времето ме притиска и плановете ми за деня чакат.

Сънувах сън, много странен и много мил... Сънувах, че виждам в темата нещо написано от нашата Гъбка, няколко изречения с разкривени букви. И снимка имаше  на двора с  цъфнали цветя и една жълто- бяла с малко черно коткичка...
Дано, дано това е много хубаво предзнаменование. Толкова хора пращаме добра енергия, толкова хора я мислим с добро и чакаме добри вести - ще бъде! Ще стане, ще си дойде при нас милата ни Гъбка!

Два пъти ми просветна за нови публикации, но ще чета после.
Сега наистина трябва да спирам - и време нямам, и се разприказвах много рано сутринта...

А на вас желая един приятен и спокоен пролетен ден !
И до следващо влизане и писане.

# 91
  • някъде другаде
Добро утро!
Направих си второ кафе и надникнах при вас.
През ноща имаше буря , силен вятър , светкавици и пороен дъжд. И сега вали.
Мариан , Здрава и щастлива да е сестра ти. Наборки сме с нея. И аз лятото ще навърша 50. За подарък съм си записала екскурзия за Будапеща. Сама ще си я подаря. Сестра ми планува тогава с нея и всичките деца да отидем на Огняново , но дали ще стане не знам.
Днес няма да готвя има от вчера. Ще пусна и аз Пена. Имам да оправям дрехи ,които от вчера съм започнала.
Клечи , много ми харесаха твоите  ,,размисли и страсти"".
Фло , както винаги си позитивна.
Боряна , хубаво е , че сте си поговорили. Сърдим се на децата , а като ги видим забравяме всичко и сме щастливи и за малкото време с тях.
Макавели , както винаги ни зарежда с мъдри мисли и кафе.

# 92
Добро утро  дружки мили ☕🌹
Вчера само ви четох. Напоследък май все така се получава, но няма как, все излизат разни непредвидени задачки закачки.  До обяд всеки имаше да свърши свои си работи които не търпяха отлагане. Към 15 ч. Се натоварихмие всички,  ние, брат ми и племенницата на три коли и потеглихме към Тутракан. Посетихме интерактивния музей Тутраканска епопея. Много сме доволни. Уникално нещо са направили. Накрая има прожекция на филмче за битката. Панорамен фирма с преливане на естественото с екрана. Посетителите са в истински окопи бойните действия  на екран, буквално все едно куршумите летят покрай теб. Много впечатляващо и разтърсващо. Накрая завършва с много силни думи при което почти всички се разплакахме. Филма е сниман на военния полигон в Шумен и участниците са курсанти от военната академия. Препоръчвам който и когато има възможност да го посети. След това си направихме една хубава вечеря в заведението на патешка ферма "Хан Дълбока"  Отдавна баба пенсионерка  😁 искаше да почерпи и сега беше момента, че и братчето ми е тук. С етървата ще го направим когато дойдат. Исках всички са сме, но няма как когато сме в различни градове, че и държави.
Мериан, здрава и щастлива да е сестричката ти! Много хубави моменти да имате заедно! 🍀🎂🥰
Клечи, чудесен сън! Дано, дано, дано! ❤️
Сега ви оставям и отиваме на спортно  градско  състезание на русенските детски ясли и градини. Нашият юнак е определен да участва, та отиваме агитка 😊
Хубав ден и до скоро! Чаф 🤗

