Студенти в Нидерландия - 25

• 40 621
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
lenivec пробвахте ли чрез DUWO за Делфт, поне последните години, ако са навреме нещата задействани с потвърждение, финансово писмо , първокурсниците са с голям шанс за общежитие, как е графикът тази година за разпределяне?
При приема на място ни изписа, че не може да кандидатстваме за общежитие, защото вече кандидатите са повече от местата и осигуряват място на 45 процента от първокурсниците. За съжеление не сме в тях.

# 301
  • София
О, жалко, това за ТУ Делфт ли, що така Thinking, преди две години ми се струва, че почти всички от ранно платилите стигнаха до общежития. Ами поне разберете кодове за Xior как се взимат, за Делфт наистина са доста скъпи, ама са вариант и са доста хубави, другото е да дебнете за Хага пак Xior, понякога излизат там по евтини. Иначе освен сайтовете за търсене, които тук са споделени, гледайте и по ФБ групите, да си пусне, ако иска обява там. Струва ми се, че момичета по лесно намират. Успех желая! Моят син е в подобна ситуация, само дето малко е обръгнал след две години на тоя огън, ама си е зор, поне първата година имаха общежитие. Голяма мъка е това търсене, пожелавам бързо да Ви се получат нещата, както и на всички търсещи да намерим Flowers Four Leaf Clover.

# 302
  • София
Търсим квартира за момче,първокурсник в Бреда.От м.03 съм по сайтове,регистрирах се(платено)в няколко и нищо до сега.В 80% от обявите изрично пише,че са за момичета.За първи път се сблъсквам с такава дискриминация😂😒... зачудих се какво пък толкова лошо им има на младите момчета,че никой не ги иска.

# 303
Да, и на мен това ми направи впечатление. Някакви чичаци на снимките пуснали обяви само за момичета. Изобщо 70% се търсят момичета. Отделно, ако имах дъщеря щях яко да се панирам, виждайки какви дъртьовци пускат обяви. Говоря за Камернет основно, защото там реално има снимки на наемодателя и може да се види кой какъв е.

# 304
Собственикът на първата стая, където беше моята, беше един старчок Simple Smile Три години тя дели къщата с три момчета, но не съм се притеснила грам. Много свестни холандчета, много се уважавахме с тях Simple Smile

# 305
Търсим квартира за момче,първокурсник в Бреда.От м.03 съм по сайтове,регистрирах се(платено)в няколко и нищо до сега.В 80% от обявите изрично пише,че са за момичета.За първи път се сблъсквам с такава дискриминация😂😒... зачудих се какво пък толкова лошо им има на младите момчета,че никой не ги иска.
    Здравейте не мога да ви пратя на лични информация ако искате пишете ми вие за стая

# 306
  • Бургас
Скоро някой писа за драми със стаж в Азия, бих искала да разбера подробности, че моят младеж       сега ми каза, че наесен можело да ходи на някаква обмяна уж в Тайланд, Виетнам и тн

# 307
Скоро някой писа за драми със стаж в Азия, бих искала да разбера подробности, че моят младеж       сега ми каза, че наесен можело да ходи на някаква обмяна уж в Тайланд, Виетнам и тн
Моята девойка беше на обмен в Сингапур. Приеха я в SMU, като обмен между Тилбург университета и  сму.
Не е имала никакви административни проблеми, всичко беше организирано много добре от двата университета.
Ако ви интересува Сингапур, може да ви разкажа повече.

# 308
  • София
Аз писах за Тайланд, днес дъщерята мина кошмарното изживяване на КПП с Камбоджа. Пишете ми на лично, може да се чуем да ви разкажа подробно. Може да стане добре, ако трае до 3 месеца, ако е по-дълго е тегаво. Ако е през университета, може би ще е по-лесно.

# 309
Някой има ли идея дали съществува магистърска програма за ΑΙ в някой университет в Холандия, по която да се кандидатства само по успех и сертификат за владеене на английски и зависи ли от коя държава е кандидатът? Трябва ли да изчака да завърши бакалавър и тогава да подаде документите или може по-рано? Разкажете малко за вашия опит...Благодаря!

# 310
Говорих си тази вечер с една приятелка и стана въпрос за нещо като пътепис за Нидерландия, който писах малко, след като синът ми замина. Търсейки го в архивите си, попаднах на нещо друго. То е много лично, но четейки го сега, се замислих, че всяка една от вас го е преживяла, преживява или ще преживее. Така че едва ли е толкова лично от майчина гледна точка всъщност и ето защо много ми се прииска да го споделя с вас. Това е посланието, което написах на сина ми, когато го изпратих преди почти две години. Когато намеря пътеписа, ще споделя и него ако искате.
И така:
…,
Прочети тази книга. Всичко, което не успяхме, пропуснахме или не ни стигна времето да ти кажем с баща ти, ще откриеш тук. А отговорите, които ги няма, вярвам, убедена съм, сам ще намериш.
Това, което искам все пак да ти кажа, е следното:
- Не забравяй, че животът е твоята тетрадка, в която ти единствен пишеш. Само от теб зависи дали тази тетрадка ще остане просто такава или би била ръкопис на вълнуващ житейски роман. Така че живей - ярко и вълнуващо. Но го прави с чест, отговорност и моля те - без субстанции.
- Бъди смел, но не безразсъден. Не се страхувай. Или поне не си въобразявай, че страхът е всичко. Не, не е. Той е само в твоето съзнание. Дадеш ли му поле за изява, ще те погълне. Игнорираш ли го, ще стане дребен като гнида. Но никога не го унищожавай. В малки дози, той е здравословен. Също като отровата, която в малки дози прави лекарството. Защото активира инстинкта за самосъхранение.
- Бъди любопитен, светът е необятен. Граби с шепи от него и го използвай по най-добрия възможен начин. Да те обогатява, да те учи, да ти носи радост и наслада. Не мързелувай, не лентяйствай, работи върху себе си и стани най-добрата своя  версия. Това ще ти се отплати - вярвай ми.
- В началото ще си неуверен. Самотен. Не се подтискай. Това е нормално. И временно. Част от израстването е. Опознавайки света около себе си и усвоявайки нови умения ще ставаш все по-силен и спокоен. Общувай, с питане и до Цариград се стига. Но бъди разумен и внимателен и не се доверявай лесно, оглеждай се, защото е пълно с опасности, измама, притворност и изкушения, които не си заслужават цената, която рано или късно трябва да заплатиш.
- Учи. От това зависи как ще живееш в следващите поне 60 години. Ти и децата ти. Вероятно и внуците.
- Не винаги откриваме себе си на първото място, на което попадаме. И причината за това не е в нас. Просто на света има милион различни места, подходящи за милион различни хора. Ако това не е твоето място, в никакъв случай не го приемай за провал. Просто продължи напред в търсене на твоето място, на твоите хора, на твоето щастие. Каквото и да направиш и където и да си - не забравяй, аз съм винаги до теб, на един дъх разстояние. Ще пресека светове, за да те спася. Това само в случай, че се озовеш в крайна нужда. Инак пак ще бъде същото, само дето няма да ги громя по пътя.
- Пази себе си, пази морала си, никога не забравяй от къде си тръгнал. Празнувай живота!
- Прости ми за всички грешки, които допуснах през годините. Много от тях са резултат на фанатичното ми желание да бъда най-добрата майка за теб. Прости ми за направеното и за не направеното, за спомените, които времето или обстоятелствата не позволиха да сътворим.
- И никога, никога, никога не забравяй, макар да зная, колко много се дразниш, и все пак, не забравяй, обичам те милион пъти повече от живота си и очите ми ще изтекат гледайки в посоката, където си ти в момента и във всеки един момент.
- Моля те, все пак, прочети тази книга.
- П.П. Тук съм. Винаги. Дори, когато ме няма физически. Обичам те.
- П.П.П. Успех и попътен вятър, моето момче!
Много силни думи, разчувствахте ме❤️❤️❤️.Всичко това всяка една от нас си го е мислила !!!!

# 311
Здравейте момичета,  на вашите деца дали им се е случвало при качване на изпитен проект в електронната система да има бъг и да не успеят в рамките на  определеният срок?Дали университета/ преподавателя приемат изпратено по ел.поща?Моят син подцени сложността на проекта и до последно работи по него.10 минути преди крайният срок тръгна да влиза в системата на университета и Error....Писал на преподавателя, пратил  снимки и проекта, но 5 минути след определения краен час. Колко  му говорих да не оставя за последната минута,  но кой да слуша🤐🤐🤐

# 312
Здравейте. АбитЮрентити заминаха ли за бала? От понеделник, юруш на квартирите! Рефреш, рефреш, F5, F5....

# 313
Заминаха:), шумни, весели и красиви, центъра на Пловдив беше под блкада:)

# 314
  • Varna
Нашата абитуриентска вечер е на 27.05.Дано не вали,но не смятам,че ще им развали настроението,пък и ще им бъде "по вода".

Общи условия

Активация на акаунт