КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И аз преди да се прикреватя да ви нагледам,
АЙША, наистина си е било за притеснение. Кучето наранило ли е Мрънличка? Дано да не е. Цицината ще спадне.
МЕРИАН, казаха ли ти да тушираш с йод около болния зъб? Вземи шишенце йод ( йодасепт) и клечки за уши. Два пъти дневно можеш да тушираш. Дано колегата добре да е почистил зъба. А не ти ли казаха да го отвориш, ако много те боли?
КАССС, как я правиш тази рибка с майонезата?
ПИПИ и Ромео го очаква работа с фрезата. Той пък има огромно желание.
Днес планът ни се провали. Имахме работа в Брезник, но племеницата ми се обади, че в цялото градче няма ток - профилактика и нищо не работи. Мислехме да отскочим и до село. От селото пък ми казах, че е доста студено. Останахме си у дома, изгледахме парада от Червения площад. Малката внучка изяви желания да занесем цветя пред Посолството на Русия. На път за училище спряхме за няколко минути и сложихме букет от червени карамфили. След като я оставих в училището отидох на Паметника на Съветската Армия. И миналата година там се събираха хората. И сега идваха, слагаха си цветята, поздравяваха се, чуваше се руска и българска реч. Имаше и млади и възрастни хора. По едно време дойдоха младежи от Сърбия. И те оставиха цветя - постояха малко и си тръгнаха. От политиците беше Мая Манолова с голяма група предимно млади хора. Постояха, поговориха, снимаха се и заминаха да се почерпят.
НАМИ, съчувствам ти. И те прегръщам! Hug Ако ти е по-добре, споделяй. С деменция си отиде свекърва ми. Девер ми се грижеше за нея, защото живееха заедно. Ние помагахме с пари, пазарувахме, носех им храна.
ТОНИ, ходи на танци, щом ти е хубаво. Не се отказвай. Какво правят внучетата ти?
ДИДИА, отговорна работа имаш-покажи ни снимчица от изпращането на Неда.
МАКАВЕЛИ - усетих аромата на лавандула и се сетих за една руска песен - Лаванда. Simple Smile
ТАНУ, зарадваха се нашите приятели, като им казах, че ги поздравяваш и че бабите от КАБ дружно празнуваме днес День Победы.
ЯЖКЕ, я разкажи къде скитосва днес?
ЯНЕ, баба готвеше много вкусно охлюви, но аз не съм се пробвала. Опитвала съм, но не съм им почитател.
МАМСИ, не се отказвай. Гледай да си редовна. резултат има. Дано не те размързи.
ТАНИТКА, справи ли се с кукъра? Кога щеше да ходиш при светилото? Ще чакаме да споделиш.
ТЕТКЕ, ти днес премина като една светкавица. Как са мама и тате?
КЛЕЧКАТА дали е доволна от програмата ?
БОРЯНА ми се губи, БЕЛЛА, ЕНИСА, ЯН, ЛУННО ЦВЕТЕ, МАЯ, КАГ, ЦВЕТЕАРТ също. Дали не са запили по повод Празника? Като изтрезнеят ще се обадят. Stuck Out Tongue Winking Eye
Лека нощ, дружки и до утре, живи, здрави, пак в нашата къщурка!

# 496
  • София
Сега прочетох Айша. Дано детето е добре, другото не е важно! Пиши като разбереш!
Фло, благодаря за съвета. Още утре ще си взема йод от аптеката. Колко да слагам да не се предобря? Добре си отбелязала празника, браво!
Пипи, наистина си неуморима! Дано да си все така и да произвеждаш най-вкусните домати. Аз напоследък все по-рядко имам възможност да опитам такива.
Първите нощи тук лекарствата ме успиваха рано, но днес безсънието ми пак си показва рогата. Надявам се че в някакъв момент ще ми се доспи накрая
Леки сънища на вас!

