Студенти в Нидерландия - 25

• 40 614
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
Тази сутрин небето се изля!Да им е по вода и да имат късмет!Днес сме ние!
Dodo_dodo твоите думи си ги записах на малки картончета и в деня на първата матура му ги направих като послание.Четох ги пред камера, като казах от къде са и че не мога да изразя с толкова силни думи това което си мисля, затова те цитирам🌹❤️. Девойката го видя и се разплака и тя като мен... когато за първи път се сблъсках с твоето послание.На младежът завършващ, още не съм го показала! след бала, живот и здраве!
Късмет и хубаво изкарване на всички имащи бал днес!❤️❤️❤️

# 316
Здравейте момичета,  на вашите деца дали им се е случвало при качване на изпитен проект в електронната система да има бъг и да не успеят в рамките на  определеният срок?Дали университета/ преподавателя приемат изпратено по ел.поща?Моят син подцени сложността на проекта и до последно работи по него.10 минути преди крайният срок тръгна да влиза в системата на университета и Error....Писал на преподавателя, пратил  снимки и проекта, но 5 минути след определения краен час. Колко  му говорих да не оставя за последната минута,  но кой да слуша🤐🤐🤐

Здравейте ,при приятелка на дъщеря ми и студентка в друга специалност имаше такъв случай и признаха проекта, беше писала по същия начин и го беше изпратила няколко минути след обявеното време при проблем в системата .Дано и при вас е така.Моята госпожица също оставя някои проекти за последния момент, все напомням да не го прави,но са доста натоварени и с работа  и се случва .Blush

# 317
Малкият ми син направи 25миналата седмица . Изпратих му посланието на Додо, като си позволих съвсем малка конверсия  към неговия четвърт вековен юбилей . Всяка дума тежи толкова на мястото си , едва ли има по добър начин да се изкажат мислите които таи една майка към порасналото й и отлетяло птиче .  Благодаря ,Додо, за всичко !

# 318
  • Sofia
Тази сутрин небето се изля!Да им е по вода и да имат късмет!Днес сме ние!
Dodo_dodo твоите думи си ги записах на малки картончета и в деня на първата матура му ги направих като послание.Четох ги пред камера, като казах от къде са и че не мога да изразя с толкова силни думи това което си мисля, затова те цитирам🌹❤. Девойката го видя и се разплака и тя като мен... когато за първи път се сблъсках с твоето послание.На младежът завършващ, още не съм го показала! след бала, живот и здраве!
Късмет и хубаво изкарване на всички имащи бал днес!❤❤❤

Разплаках се, на свой ред!
Попътен вятър на пилците 🍀🍀🍀🍀
 и силни прегръдки за майката!!!! ❤❤❤

G.D. и ти ме разплакваш! ❤❤❤
Винаги ще бъдем там, до тях, зад тях…
Винаги!

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 21:30 от dodo_dodo

# 319
Да, и очите ни ще изтекат в посоката в която са те .  Додо, ти си талант .

# 320
Момичета, преди 5-6 месеца може би, в някоя от темите имаше пост на човек  от Нови Искър, който пътува с бус до Нидерландия,даже дали на беше родител на студент там.
Някоя от вас случайно да е записала контакт?
Започвам да търся вариант да пратим котката, сложно ще е, въобще не знам как хората си пренасят домашните любимци.

# 321
Всички с бусове, които правят курсове (Фейсбук групите е пълно), карат и животни. Друг вариант е някой да пътува с БГ Еър - там животни са разрешени.

# 322
  • La casa de Mickey Mouse
Момичета, преди 5-6 месеца може би, в някоя от темите имаше пост на човек  от Нови Искър, който пътува с бус до Нидерландия,даже дали на беше родител на студент там.
Някоя от вас случайно да е записала контакт?
Започвам да търся вариант да пратим котката, сложно ще е, въобще не знам как хората си пренасят домашните любимци.
Нашето бебе пътува с българските авиокомпании. Имайте в предвид, че паспорта и всички ваксини трябва да са съгласувани с европейската конвенция

# 323
Здравейте група,
благодарение на вас преди 4 год. бях  подготвена за предстоящото.
Зная какъв ужас бяха квартирите, заради които отказахме прием в Айндховен. Затова първо вас уведомявам за свободна стая.
Освобождаваме стая в Еншеде, напълно българска студентска къща с много добри битови условия, считано от 01.07.
Ако някой има интерес ще се радвам да се свържем .

Здравейте, радвам се, че споделяте тази информация!
Ако все още е актуална, ще с радвам да получа повече информация за стаята.
Как можем да се свържем?

# 324
  • София
Предлагам препоръки за стаж в Ротердам, отдел Маркетинг Grinning.
На дъщеря ми фирмата ще пуска нова обява за стаж на нейното място - 5 месеца от м.09.2025г. - и са я попитали дали има кого да препоръча. Ще се радвам, ако можем да помогнем на някого, като знам колко трудно се намира.

# 325
Здравейте! Вече мина месец в търсене на квартира в Ротердам. Абонирахме се за няколко сайта следим, но нищо. И аз съм на мнение, че в повечето квартири търсят момичета.....Ако ви попадне нещо свободно за момче първи курс моля пишете на лични.
Момичета до колко е надежден този сайт за квартири:
https://housinganywhere.com
Някой наемал ли е квартира без оглед от този сайт?

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 14:40 от Netty

# 326
Здравейте ! Прочетох почти всичко от тази тема .Чудесна изчерпателна информация . Синът ми е приет да учи в университет ( без общежитие)  в Хага и със съученик ( и той в Хага приет, но в друг уни) имат огромното желание да наемат малък апартамент или две стаи .Положението засега изглежда безнадеждно , но все пак ако някой има информация за нещо ,което ще се освобождава или каквото и да е по въпроса , моля да ми пише. Пробваме и с агенции , по фейсбук групите ( пълно с измами ) ..... наистина ми се струва невъзможно

# 327
Здравейте, дъщеря ми работи в агенция за недвижими имоти в Ротердам.  Имат стая за отдаване,  ще се опитам да прикача файл, ако не ще пишем на лично.

# 328
# 329
  • София/Велико Търново
Майки голяма сила сте, и се надявам на съвет за следния казус. За таксите за смет вода и канал става дума. Синът ми живее в Амстердам в апартамент с още 3 момчета и договорът им за наем е общ. Комуникацията им е с пропърти менидъжмънт компания, динектна връзка със собственика нямат. Още от януари съм му казала да следи за писма от общината за тези такси за да не изпуснат срока да поискат опрощаване но такива писма така и не дойдоха. Сега пропърти мениджъра три месеца по-късно им иска близо 600 евра за тези такси които собственикът е платил, но на тяхно име в общината няма нищо. Синът ми звъня в общината, оказа се че на този адрес са регистрирани не 4 а 7 човека. В момента не е ясно на чие име са таксите - на тяхно или на наемателя, и могат ли да си поискат опрощаване, а пропърти мениджъра така и не иска да им предостави цялата фактура поради "сeкюрити ризънс" (изпратил им е един скрийншот от айтъмите по фактурата). Изобщо завъртяли са се в една въртележка в която най-лесния изход изглежда е да си платят на собственика и да забравят за случая. Аз обаче не искам да оставя случая така. Вярно е че в договора пише че собственика има право да предява да му платят разходи по апартамента които е направил, но така утре могат да им поискат не 600 а 6000 лева. И ако някой е неизпълнение на задълженията си би трябвало да поеме отговорноста. От друга страна децата се притесняват, че ще им откажат да им върнат депозита след месец и не искат да се заяждат. Имаме ли полезен ход тук, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт