Студенти в Нидерландия - 25

• 40 473
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Обикновено в сайтовете пише от колко години може да се регистрираш и никога не се уточнява националността да е критерий. Няма значение си мисля.

# 571
  • София
И аз така знам, така че на 19 всички ще са с равен шанс или имаш предвид, че, ако си регистриран на 16, на 21 ще имаш повече шанс, отколкото на 19?
Нямам представителна извадка, но имам 3 познати деца, успели още преди започване на 1 курс, но може би просто са късметлии.

# 572
  • София
Ако си региснриран в room от 16 годишен, когато си първи курс на 19, имаш 3 години натрупани в листа на чакащите, а за Амстердам ти трябват поне 5, за да си сред първите за жилище. Има и изключения, но те са особени случаи.
В другите градове на room годините може да са по-малко. Има на сайта им линк, където се листва статистика колко натрупани години е имал кандидатът, спечелил съответното отдадено жилище.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 13:19 от Peruanka

# 573
  • Бургас
Здравейте на всички пишещи тук!
Благодарение на Вас вече избутахме една година в Бреда, сменихме квартира, с ДУО се оправихме и с куп други админиснративни и не толкова неща.
Две приятелки на щерката, обаче, са в Леуварден и търсят квартира. Засега удрят на камък. Та, ако някой може с нещо да помогне, ще бъда благодарна.

# 574
Здравейте! Има ли практика агенциите да искат предварително такса, за да се види съответната квартира? На мен ми прилича на измама. Брокера иска сумата от 75 евро по PayPal. Уж работи за агенция Remax, отварих да видя сайта им те извършват покупко - продажба на недвижими имот, не пише че предлагат квартири....

# 575
Здравейте момичета! С благодарност към всчики, които са отделили време и енергия  да синтезират важната информация). Четох  през последната седмица, за притесненията, вълненията, радостите ви и тревогите. Това ни завладява и нас тази година. Синът ми ще е първа година в Ханзе, Гронинген. Решил е да е със съквартирант, не иска да е сам, в началото поне.  Някой ако е решил същото, моля да пише.  Усмихната нова седмица!                                                      Връщам се да почета още, късничко ви намерих)

# 576
Минавам да се похваля със студио в Амстердам, наето чрез лотарията на OurDomain.
Не е евтино, но важното е, че жилищният проблем е решен.
Знаех си, че можем да разчитаме на късмета на студентката. Успех на всички все още търсещи.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 13:46 от mst

# 577
  • София
Моето май ще се прибере бездомно. Дано до септември намери нещо.
Той вече е супер изнервен, а изпитите за последния квартил вече чукат на вратата. Приела съм, че ще идължава бакалавъра с 1 година. 🙃

# 578
Здравейте. Имаше тук някой, който щеше да пътува утре от Тилбург за Айндховен. Обявиха стачка и утре, та да си търсите други опции 🤨
И аз утре летя с Раян и освен юбер от Бреда - друго не успях да измисля.
Излиза ми един маршрут със смяна на 4-5 рейса, но да видим утре как ще е.

# 579
През Белгия? Удължава се маршрута, но поне вървят ...

# 580
Здравейте.
И аз с терзания относно квартира.Дъщеря ми е приета да учи в Хага, THUAS.
Засега не намираме квартира.Ще съм благодарна за съвет или ако знаете място, което се освобождава.

# 581
  • София
Той вече е супер изнервен, а изпитите за последния квартил вече чукат на вратата. Приела съм, че ще идължава бакалавъра с 1 година. 🙃
В кой град търсите? Как така бездомно...
Кажи за къде търсите.

Моят има стая в  Xior,но взе да мрънка , че иска в обща къща. Не иска да е сам, явно му тежи. Аз като знам какъв казус е и не ми се изпуска сигурното,  да гони дивото,  но да видим.

# 582
  • София
Айндховен. Имам предвид, че ще се прибере, преди да е намерил нещо на терен за септември. Сега все още има покрив над главата, за щастие. Ще продължи да търси от тук.

# 583
В кой град търсите? Как така бездомно...
Кажи за къде търсите.

Моят има стая в  Xior,но взе да мрънка , че иска в обща къща. Не иска да е сам, явно му тежи. Аз като знам какъв казус е и не ми се изпуска сигурното,  да гони дивото,  но да видим.
В кой град в Xior сте? Ако е в Амстердам каква е ценага горе-долу, че и ние май ще трябва да търсим квартира в Амстердам.

# 584
  • София
Стела,
За едната сграда на Xior в Амстердам погледнах на сайта им - в момента цената на студио е от 860 евро плюс 300 евро за комунални разходи.
Над 23 г. може да се вземе надбавка за наем при тях (по спомени около 500 евро, но може да направите пробно изчисление), обаче не знам дали твоята дъщеря ги е навършила.

Общи условия

Активация на акаунт