# 497
Сладки сънища!

# 498
  • София
Хайде вече, крайно време е да гася ламБите , иначе като гледам, ще изкараме до първи петли.
МЕРИАН, туширай около зъба сутрин и вечер преди лягане. Ако не ти е приятно, може и само вечер. Ако болката въпреки намесата на колегата и йодирането все пак много те мъчи - изчопли временната пломба с игла, пирон, карфица; клечка, фиба - с каквото и да е, само да направиш отвор, за да "диша" зъбчето. Може да слагаш памук, докато се храниш и след това да го махаш и интензивно да изжабуркваш. Старата школа така ни учеха. Сега младежта май друго ги учат. След колко дни се прибираш? И веднага отивай при твоя си зъболекар, че в един зъб започнат ли да бъркат много майстори, последен се занимава с него хирургът. Grinning
ТАНУ, доспа ми се като гледам тази Писанка.
Аз уж реших да спя, но като се облеших, няма заспиване. И нали съм си една такава работна, скокнах и замесих тесто дето е мултифункционално - за пици, мекици, питки. Утре ще зарадвам внучките. Какво ти утре, след малко. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сетих се да споделя моите занимавки във фитнеса, преди 17 години. Готвехме се за сватбата на щерката. Започнах Дюкан и тръгнах на фитнес. А в залата едни младежи - стегнати, пъргави и аз със тях. Никой не ми се смееше, но аз (суетна все пак), не се чувствах много добре, И един ден си смених часа, че имах някаква работа. И попаднах в група с набори - голяма веселба беше. Та ДюкЯн и фитнеса свършиха добра работа - за 6 месеца свалих 15 кг. Е нЕма да се излагаме пред чужденците, нали? Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега вече ще заспивам. Гушкам ви! Hug

# 499
  • София
Добро утро!
Мрънла и мама си отвисяли в Пирогов, но не стигнали до д-р.
Явно има вирус и д-ра повърнал, станало му лошо. Дошли други 4рима да спасяват колегата и разкарали чакащите. Прибраха се, заспаха. И бащата бил с тях в Пирогов, сега двамцата спят в детската. А децата ги експедираха още по тъмно при нас, те били искали....
Междувременно докато с Мрънч бяхме в асансьора си изтървах ключовете, паднаха в шахтата. Ще питам поддържащата фирма дали ще ги извадят срещу заплащане. Ако не - в понеделник нови.
И последен екшън - Пл. тръгна да рови по раклата зад спалнята за да завие децата и ми бутна тел. зад нея.

# 500
Добро утро ☕🌹
Айша, днес се отдай на мрънчовците и игнорирай другите. Явно вчера не ти е бил ден, както се казва.
Фло, нищо сложно с рибката. Купувам хек изчистен, но не от огромния, а от по малкия. Осолявам със сол и чер пипер, нареждам в тава върху подмазана хартия и отгоре го намазвам с майонеза и във фурната. Хека е суха риба и с майонезата става много хубав.
При нас вали, тихо и кротко, а мен се опитва да ме боли гърло и ми е едно такова, абе на ръба на разболяването, но вземам мерки и дано се размине.
Спокоен ден дами! 🥰

# 501
  • някъде другаде
Айша , при вас екшън след екшън. Важно е че мрънчовците са добре.
Фло , добре са децата. Добре , че Яворче за сега е кротичък , че кака е опасна и си иска сериозно обгрижване. То , когато баща и не е на работа се разпределят , но когато са сами е по-сложно.
През ноща е валяло и сега е облачно , та ми се проваля плана за косене. В 9 имам уговорка с братовчедка ми да си направя редовната разходка и после ще изчистя. По заявка на Теди ще правя надупени яйца (сос от кисело млеко , майонеза и чесън и яйцата нарязани на половинки в него).
Довечера ще излизам с приятелка.

# 502
  • София
Добро утро! И тук е мокро и вали леко. Надявам се, че следобяд ще става за разходка.
Фло, благодаря за напътствията. Изкарах нощта без обезболяващи. Не че няма никаква болка, но се търпи.
Айше, дано малката да не прихване вируса на баткото. Иначе бабите и дядовците кучета ги яли, да се разболяват. И ние не отказваме да гледаме болни деца, поне при нас е доброволно, никога насила.
Обичам хек и не ми е сух, но може да пробвам с майонеза. Касс, благодаря за рецептата!
Желая ви слънце!

# 503
Добро утро!
                Аз, като една видна поспаланка, вчера си пуснах филмче и....отмърках та съм изпуснала седянката.
                Айша, от мен да знаеш челната кост е най-здравата и изключително рядко може да има проблем при падане. При подобна цицина мажеш с олио или зехтин /мазнина/ за да не се образува хематом и слагаш лед за да спадне цицината. Ние, преди години имахме екшън с Ран. Беше бебе на 8 месеца и чувам някакви писъци по стълбите и излизам да видя какво става. Цвети тича с Ран на ръце и пищи, че зетя и е убил детето. Както го е държал малкият се изметнал и той го е изпуснал. На челото му ограмна цицина. Като я видях онемях защото какво ли не съм виждала на тръстиката, но подобно нещо ми се случи за първи път. Цицината колкото половин портокал. И тя напира за Пирогов. И аз се изплаших, но не го показах, а грабнах детето и докато ми обясняват какво точно е станало олиото и студеното си свършиха работата и след половин час едвам се забелязваше къде се е ударил. Наблюдавахме го - не повръща, играе си, правеше опити да се изправя и ходи. Нали още не беще проходил, но се изправяше в креватчето. Та се размина без ходене по доктори. От работата си съм научила, че има ли падане или друг проблем трябва да открия причината и да действам бързо за първа помощ, а след това, ако се налага да се търси специализирана помощ.
               Фло, ще пусна снимка, ако се справя успешно, че в такива моменти ми треперят ръцете. Yum
               Пипи, неуморна си. Купи ли вече разсада и какъв купи? Само домати ли или още нещо?
               Мериан, дано вече не те мъчи зъбчето и да изкараш една ползотворна почивка.
               И при нас е валяло, но гледам, че проблясва слънчице. И аз съм решила да подстрижа тревата пред кооперацията, че ме дразни, а ММ не може. Ще я подстригвам, защото зетя е занесъл косачката на селото на баща му и все обещава да я донесе и все забравя. Та ще действам с една голяма ножица за храсти.
              Спокоен ден и дано е слънчев.

# 504

Французите имат една златна поговорка: "Ако младостта знаеше, ако старостта можеше!" Но съществува един период в средата на живота, когато мъдростта и силата могат да вървят заедно. Тази прекрасна възраст съчетава в себе си две кратки думи: "Още" и "Вече". Затова е лесно и приятно да се живее в този период – "още" всичко е достъпно за вас, но "вече" всичко ви е ясно. Затова бъдете млади по дух, бъдете мъдри по ум и никога не отлагайте живота си за по-късно.

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Айша, голям екшън при вас - важното е, че на финала няма поразии. Децата да са добре, бабите и дядовците поемат удари - докато могат ...
Кассс, правя пиле с майонеза, шоколадов сладкиш и баница с майонеза, но на риба не бях опитвала. От едни дългогодишни продавачи на риба зная за горчица - особено на скумрия много върви. Освен че се поръсва с лимонов сок, рибата се намазва и с горчица и така се пече. Не се усеща тежкия й вкус и не мирише при печенето. Може да се пече на скара, грил тиган или във фурна. Ще опитам Simple Smile
Мериан, дано съвета на Фло ти помогне докато се прибереш Hands Plus1
Тони, тези яйца са само за предястие - много сте скромни с храната Simple Smile
Фло, у вас сигурно вече мирише на мекички или ги приключихте вече. Преди години и аз прявих Дюкан, но към триците започнах да добавям сусам и ленено семе и накрая започна да ми дразни стомаха. Иначе имаше ефект. Сега не ми се иска да започвам пак - наситих й се Smirk
Тану, много е сладък котарака ти Simple Smile
Борянка нещо се изгуби ...

И тук кротичко си вали - днес ще идем да занесем лекарствата на свеки. Няма да мога да си набера драмбъз - ще правя сок. Надявам се докато спре дъжда да не прецъфти.

Хубав и лежерен ден на всички

# 505
  • София
Добро утро, красавици!
Да слушаме какво ни учи МАКАВЕЛИ - млади по дух, мъдри по ум и никога да не отлагаме живота си за по-късно!
АЙША, съчувствам ти - случка след случка. Мисля, че ще ти извадят ключовете от шахтата. Как са децата?
ДИДИА, вземи мерки, да не ти станат мехури по  ръцете, докато подстригваш тревата.
МЕРИАН, щом се търпи, гледай да не го използваш този зъб. Дай му малко почивка. И не го отваряй. Ще мине.
ТОНИ, много харесвам такива яйцата, но не знаех, че така се казват. Joy Ще си направя и аз. Слагам и черен пипер.
КАССС, дано ти се размине. Hug
Съседите закусиха, поговорихме, посмяхме се. Сега се колебая кое да избера - да готвя или да се разходя по магазините. Имам три минути за размисъл и после ще ви кажа. Grinning

# 506
  • Вила Великула
Здравейте, момичета. Изпих си кафета във вашата компания. Сега се захващам за работа, защото се оказа, че хората от разсадника ще са следобеда там. Та ще ходя по-късно. Ще взема домати / много съм доволна от техните - розови, месести и сладки/ и краставици Гергана. Още не съм решила дали да садя и чушки, но за тях по нашия край е още рано.
Трябва да помогна на ММ с подготовката на багажа, че утре на обяд сме в София на 80 годишнина на съседа по къща в село, после ще сме си в апартамента, а той в понеделник заминава на поредното обучение в Хамбург. До петък ще е там и аз съответно да съм жива и здрава ще отхвърля доста работа през това време, че като съм сама мога да си работя до нощите. Не, че снощи не останах на бюрото до 23,00 часа....ама нали знаете приказката - кой за каквото е учил.
Клечицата сигурно вече се наслаждава на почивката си. Завиждам благородно и очаквам впечатленията и.
Борянке, къде си?

# 507
  • София
Фло, бягай по магазините - заповед.
Съседите да сготвят по техен вкус.
Благодаря, мрънчоците са добре. Цицината почти спадна сама, има малко обелена кожа, тя не е впечатлена. И аз знам за написаното от Дидиа и исках да го приложа. Но не срещнах разбиране от майка и - била съм безчувствена и безотговорна и само Пирогов е пътя. Видя как ги изхвърлиха като мръсни котета, само време загубиха. Мрънч вчера в градината обядвали боб и после станала аварията. Сега нищо му няма, играят си двамата.
Телефона е изваден, с ключовете в понеделник ще се занимавам. Ако се обадя сега - ще ме викат да слизам, няма как да оставя децата сами. Мама и дядо са на работа, бащата се омъгли. Преди това даде строги наставления Мрънч да чете, пише и решава задачи, никаква тв. Но пък не остави никакви книжки - значи отпада.

# 508
Жива съм, имам нужда от  размисъл   почивка, наоколо съм.

# 509
Здравейте всички! Вчера и аз поработих повече, пИятеля си го взеха, днес мисля да оправям прасарника.
Мериан, групата на малкият син са почетни граждани на Сапарева баня, предполагам Blush
Няма зиме, лете,  вали, гърми, камъни падат  - те са там всяка събота или неделя. Днес по обяд пак. Ходят на някакви комплекси с басейни, сауни, ресторанти, не знам точно къде, но празно няма. Даже миналата седмица беше извадил едно детенце, дето баба му малко го изтървала от поглед, та белята готова. Бъзикам ги, че трябва да ги изтипосат на някой билборд за реклама на курорта и да започнат те да им плащат.
Фло, не се ослушвай, а заминавай за тоалет, няма да излагаш КГБ-ето.
Дидия, разбираемо е вълнението ти, но ние си чакаме репортажа.
КАГ, завиждам ти. Обичам много този момент след ремонта, когато ми ухае на свежо, въпреки умората.
Нами, прегръдка за теб. Както казаха момичетата всички сме го минали този момент. А и това най-много ме плаши, че не се знае утре аз как ще съм.
Айша, вчера си била в приключение, важното е децата да са добре. Заръките на зетя ме подсетиха за същата ситуация у нас тия дни. Донесъл синко учебник и тетрадка по математика и нарежда какво да се прави. Тръгна си той и аз питам пИятеля дали добре е чул какво предстои. Отговорът: Не му обръщай внимание!
Боряна и всички неспоменати, прегръдка, че то стана ферман.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт