КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 23 057
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • в сърцата на любимите ми хора
МАКАВЕЛИ, като се подава със закъснение данъчната декларация, няма ли да има проблем и глоба?
Днес ми е едно мързеливо. Пуснах една пералня, дрехите вече изсъхнаха, въпреки, че времето е мръчкаво и се кани да вали.
Сега подготвям подаръка за РД ден на голямата дъщеря - пари, но поднесени оригинално. Като го направя, ще го снимам да го видите, щото е сложно за обяснение. В момента правя жабки от глина. После е ред на мишлетата. Дано се получи и, най-важното, на нея да й хареса.

# 571
Мамси, пуснах ги вече - системата ги прие и ми върна потвърждение.
Питах една близка, която е счетоводител и води фирми и самоосигуряващи се лица - каза "Подавай пък каквото - такова". И без това съм закъсняла. Данъка ми е удържан авансово и не дължа.
Пипи, ти какво ще кажеш?

# 572
  • София
Мамси,когато си подадох данъчна декларация за първи път онлайн се случи така,че тя не беше получена в НАП.Имах някаква сума за довнасяне и се наканих чак на края на годината да изчистя всичко дължимо.Аз внасям в един много удобен клон на ръка.Оказа се,че нямам подадена данъчна декларация.Бях забравила,че онлайн е подадена,но я намерих в чернови.Признаха ми я и не ме глобиха за закъснението.

# 573
  • София
Чета и ви се чудя, ДД и прочие глупости.
Защо бързате да дадете на държавата, тя какво ви е дала?
С какво е помогнала, освен ако не сте с ТЕЛК, там е ....
Малко ли ни взема? Нямам аз доказани доходи за деклариране.
Преди няколко месеца на среща една съфорумка много нагло ме попита дали декларирам доходите си. Кротко и обясних, че аз документирани доходи нямам. А пък и предложението на Кокорчо за "бонус-донос" не се прие, така че да не дълбае много.
След уикенд екшъните чак сутринта останахме сами и на спокойствие.

# 574
  • Вила Великула
Макавели, какво имате за деклариране. Ако са граждански договори или наеми, койти фирмите насреща декларират - задължително трябва да се подаде. Ако имаш наем на физ.лица - няма какво да се напъваш. Друг е въпроса, че при вас разбирам, че сте декларирали и подали авансов данък. Ако искат да те глобят, ще ти кажа каква жалба или възражение да напишеш, че да се разминете само с мъмрене.
Влизам и с важна информация за Златоград. Ян е уговорила човека с буса и ми даде телефона. Преди малко се чух с него. Ще тръгне от където кажем и в колкото часа кажем. Събира 15 човека. По пътя може да спрем където кажем - например - Бачковския манастир или друго интересно място. Връщането е по същия начин - в колкото решим и по който маршрут искаме. Например на връщане може да минем през Смолян. Цеената за 15 човека в едната посока е 800 лв. Т.е. общо трябва да му платим 1600 лв. Сега математичката Яжка да изчисли по колко са на човек, като КАГ се качва от Пловдив. Пак трябва да потвърдим и колко човека сме в буса. По мои сметки с КАГ сме 15, но все пак.....
В събота ако има желаещи може с по-малък бус да ни закара до Гърция. Най-близкото градче е Ксанти, като в събота има пазар там. Пътя в едната посока е около час и половина. Най-бризкия плаж е Порто Лагос, който е на около 30 минути от Ксанти. Ако крайния маршрут е плажа цената на буса в двете посоки е 320 лв. Ако е само до Ксанти може да намали малко. Тук трябва до седмица да му отговоря дали ще се ходи до Гърция или не и колко човека, защото ако желаещите са повече от 8 трябва да наеме буса на колега, защото за по-големия бус му трабват специални разрешителни в Гърция.
Това е - сега сте вие. Моля за потвърждение за големия бус - бройката и за пътуване до Гърция.

# 575
Здравейте момичета!
Наистина голямо затишие днес тук, но ей на, и аз не успях днес ни да чета, ни да пиша. Явно по понеделнишки всеки го е завъртяло насам натам Simple Smile
Аз днес реших, че няма да отлагам и посетих джипито за моите болки в петите. Напоследък положението хич не е розово и боли, та се обадих. Тя предположи, че са шипове. Прати ме на снимка, но май не са шипове. Утре пак ще й се обадя да каже какво да правя. На снимката пише - деформираща артроза на стъпало и пръсти - III  степен, каквото и да означава това. Май не е баш много добре, ама каквото такова.
Оплаках се .

# 576
  • София
Привет от мен, привет от Брезник! Още ви помни градчето от преди 8 години. Stuck Out Tongue Winking Eye
За новичките да поясня, че през 2017 там отбелязахме 10 години КГБ. Беша много запомнящо се тържество. И една смешка - поръчвам в сладкарница Неделя огромна торта нещо от сорта 40/60 см. и отгоре поръчах да сложат на цял шоколад надпис - 10 г. КГБ. Отивам да взема тортата, а тя изложена във ветрината и двама старци се надупили и разглеждат нашата торта. Ту свалят очилата, ту пак ги слагат и слушам коментар: Абе, наборе, ма има ли КГБ в България, бе? Не съм знаел. И то от цели 10 години. А другия старчо му отговаря - и аз не знаех, ама щом така пише, значи има. Разсмях се и им обясних им, че аз съм от КГБ и какво значи това. Смяхме се тримата. Joy
Ходихме до поземлената комисия. Свършихме работата за 10 мин. Поканихме сина и приятелката му на обяд, изкарахме много приятно. Сега съм се прикреватила и си почивам.
Момичета, за сега са заявили участие в градинското парти ЯЖКА, ПИПИ, НАМИ, БЕЛЛА, МАЯ, ФЛО и домакинята ЖАНА. Има ли още желаещи?
Отивам да се поглезя - колебая се между панакота с боровинково сладко или сладолед със сладко от смокини. Все неща за оформяне на талията. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, ще се обадя на ТАНИТА, да видим дали все пак ще може да дойде с нас и ако дойде, от къде ще се качи на автобуса. Да, ама нашето момиче дава заето, та след малко ще я чуя. Grinning

# 577
Пипи, благодаря ти за предложението - надявам се да не се стигне до санкции. Моите доходи, които декларирам са от работодател - работих до края на годината по трудов договор и от граждански договор, който е отчетен в НАП. Затова и данъка е предварително удържан. ММ има само граждански договор, който е обработен както при мен. От няколко години само потвърждавам декларациите, които НАП предварително са попълнили.

За Гърция - от наша страна 4 човека желаещи. Дано всичко да е ОК и сме живи и здрави Simple Smile

Кассс, не зная дали ЛЛ ще ти е от полза за консулт. Препоръчаха ми д-р Соколов като много добър специалист по долни крайници. Аз мисля да ходя при д-р Андонов, че се познаваме с него, но все отлагам ... Той е началник отделение в болница Канев.
Фло, да ти е сладко похапването - поглези се Simple Smile

Хубава вечер на всички!

# 578
Фло, не съм казала, че ще дойда на 17май. Пътуването е проблем, с ми се иска.Така, както проучих локацията, е само за личен автомобил. Съжалявам,но няма как да си го причиня. Ли

# 579
  • Вила Великула
Макавели, само като пояснение - не НАП предварително попълва данните в декларациите по чл.50, а такива като мен, на които НАП иизвива ръцете да подаде тази информация електронно до края на февруари за всички изплатени трудови и извънтрудови договори, та тази година, че ни е малко работата ни добавиха и да декларираме получените командировъчни по лица и ЕГН и получени суми за ваучери за храна. Те са необлагаеми, ама да не пропуснат някой доход. Та ние наливаме тази информация, а НАП се тупат по гърдите за добре свършена работа.
Макавели, вие с автомобил ли ще дойдете до Златоград? До колкото разбирам, дори да сте с автомобил - ще се присъедините към групата с микробуса, нали?

# 580
Колко човека ще пътуваме с
бусчето?

# 581
  • Вила Великула
По мои сметки около 15. Затова помоли отново списък  за да не ровя назад в темите.

# 582
Пипи, правилно си разбрала - ще дойдем с автомобили до Златоград. За евентуалното ходене в Гърция ще се присъединим към групата за микробуса.

# 583
  • някъде другаде
Пипи , и аз се записвам за Гърция. Потвърждавам и , че ще пътувам с бусчето. Тия дни ще изчакам този бус , който пътува за София , та да попитам , в колко стига сутрин , че сега пътя от Угърчин до тук е изронен и го правят , та да няма забавяне. По пътя , където решите там ще спрем. Аз обичам да разглеждам. Пиши ако трябва да изпратя пари.

# 584
Нека да заявят пътуването дамите за Гърция.
Аз-да

Общи условия

Активация на акаунт