КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
У тях си е пИятеля. Сега като са извадени железата, бил пак ,,стария Борко,,.

# 676
Добър ден!
А сега да видите колко хубаво и спокойно си живеем ние в дълбоката провинция, в която няма градски транспорт, а междуградският е тук- там.  Навиваме си километраж и е полезно за здравето. Пък вие- софиянките, сега да ви видя!
Шегувам се, разбира се! Нали и моят внук сега е "софиянец" та и за него е кофти да стигне до школото. Той първо е с метрото, а после с ГТ.
Тони, Диди  красавици са ви  момичетата! Да са здрави и да си осъществяват мечтите!
Нашите деца са хем хубави, хем умни!  Да са ни живи и здрави!
Нашият пИятел   "старият"  Борко  вече си е вкъщи и очакваме нови умнотворения.
Тетке, даваш едно "Не се сърди човече" и да видиш каква игра ще падне с прабаба, прадядо и внучета!

Тук е мрачно и дъждовно. Днес няма да ходя на "ходене', но пък  вкъщи го ударих на чистене на бани, прахосмукачки , бърсане на мебели, пране и ето- вече е обяд.
На всички пожелавам вкусен обяд ( Пипи! С тези истински кюфтета  ме дразниш!) и после  лежерен следобед!
Аз ще просна прането, после ще хапна и след това ще поработя докъм 16 ч.
До скоро!

# 677
  • София
Аз си мисля, че не стачки по единично, на парче, а всички заедно, срещу тези, които ограбват парите и не остава за народа.
ДИДИА, да кажа и аз, че на бялото не можеш да кажеш друго. И вашата внучка е прекрасна! Heart Вярвам, че пътищата пред нея ще са светли и широки!
ЕНИСА, пИятеля не си губи чувството за хумор. Прегръдки и целувки за "стария" Борко. Ей, да не стане грешка, та да награбиш другия Борко., баш старото лъфи. Внимавай! Stuck Out Tongue Winking Eye
И пресни новини за нашето момиче ГЪБКАТА.
Обадих се на Павката и питам: Как сте? отговорът: Добре сме. Казах му: от кога чакаме този отговор!!! Все повече думи използва, говорят си, следи си сериалите, вече борави с дистанционното. Спазват диета, заради високата пикочна киселина. Продължават разходките по двора. Миналата седмица са тръгнали към Раднево на процедури и по пътя тя си е спомнила отиването в болницата и е помолила да се върнат, станала неспокойна. Върнали са се и за сега все още правят упражненията у дома. Убеждават я, че трябва да отиде и да работи с уредите, за да укрепнат краката и да започне сама да ходи. Готвят се другата седмица пак да опитат. Винаги много се радвала, когато говорят за нас. Казах на Павката, че чакаме с нетърпение макар няколко думи, написани от нея. Вярвам, че ще го бъде и това. Дано е по-скоро!
Движението по улиците се е успокоило, закарах безпроблемно внучката до даскалото. Може и да ни хареса без градски транспорт. Плаша гаргите!
Сега ще обядваме и после се прикреватвам. Чудесно време е за следобеден сън.

# 678
Свалих малко гарда, че зетя няма да е на работа, когато Неда е на ДЗИ та съм спокойна за транспорта. И да има ГТ и да няма проблем няма да има. Даже каза, че без ГТ ще му е по-лесно. Сега остава и техниката в тези у-ща да е стабилна, че при езиците има текстове, които слушат. И всяка година има проблеми с озвучаване.
                Янче, не местят квесторите, "защото си познавали техниката и стаите". Лесно ги намирали. В една тема писах, че след като прочетох всички аргументи по темата стигнах до извода, че децата ни са по-умни от учителите си. Те трябва освен стаи, да търсят и у-ща, за които изобщо не са чували. Някои са късметлии и попадат в у-ща близки до местоживеене, а аз стискам палци да сме късметлии на изпита, където и да е!
                Фло, няма да ни оправи всеобщо стачка. Като знам какви свински черва са навсякъде няма да стане. На определена хранилка има много маймуни и както виждаш на избори все тая. При това практиката ни показва, че най-добре друг да ни свърши работата. За това болшинството са само наблюдатели. Същото е сега и с ГТ - ще оправят положението на този, който ги изкара на улицата и пак ще си останат, като маймуните с гол за.....ник!
                Много се радвам за Гъбчето. Дано скоро отново е сред нас. Някои от упражненията може да си ги прави и в домашна обстановка с помощ от близки. Уредите не са задължителни. Дано и тя го иска, защото мама отказваше.
                Между припкането ми до 4-я етаж "мързеливият" ми хляб стана страхотен. Само дето не е тръгнал да ме търси по етажите.

# 679
Известни анализатори, които следя говорят ,че Борисов иска да си върне София, ГЕРБ подклажда стачката. Много апетитни  работи изпускат така, с друг да командва.
 Има  една статия, открито говори един   от бившите на ПП-ДСБ как се изпълняват поръчки и    да не говоря  колко преки впечатления  има за това.  Чадъри, мачкане на конкуренти, 90-те се връщат.
 Сериозно е  ,но на народа не му пука. Избира си палачите.
 Между другото , шапът , който измислиха,  е по повод  проверки от ЕС,  а  има мнения  ,че виртуалните животни са много и вземат за тях пари , опасно става при проверка да  изплува  истината , та щяха да ги уморят виртуално , каквито са и овцете , виртуални и зачистят ,като приберат и пари за ликвидация.  Казва го този мъж, открито.  Да не слагам и  линк.
  Та надявайте се на правова държава и нормалност, няма  и няма да има , окопали са се  здраво и се пазят един друг. Колко му е   и стачка да спретнат,  както други далавери под загриженост.
 Това е истината и спирам . Просто чета.
 Не се ядосвайте,  неудобство ,но и това ще мине.
 Служебното правителство е обещало пари за заплати , редовното ги реже ,виновна е общината.

# 680
  • Вила Великула
Ето, че денят е прекрасен въпреки дъжда на вън. Видях и Неда, абе децата са супер. Да са много успешни и да се гордеем с тях.
Борянка, абсолютно съм съгласна с това, което си написала. Това е и истината за стачката на шофьорите на ГТ. Не, че го харесвам сегашния кмет, даже не знам от коя партия е, но определено Б-ко и компания искат да си върнат града. Далаверата е голяма. И за съжаление не е само в София такова положението. Но нали знаете - всеки народ си заслужава правителството и футбола.
Чудесни новини и от Гъбчето. Вярвам, че ще се възстанови напълно. Ние с нея много си приличаме по темперамент и знам как бях аз като преминавах през най-тежкото.
КАГ, взех кюфтетата. Наистина миришат много хубаво. Съдържанието им е: свинско месо, сланина, вода, кромид лук, сол, подправки, чубрица. Цената им е учудващо ниска - 5,90лв. за 8 броя. Ще видим какво ще каже довечера ММ като ги пробва.

# 681
Сегашният Терзиев е чедо на БСП хора, но е подкрепен от демократите, Бонев от Спаси София напусна пръв, те   и с него са на ръба и му правят мръсно,  бойкотират  реформи и проекти непрекъснато , но сега още повече.
 За мен не е важна партията,  а човекът ,дали работи  и  гради или краде и манкира в схеми.
 никакъв не ми  е,  но  да сготвиш някого не е  добро   и правилно дело , мирише си на корупция  и зло.
 Работи си човекът, колкото му позволят, дава редовно отчети , снимки ,  списва постове ,следя го. Прилича на редовен ,пък знам ли.
 сега и боклукчиите се присъединяват, настъпи ги с завода за боклук, там  е голям келепир било. Пише  в Инстаграм го чета, какво правя напук, само да не работи заводът.

# 682
По повод кюфтетата на Пипи - ние когато пътуваме из северозападна България и минаваме през Луковит винаги купуваме на връщане  големи количества кайма. Има едно магазинче със собствено производство и продуктите са много хубави и винаги пресни. Спират и други коли, явно хората си го знаят. Купувахме и кюфтета, но продавачката ни каза, че са от същата кайма и за това останахме само на кайма. Напълно готова е с подправки и е от свинско и телешко или говеждо. И сега имам във фризера около 2 кг. Преди седмица пътувахме и купих и за децата. Одобрена е от всички. Цената е 9 лв килограм, но си заслужава.
                   Голямата щерка ходи до Свиленград, че имат там апартамент и прескочиха до Турция. Поръчах масло. Един кг е 13 лв, а тук от турски магазин го купувам за 27 лв. Донесе ми и прахове, омекотители и цената на праха 7 кг е 12 лв. Та сега има да си пера почти цяла година. Yum Поръчах и конфитюри,сладка , както и  сок от нар - без захар, оцет от нар и още няколко неща - всичко за около 100 лв.
                   Борянке, само Бонев не ми го хвали. Голямо леке е. На един протест аз го направих на нищо. Не знаех още, че това е Бонев, а хората около мен умряха от смях, когато го попитах - кой си ти, че толкова акъл даваш. Той само дето не припадна мислеше си че, всички го познават. От тогава го следя стриктно и мнението ми за него се потвърждава. Няколко пъти на протести кръстосваме шпаги. За софиянци не е толкова важно кой точно е кмета, а какво върши. До сега нито един не е направил нещо добро за хората. Витошка я ремонтираха 100 пъти, а повечето улици в Сф са, като след бомбардировка. На нашия булевард перничани садиха тикви и картофи в дупките преди години, та направиха две платна с асфалт. Води се международен път.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 17:12 от Didia

# 683
Не го хваля, напротив, той предаде първи коалицията. Не забравяйте ,че гласува общински съвет какво да се прави и кое да стане ,като няма мнозинство  отпада  намерението . та гледайте тези решения.
 За мен Терзиев е разумен човек и работи.  То забатачено, не се оправя за ден. И с пари става.
 Отчита се той ,  вижда се кой  изпълнява поръчки. Казва си.
 Международен път не е общински ,не  е към Кмет  въпроса.

# 684
Днес пак дойде у дома рехабилитатор за татко. Имаше голяма полза и като емоционална подкрепа, което си е много важно. Вече ще правим повече упражнения.
Радвам се за Гъбката, дай Боже да напредва повече и тя.
     Изчезвам нещо да похапна, че докато чакам а1 огладнях. Намерихме ключ за таблото, разгеле.
     До скоро!

# 685
Ей, днес не ми е най-добрия и спокоен ден! Тъкмо скочих от метлата и отново ме върнаха там. Класните ръководители питат децата по поръчка на МОН дали могат да стигнат до у-щата, ако има стачка в тези дни. Бясна съм. Като знам какво ни е министерството може да се очаква само поредна глупост. Ако стачката продължи и след понеделник  и МОН измисли някаква простотия може да ме видите по ТВ-то ще започна активни действия и ще намеря и медии, и байрактарите на тези "протести". Не може да се проваля бъдещето на децата ни. Друго няма да ме изкара на улицата, но за децата ни ще им покажа какво може нашето поколетние. И ще си облека тениската с КГБ - да видят какво могат готините баби. Smiling Imp

# 686
  • София
Тони, Дидиа, много са хубави абитурентките.
Сега ще ги чакаме и на снимка от бала.
За транспорта - не ми се вярва точно преди решаващия доклад да правят такива неща. Нали уж много искат да минем на евро и все твърдят колко сме стабилни.
Дидиа, още от времето на Ани за матурите ги изпращаха в далечни у-ща. Тя беше в АОНСУ, едвам я събудихме сутринта, че от нас е доста далече и задръствания по околовръстното. Оставихме я на време все пак. МОНска политика.
Днес под дъжда кръстосвах само из квартала. Колко приятно слънчево беше вчера, а днес студ. Обявявам протест!
Чакам мрънчоците и дано няма екшън като миналата събота. Пуснах и климатика, нещо ми е студено.

# 687
Айша, знам, че ги разместват в други у-ща. Нали имахме двама преди девойката , а и брат и беше миналата година. Става въпрос, че сега има стачка и придвижването е затруднено и МОН иска спешна справка, за това дали могат да пристигнат в определените у-ща. Ами пълна глупост е това им запитване. Първо - стресират деца и родители 3 дни преди изпита. Второ - децата и сега два дни се придвижваха въпреки стачката за изпращането им в у-ще, а и след това по расторанти и дискотеки и проблем нямаха. Не са от Луната и много добре се справят. Няма как да се отложат изпитите поради простата причина, че тези изпити са за децата от цяла България, не само от София. При това си има срокове за оценяване, кандидатстване в различните университети. Практически невъзможно да ги променяш в последната минута, че и балове чакат децата и за там се вълнуват. Не може да измениш и изпитите за софийските деца, защото ги лишаваш от възможност за нормално кандидатстване и ги стресираш допълнително. Май важното е да демонстрираш колко си загрижен за децата, а в същност на никой не му пука за тях освен на собствените им родители. Просто не може да се живее спокойно, трябва да си все на педал.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 21:51 от Didia

# 688
  • Вила Великула
Дидия, не ми се вярва да отложат изпитите. Дали пък няма да преместят децата в училищата, в които учат? А ако ходиш с тениската на протест, освен да се наредим всички баби с тениски, пък как ли ще изтъркуват надписа. Да не ни арестуват за руска пропаганда? После ходи и обяснявай, че нямаш сестра.
Айша, сложила съм си отново стикерите за Мрънчо в чантата и дано утре се сетя да ги дам на Фло, че с нея ще се видите сигурно по-скоро.

# 689
Да ви зарадвам ( или не) с последни новини.
Либерализацията на цените на тока за бита се отменя за неопределено време. Т.е. няма да има увеличение за сега.
Докладът ( конвергентният) е положителен. Т.е. еврото вероятно  ще влезе в сила.
Президентът ще сезира КС за отказа за референдума за еврото. Т. е. ще има разтакаване по въпроса.
Бойко си признава, че ГЕРБ са гласували за Терзиев, защото К. Петков го "помолил". Т.е. изнудил, но срещу какво?
В Истанбул преговорите се водят по условията на Путин. Т.е. Зеленски ще пасе зелена трева.

А за мен най-важната новина е ,че имам час за преглед и после операция на оЧото. Най- ранният възможен час- 5 юни , 16, 30. Т.е. кой ли ще ме кара в работен ден , в работно време ?!.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 18:26 от К.А.Г.

Общи условия

Активация на акаунт