# 93
  • Вила Великула
Леле, колко хубав старт на деня! Прочетох всичко и се заредих с енергия, въпреки че сутринта се събудих с главоболие. Да не си мислите, че съм прекалила снощи при съседите, на попротив. Нали съм въздържател, сипаха ми чаша бяло вино и само вдигах чашата за наздравици и се правих, че отпивам.
Клечи, много ми харесват твоите анализи и самоанализи. Все едно, че си говоря с теб, а знаеш колко обичам това общуване. А колко ми хареса съня ти.......ах, дано, дано. Моля се да се сбъдне и Гъбката скоро да е пак при нас.
Кассс,  много интересно място сте посетили. Чесно да кажа - не знаех за съществуването му.
Тони, много е хубаво, че си си избрала такъв подарък за РД. Аз съм пътешественик по душа и ако не мога да пътувам - не се чувствам себе си. А има още толкова места по света, които трябва да посетя. Казвам трябва, защото го искам.
Макавели, страхотно жълто ни посрещна тази сутрин. Напълни ми душата.
Мериан, Фло, Белла и всимки останали момичета - гуш.
Танитке, моля те обаждай се по-често. Разбирам, че ти е кофти заради здравословния проблем, но и ние се тревожим за теб и всяка една от нас иска да те "чува" поне по веднъж на ден. А какви рими можеш да редиш. Новите момичета може би не знаят това ти качество.
Сега ви оставям, че чакам да дойде снахата на комшията, която е работила преди време като счетоводител и се съгласи да ми помага в работата. Ще дойде да я обуча да работи с програмата, и във вторник ще дойде IT специалиста в офиса да настрои  един лаптоп за работа, да свърже програмата със сървъра, за да мога да и го дам и да работи.
При нас снощи между 17.00 и 18,00 също се изля силен порой, дори  имного ситен град имаше, но няма поражения от него. Земята имаше нужда от тази вода. Тук отдавна не беше валяло.

# 94
Привет, момичета! Станала съм рано, но задачките трябваше да отметна и сега ми остана време за писане.
                 Мериан, честита да е сестричката ти - здраве, късмет и много щастливи години.
                 Клечи, момичетата пристигнаха благополучно. Този път нямаше турболенции и нямаше обиколки в маршрута на самолетите. Стискам палци и при полета на Мими всичко да е спокойно, че миналата година се изплаши детето. Сега само Неда е у дома, че баща и и брат и са в Пловдив. Изпуснах я, че рано, рано се е изнесла към у-щето. Днес имат празник на японската култура Бункасай и тя, както винаги е участник. Аз имам още няколко задачки и се каня да ги свърша. Ща не ща трябва да си приема поканата, че не търпи отлагане.
                 Касс, и аз не бях чувала за това място. Ще кажа на Ран, че той си пада по подобни атракциони.
                 Лек ден ви пожелавам и отивам в КПП-то, че май започва да кипи.

# 95
  • София
Привет, красавици от още една красавица! Ти да видиш...Joy
Доволна съм от себе си, защото днес се самодисциплинирам! И успях.
Станах около 8.00. Веднага се захванах с разкрасяването - боядисах се, малко физ зарядка с музика, после смених спалното бельо. Отмих боята, оправих това, онова по физиономията. Съседките ме поканиха на закуска. Там изпих и първото кафе - бавно, спокойно. Правим планове с внучките къде да отидем на 4.май - еднодневна екскурзия - обмислят Пловдив или Копривщица. Говорих с внучката за къдравите коси на момчетата. От нейния клас от 14 момчета само едно е подстригано "нормално" - няма къдрене, няма боядисване. Това е положението. Тя смята, че разсъждава старомодно, но така й харесва.
До сега удържах да не надникна в къщичката ни. Сега гостуването ми при вас е заслужено!
ДИДИА, ето, че самолетите се движат и без твоя помощ Stuck Out Tongue Winking Eye. Споко. Приятен полет на Мими.  Помня миналогодишните емоции по пътуването й.
ПИПИ, дано да е схватлива бъдещата ти помощничка. Simple Smile
КАССС и аз за пръв път чувам за музея в Тутракан. Може би да е още по-впечатляващо и от Плевенската панорама. Ще кажа на сина ми - много се интересува от такива места и събития.
ТОНИ, пътувай, миличка, когато имаш възможност. Зареждащо е.
КЛЕЧИЦЕ, ей сега ще се обадя на бат' Павли да му разкажа съня ти.
МАКАВЕЛИ,  сякаш слънчице огря от твоя пост. А този текст "Външният вид не зависи от вещите ,грима или прическата  ! Просто зависи каква песен пее душата !"🍀🍀🍀си го припознах като мой! От сутринта си тананикам песничката за Снежния човек.
МЕРИАН, честита и благословена да е юбилярката. Чудесна възраст - особено обърната в € - само 25!
Стига ми почивка. Сега следва танц с прахосмукачката и миене на терасата. Пена е в градска отпуска.

# 96
Фло, сетих за нещо .
"Черното злато на  Родопите"
Четох за това мумио и съм на тази вълна. Въпросът  ми е - може ли от там да си го  закупим,
Ползвах преди много

Нямаю години мумио от Афганистан и .

# 97
Фло, то моето е по-скоро любопитство. От къде минава самолетчето и кога пристига, че ми се обаждат само от пследната точка на пътешествието.
          Уф, занимавам се с една пипкава работа и си калявам нервите и търпението. Почти съм се справила, но реших да се поразсея при вас.

# 98
Добър ден на всички на Томина неделя.
Да е здрава рожденичката - сестра на Тони! Здраве и хубави неща!
Фло, исках да кача снимки от едно събитие, но не ми се получи и изтрих поста. Това стана в рамките на минута, ама ти си била много бърза и си видяла.

Днес тук е валежно и хладно. Стоя си вкъщи и правя глупости.
Скрит текст:
Направо   съм откачила. Реших сама да правя козунак! Правила съм не съвсем успешни опити преди 30-тина и кусур години, но не знам сега защо се захванах. По тукашни адети, тази надвечер или утре, се ходи на гробище и се разнасят яйца и козунак в памет на  мъртвите ни близки. Вчера боядисах  яйцата, днес си правя експерименти. Ако не стане, в магазина има. Но предполагам, че всичко, което не е продадено за Великден, днес и утре ще се продаде. Представям си какви са изсъхнали и затова реших да пробвам.  Рецептата е имровизация от прочетени тук там рецепти. Ако стане нещо, евала на мен!
В момента са така:
Сега ще втасват още малко и после ще ги пека.

На всички пожелавам  лежерен следобед!

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 13:15 от К.А.Г.

# 99
КАГ, защо си го причиняваш?
Това се правило, онова и т.н.
От доста време съм извън легендите. Кой, като го разбира.
Я, кажи планувала си екскурзия?! !!
За Златоград остава ли?

# 100
Надниквам, докато експериментът е във фурната.
Белла,  сама си се чудя защо се захванах. Но аз ходя на гробището на такива дни и спазвам горе долу ритуалите. Не съвсем по църковен канон, но основното го правя.

За сега Златоград остава в плановете. Друго тази година няма да има. Имам сериозни харчове и не мога да си позволя повече. Освен ремонта, предстои операция на другото око, имам нужда от трапезна маса и столове. Купихме маса преди 12 години и уж беше много стабилна, хубава, сега така се е разлюляла, че на празници, когато сме всички , танцува напред назад. Столовете ми са повече от 40-годишни и те са вече нестабилни. Трябва ремонт и  на зъбите ми. Имам един финансов ангажимент към внуците, който държа да изпълня, защото съм го предложила сама. Та така.

# 101
Без да искам , съм повторила. Изтривам.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 14:05 от К.А.Г.

# 102
Мериян, честит половин век на сестричката ти. Пожелавам ѝ поне още толкова в здраве и щастие!
     Момичета, прочетох ви и ви пращам целувки! Сега изчезвам към кухнята. Имам си нова тенджера под налягане, че старата 25 годишна издаде багажа. Сутринта мама и татко ни "пуснаха" с ММ да се разходим до лидл и нацелих промоцията на тефал. Много съм доволна. И от разходката, и от покупката.

# 103
  • Вила Великула
Мериян, пропуснах да честитя юбилея на сестричката ти. Да е жива и здрава и да се подкрепяте.
КАГ, покажи финалния резултат. Вярвам, че ще е по-вкусен от купешките, които са пълни с подобрители или консерванти.
КАГ, сега разбирам защо днес някъде ми се мерна заглавие, че пак се боядисват яйца, но не го прочетох до края. Сега си го обясних.
Обучението е проведено. Ще го бъде. Само където главата продължава да ме боли.

# 104
КАГ, мила, разбирам.
Намери ли очилата?

Общи условия

Активация на акаунт