💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 487
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, вчера намерих, плЯстмасови кутийки, вместо стъклени буркани за кухнята. За да са BPA FREE доста търсих и в интернет и във разни магазини, накрая намерих в Рepco. Стъклените ми се чупеха от блъскане един в друг по разходки и не само. Ето ги, ако някой се интересува:

А за слънцезащита, миналата година, докато още бях бременна, купих един стик от Бебо. Идеално се нанася, лесно, нито е твърде мазен, нито е твърде сух. Попива добре. Днес и тримата ги омазах с него 😂😂 на паркинга на морска гара, ги наредих като аптекарски шишета и ги мазах по ред, и мъжът ми се маза с него 😎

За кръщенетата, аз съм кръстена 4 дни след първият ми рожден ден, брат ми едновременно с мен.
За Верена обаче, към момента изобщо не мислим да я кръщаваме. Ние дори и кръстник твърдо не сме избрали.
Като поотрасне малко, тогава. Този път така, даже още от преди да се роди, така си мислехме да направим.

В сайтовете, които преди няколко дни написах отново, има страхотни балони, топери, покривки, дори персонализирани етикети, посуда и т.н, могат да направят.

От магазин Tedi, купувам бутилки с хелий, а електрическата ни помпа за надуване на балони е от емаг.
Опитвахме с ръчна, но се отказахме, голяма играчка е.

От десетина години черпя страхотни идеи от Pinterest, за много неща - за тортите и разни идеи за украса, почти винаги използвам поне 1-2 идеи, като най-често съчетавам от няколко, нещо мое.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 14:54 от КремонаЛиза

# 151
При нас не се знае още дали ще бъде 2 в 1, но моля мамите от София да кажат какви са изискванията на църквата по отношение на кръстника. Може ли да бъде дете?

Тази слънцезащита аз не я харесвам - твърда, трудно се нанася, белее доволно. