КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 158
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Цитат
Разследване на NOVA установява четири случая, в които собственичка на хоспис получава имоти на свои пациенти.
70-годишната Юлияна Тончева е собственик на хоспис „Юлияна”, който се намира в столичния квартал „Бъкстон”. Справка в имотния регистър показва, че е придобивала имоти на болни възрастни хора, които били настанявани в хосписа. Според близките им това се е случвало чрез измама. Прокуратурата разследва случаите.
Репортаж на Вероника Димитрова.

За болестите и гледането. И за имотите, добре , че нямам.
 Не  обръщай внимание върви до едно време ,сладко е, да го нацелуваш. нататък   е друго.
 Не  искам да вземам отношение  за гледане на внуци, болна тема ми  е.

# 511
  • някъде другаде
Ениса , пиятеля е опасен , винаги намира най-точния отговор.
Макавели , права си. Аз за себе си имам и кюфтета , но тя не яде почти нищо. Нито плодове , нито зеленчуци. Месо много рядко. Като си купува дюнер му слага само картофи и сос. Таратора го яде прецеден , само млекото.
Фло , дано си отишла за тоалет , че той бала чука на вратата.
Пипилота , неуморна си. Почини малко.

# 512
Ениса, браво на детето. Така и аз реагирах, когато ми ги даваха, а и когато са ученици. Ваканцията е време за почивка, а не за мъчение. Точно - не им обръщай внимание!
                  Вчера поръчах за абитуриентката гривна и пръстен, защото бяха купили само колие и обици, а не харесали друго. Уж трябваше да ми се обадят за потвърждение, но никой не звъни. Казах си понеделник, а рано, рано докато си пия кафето ми звъннаха от Спиди, че са пред вратата. Получих поръчаното и бях шаш -  поръчано вчера към 15 часа и пристигна за отрицателно време, а аз се притеснявах дали ще дойде на време. Тичам горе да ги дам на девойката и тя си ги хареса. При това я хванах на вратата. Излиза, защото щяла да пее в Милениум. Така и не разбрах какво точно ще има там защото бързаше.
                  Ставам да си търся ММ, че отиде в гаража да подрежда и...времето за обяд минава вече.

# 513
  • Вила Великула
Пак съм тук за да ви разкажа нещо за да се посмеете.
Казвала съм ви за Пенка - жената, която плеви по двора. Днес тя докато работи, аз отивам да взимам разсадите. Поръчала ми е и за нея. Помоли ме да и купя разни неща от магазина. Едно от които ракия "Карбунар" - била много модерна. Разбирайте - ракия Карнобат. После купувам разсадите за домати  и краставици и я закарах до стопанския двор, където живее. Сваля ги тя нейните от колата и ме пита - Како, а краставиците какви са - тирбушони ли? Т.е. корнишони ли?
Има постоянно такива бисери, ама не помня всичките.

# 514
Тук съм! Снощи ви прочетох и даже коментирах по-подробно. Но дойде син 1 да мери лайсни и аз не публикувах поста. После забравих, че не съм , превключих на друго  и написаното отиде  зян.
Та накратко, аз съм за  ден на победата. Вечна памет на всички загинали във войната! Най-вече на милионите руски войници и на милионите загинали в  в газовите камери. Баща ми се е бил на Драва Соболч в Унгария, вуйчо ми също. Имали са късмет, че са оцелели, но няколко мъже от нашето село за загинали там и децата им не са виждали бащите си. Майка ми също е чакала брат ми да се роди. Той и сестра ми (тогава тя е била  на 5 г.) са имали късмет, а 9 години след това съм се родила и аз.
Вчера и днес съм в движение. Малко нарочно, малко по необходимост. Днес ходих до центъра да  си купя хартия за принтера. Всеки ден ми вървят по десетина листа за тестове и запасите свършиха. Остават 20-тина  дни и почва ваканцията.
Прекъсвам. Синът идва да слага нови  водобрани на кухнята.

# 515
  • София
Явявам се на рапорт.
Зарязах тенджерите, накикиморих се и тръгнах по магазините. Разходих се от единия край на Пиротска, та до другия. Този път не ми се получи да се облека за 15 мин. Като цяло нямаше нещо, което да ме спечели съвсем. Това, което горе долу ми харесваше, беше като за половин Фло и нямашен по-големи номера. Това, което ми ставаше, не ми харесваше. И особено се дразнех, като ме уговаряха колко добре ми стои и колко ми отива. Предпочитам като пазарувам да не ми стоят на главата, аз да съм си консултант сама. Та моите представи не можаха да се материализират. Затова пък за Златоград си купих дънки. Купих си и един бял панталон. За сега това е положението. Ще се постарая все пак, да не изложа КГБ-то Stuck Out Tongue Winking EyeДруга ми беше идеята.
КАГ, подреди ли вече твоята колибка?
ТОНИ, толкова ли злояда беше Теди като малка?
ПИПИ, ти пък събирай "бисерите" на твоята Пенка. Ами тъй де, како. Grinning
ДИДИА,  нашия абитуриент не иска нищо предметно. Купихме му костюма и всичко към него, ще му дадем и пари.
ЕНИСА, слушай си внучето и не се впечатлявай толкова - всяка заповед е предпоследна. Не обръщай внимание. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, размишлявай си на спокойствие. Може Музата да те е споходила.
АЙША, съседката щерка е на поредното тридневно обучение, а дядо и внучки са сготвили кюфтета и кебапчета от Арабията. Grinning Добре, че при децата всичко е наред.
Ромео ме е поканил на чай - отивам. Grinning

# 516

"Винаги прави добро. Благодарен бъди към малкото, а останалото ще те изненада"
- Марк Твен.

Фло, имаш повод и за следваща разходка, но пък времето ти доста "накъся". Така че запалвай пак сандалите по-скоро Simple Smile
Пипи, имах един колега, който на уискито Tullamore Dew казваше "Тупудю" /да почива в мир/.
КАГ, направи ли разходката - нямате ли дъжд? Тук до скоро валя, ръмя, сега се показа слънчице Nature Partly Sunny
Дидиа, чудесно си се справила с подаръка за Неда - дошъл е съвсем навреме Hands Plus1
Борянка, размишлявай си на воля - гледай небето и зелените листа, те всяват спокойствие в мислите Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Ние занесохме на бабата малко разсад пипер капия и люти чушлета - така искаше. Дано пък това лято да успее да ги отгледа.
По поръчка на ММ правя макарони на фурна.

Спокоен следобед и приятна вечер на всички

# 517
Ето ме пак.  Ходих за мляко. Вари се вън на газовия. Имам 10 мин. да ви нагледам.
Макавели, добре се раздвижих. Сутринта из чаршията, преди малко за мляко. За днес бива.
Фло, когато идвам в София(един път на  1 година  или напоследък на 2 години), винаги си купувам дреха от 2 места. Едното е на улицата, където е синагогата. Т.е. улицата вляво като се подминат  халите. На около 50 м, но от дясната страна има един малък магазин за дамски дрехи. Ами винаги има хубави дрехи на прилични цени. Другият е на Пиротска в малкия ЦУМ на първия етаж вдясно от входа  или на втория етаж.
Пауза! Отивам да видя млякото.

Готово е.
Скрит текст:
Фло, питаш дали съм подредила. Старческият ми дом вече е подреден. Днес син 1 смени част от первазите на дневната и щеше да слага водобрани на кухненския плот, но трябвало някакви ъгли, които не намерил тук, та ще ги купува от  столицата в понеделник + нова батерия за кухненската вода. Постоянно изникват някакви уж дребни поправки, а си вървят паричките като скоростен влак. Трябват и нови столове, че наличните са 43-годишни. Още по-добре и трапезна маса, ама и сегашната я бива, та може да я спестя. Идва и 10 години на моя М. Та и за тогава трябва да се погрижа, макар и скромно.  Абе, какво да ти кажа?!  Трябва ми един чувал с денги, ама ти раздаваш само чували с прегръдки. Бях си заделила парички за Златоград, но заминаха по направления. Не ми стигнаха за ремонта и доплатих с тях.   Нищо! Нали преди това ще има стипендия за юни.  След това ще мисля за операцията на окото, която също трябва да направя до края на  юни. Ще се справя с финансовите проблеми. Няма как да не се справя.
Диди, много хубав подарък за Неда! Да ги носи със здраве и по хубави места!
Боряна, мина ли ти кофти настроението? Има такива  моменти, но добре че има и компенсаторни хубави моменти
За сега толкова.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 15:37 от К.А.Г.

# 518
Да докладвам и да направя проверка по вечерно време Simple Smile
Някои са се разходили за официален тоалет, не са намерили, но пък не са капо 😂, както се казва. Фло, чака те някъде твоят тоалет и съм сигурна, че съвсем скоро ще се похвалиш. КАГ-че, успешна ли беше твоята разходка?
Диди, какъвто и да е подаръка, важното е, че Неда го е харесала. Сега ще сте по спокойни и доволни с ТМ. Много хубави вълнения ви предстоят!
Пипи, жената която ги помага, ромка ли е? Сякаш да, съдейки по бисерите Simple Smile Като оня дето викал - една гаща слама да ядеш нащо магаре 😂
Тони, на теб приятна среща с приятелката!
Борянка, размишлявай на воля, но не забравяй, че си те чакаме и тук. 😘
Ениса, писахте ли, смятахте ли, или не сте чули 😉🤪
Макавели, много зарзават ли слага свекито ти и сама успява ли да се справи?
Малките са на гости на другите родители. Големите предложиха да сме хапнели заедно, от нас салатата от тях боб, е и разни други неща около него. Приехме предложението от раз. Салата е готова и след малко отиваме .
Хайде, оставям ви, че ни викат вече.
Чаф, до после 🤗
ПП О, КАГ, ме изпревари, поствам и отивам да я чета Simple Smile

# 519
  • София
Фло, по Пиротска и Екзарх Йосиф няма да ти се получи да мериш и избираш без продавачките да те увещават колко ти отива нещото, висящо като на чучело или от неприемлива материя.
Досадни са, а ако не купиш почват да се цупят и въртят очи. Аз там не влизам. Пробвай в някой МОЛ, отварят в 10.00 ч. и никой не се вълнува колко  и какво мериш. Бих ти предложила и 2 квартални магазина - единия е срещу нас, до Софавто - Фешън галери. Другия е до Била на Г.Мто, в понеделник е с ново зареждане.
И на двете места си ровиш и пробваш на воля.

# 520
  • Варна
Момичета, на всички които са стискали палци по моя молба БЛАГОДАРЯ ОТ Sparkling Heart !
Ка-Ге-Бе-то сме голяма работа!  Kissing Heart

Днес в 10.00 часа с голямата дъщеря бяхме при кинезитерапевта, поразпита ме това-онова, легнах с големи мъки на специална кушетка и като ме метна, където натисне все боли! Той масажира аз викам с пълно гърло, 45 минути голам зор!
За първи път отивам при такъв специалист... но Господ здраве да му дава!
Един голям руснак, каквато съм "лекичка" два-три пъти ме повдигна, изтръсква, усуква, натиска, пот се лее от мен, направо ми разказа играта!
Накрая ми каза: Стани от леглото и върви!!! А бе, Бог!
Има положителен резултат, болките понамаляха, движа си главата, пу,пу,пу, не смея да се похваля!!! Flowers Four Leaf Clover
Понеже е стара болка, седеммесечна, другата събота пак ще отидем, дано не боли толкова!
Показа ми гимнастика да правя три пъти на ден и ми обеща, че след терапията дядковците ще ме заглеждат!  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Докато се прибирахме още в колата заспах, сега имам тъпа болка и  ме боли там където е натискал, но и това ще мине. Flowers Four Leaf Clover
Лека вечер, момичета!  Nerd

# 521
Танче, радвам се, че има ефект от посещението при кинезитерапевта - дано още по-добре да стане след следващото посещение. Ето, че до Златоград може и да се решат нещата Hands Plus1
Кассс, в градината на свеки от няколко години зеленчуците достигат до едно ниво и всичко изведнъж клюмва и изгаря. Тази пролет ММ си взе един уред за мерене на киселинноста на почвата. Оказа се, че е доста висока. Преди с години отглеждаше хубави зеленчуци, но сега - не. Опитваме, засяваме и после само ядове. Ето сега занесохме 30-тина корена пипер, които засадиха на обяд. Тази вечер тя докладва, че едно коренче вече е прегризано ...
Нямаше уж да пиша повече за днес, но попаднах на един интересен текст - може да ви хареса:

Скрит текст:
Хранителната мъдрост на Хипократ: забравените истини за здравето
Някога, когато медицината е била изкуство, а храната – ритуал, живял мъж, когото нарекли Бащата на медицината. Хипократ. Неговите думи не звучат като рецепти, а като закони на природата. В тях няма таблици, калории и суперхрани – има наблюдение, уважение и вътрешен ритъм.
Днес ще си припомним 5 от неговите вечни съвета. Без догма. Без фанатизъм. Само мъдрост, приложима в днешния свят.
1. „Нека храната бъде твоето лекарство, и лекарството – твоята храна.“
Звучи просто, почти като лозунг. Но зад това се крие дълбока философия:
Хипократ не разделя храната от лечението. В онези времена лекарят не просто предписва билки – той наблюдава какво яде болният, кога, с кого и в какво състояние.
Днес:
 • Ако имаш възпаления – намали захарта и добави куркума, джинджифил и зелени зеленчуци.
 • При умора – търси магнезий в сусама, орехите и тъмнозелените листа.
 • Вместо да чакаш да се разболееш – храни се така, че болестта да няма място.

2. „Природата лекува, лекарят само помага.“
Тялото има изумителна способност да се възстановява. Ако му се даде въздух, чиста вода, спокойствие и правилна храна.
Хипократ е вярвал, че ние сме част от природата, не нейни господари. Ако се откъснем – започваме да боледуваме.
Днес:
 • Когато се почувстваш отпаднал – често не е нужно да се тъпчеш с лекарства.
 • Опитай да постиш леко, пий топла вода с лимон, и си почини.
 • Не насилвай глада. Апетитът се връща, когато тялото е готово.
3. „Преди да излекуваш някого, попитай го дали е готов да се откаже от нещата, които го разболяват.“
Това не е обвинение – а покана за честност. Не можеш да лекуваш черния си дроб, докато всяка вечер го заливаш с алкохол. Не можеш да оправиш стомаха, ако ядеш бързо, ядосан и по тъмно.
Днес:
 • Гледай не само какво ядеш, а как – бързаш ли, разсейваш ли се, ядеш ли с вина.
 • Храната, поета в стрес, не се смила добре. Дори салата може да ти навреди, ако е сдъвкана с яд.
4. „Всяко излишество е против природата.“
В природата няма излишъци. Няма празници с 5 вида месо и 3 десерта. Хипократ ни учи, че най-ценните неща се дават по малко.
Днес:
 • Ядеш ядки? Шепа стига.
 • Обичаш плодове? Не повече от два-три на ден, и най-добре самостоятелно.
 • И най-добрите храни, взети в излишък, се превръщат в бреме.
5. „Разликата между лекарството и отровата е в дозата.“
Хипократ говори за нещо, което днес наричаме биоиндивидуалност. Няма универсална доза. За един човек чесънът е лечебен, за друг – дразнещ.
Днес:
 • Вслушвай се. Ако една храна те прави подут, сънлив или раздразнителен – не е за теб, независимо колко „полезна“ я наричат.
 • Малко червено вино вечер може да е благо. Но бутилка – не.
Храненето като уважение
Хипократ не дава диети. Той дава отношение. И ако има нещо, което можем да върнем от неговата мъдрост, това е следното:
Храни се с почит. Към себе си, към тялото си, към земята, която ти дава храна.

# 522
  • София
МАКАВЕЛИ, изключително полезно четиво. Сега остава да го спазваме доколкото можем. Полза ще има!
ТАНЧЕ, толкова се радвам от споделеното. HugДръж се, маце. Нека те мачка, да те меси, да те усуква, само да се наместят всичките ти чаркове и да тръгнеш без болка и наперена към Златоград. Ох, дано!!! Бях запомнила, че на десети трябва да стискаме палците. На 17.май. пак. Имаш  нашите палци и позитивните ни мисли.
КАГ, обикновено по Пиротска все си намирам дреха. И най-вече в Малкия ЦУМ. Продавачката ми е позната. Този път не успях. Ще обиколя още по центъра - Екзарх Йосиф и Графа. Не съм се отказала.
Скрит текст:
Нали знаеш, че два дни, преди твоето момче, на 21.май. си отиде брат ми. Колко много страдахме тогава и двете. Решихме с племеника да не ходим на гробища, а да се съберем у нас или при него. Нали само след няколко дни е бала на Ники. Ще се съберем на 18.май, да го почетем.
АЙША, добре ми напомни да разгледам и кварталните магазини. Да си призная аз даже не ги знам кои са. Тенк ю, маце. Grinning
КАССС, купих дребни рибки Хек, по една педя. Имаше и големи, но спазих у,казанията ти. Утре ще ги направя.

Момичета, наближава датата 17.май - събота. Нали ЖАНА ни покани на градинско парти. Гледам прогнозата за времето и никак не ми харесва - дъждовно го дават и хладно. Вчера говорихме с ЯЖКА, Все пак, кажете кои смятате да дойдете, та да си направи домакинята сметка къде ще ни посреща. Едва ли ще сме навън. Моля ви, пишете в темата. Забивам колчето, давайте нататък.
1. ФЛО

# 523
  • някъде другаде
Фло , винаги е била злояда.
Нали във  вторник , както косях косачката спря. Взех чопъра изпробвах с кабела и той завъртя. Поръчах нова косачка , вчера дойде. Днес викнах племенника да я сглобим. Излезнахме да я пробваме , слагам кабела и само изпука. Племенника донесе кабел от тях и то си работи и старата. Та сега съм с две. Казах на племенника да вземе старата , че и без друго идва да я взема за да окоси у тях. Но успях и окосих. Е можеше да мина само с 35 лв. за новия кабел , който купих , но нищо.
Макавели , може би не свеки бърка нещо. Моя комшийка сади и точно станат доматите и ги нападнат миризливки и направят дупки в тях или черни петна се появят. Пипера пък изсъхва заедно с чушките. И не защото не се полива. Ние имаме герани и с помпа се полива много хубаво.
Танче , радвам се , че има резултат от срещата с кинезетерапевта.  Ще стискам палци и на 17.

# 524
  • Вила Великула
Танитка, супер новина. До Златоград ще си ремонтирана напълно.
Макавели, много е вярно това за храната. Аз много страдах, че в последните години качих страшно много килограми. Винаги съм била слабичка. Между 45 и 52 кг. , а след неприятни болести, десетилетие хормонални лечения качих 30 кг. Когато кантара удари 82 кг.си казах -стига. Вземи де в ръце. По лекарско предписание спрях хормоните и започнах да намалявам порциите. Спрях месото, алкохола (не, че съм голяма пияница, но сега въобще не пия). Така за година и половина свалих 19 кг. Промениха ми се и вкусовите усещания. Сега не обичам толкова подправки и ям изключително простичка храна. Върнаха ми се фабричните настройки. И най-важно е, че се харесвам така.
Фло, може ли информация за часа на партито при Жана. Аз с удоволствие ще се включа за около 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт