АЙША, наистина си е било за притеснение. Кучето наранило ли е Мрънличка? Дано да не е. Цицината ще спадне.
МЕРИАН, казаха ли ти да тушираш с йод около болния зъб? Вземи шишенце йод ( йодасепт) и клечки за уши. Два пъти дневно можеш да тушираш. Дано колегата добре да е почистил зъба. А не ти ли казаха да го отвориш, ако много те боли?
КАССС, как я правиш тази рибка с майонезата?
ПИПИ и Ромео го очаква работа с фрезата. Той пък има огромно желание.
Днес планът ни се провали. Имахме работа в Брезник, но племеницата ми се обади, че в цялото градче няма ток - профилактика и нищо не работи. Мислехме да отскочим и до село. От селото пък ми казах, че е доста студено. Останахме си у дома, изгледахме парада от Червения площад. Малката внучка изяви желания да занесем цветя пред Посолството на Русия. На път за училище спряхме за няколко минути и сложихме букет от червени карамфили. След като я оставих в училището отидох на Паметника на Съветската Армия. И миналата година там се събираха хората. И сега идваха, слагаха си цветята, поздравяваха се, чуваше се руска и българска реч. Имаше и млади и възрастни хора. По едно време дойдоха младежи от Сърбия. И те оставиха цветя - постояха малко и си тръгнаха. От политиците беше Мая Манолова с голяма група предимно млади хора. Постояха, поговориха, снимаха се и заминаха да се почерпят.
НАМИ, съчувствам ти. И те прегръщам!
Ако ти е по-добре, споделяй. С деменция си отиде свекърва ми. Девер ми се грижеше за нея, защото живееха заедно. Ние помагахме с пари, пазарувахме, носех им храна.ТОНИ, ходи на танци, щом ти е хубаво. Не се отказвай. Какво правят внучетата ти?
ДИДИА, отговорна работа имаш-покажи ни снимчица от изпращането на Неда.
МАКАВЕЛИ - усетих аромата на лавандула и се сетих за една руска песен - Лаванда.

ТАНУ, зарадваха се нашите приятели, като им казах, че ги поздравяваш и че бабите от КАБ дружно празнуваме днес День Победы.
ЯЖКЕ, я разкажи къде скитосва днес?
ЯНЕ, баба готвеше много вкусно охлюви, но аз не съм се пробвала. Опитвала съм, но не съм им почитател.
МАМСИ, не се отказвай. Гледай да си редовна. резултат има. Дано не те размързи.
ТАНИТКА, справи ли се с кукъра? Кога щеше да ходиш при светилото? Ще чакаме да споделиш.
ТЕТКЕ, ти днес премина като една светкавица. Как са мама и тате?
КЛЕЧКАТА дали е доволна от програмата ?
БОРЯНА ми се губи, БЕЛЛА, ЕНИСА, ЯН, ЛУННО ЦВЕТЕ, МАЯ, КАГ, ЦВЕТЕАРТ също. Дали не са запили по повод Празника? Като изтрезнеят ще се обадят.

Лека нощ, дружки и до утре, живи, здрави, пак в нашата къщурка!

Ще си направя и аз. Слагам и черен пипер.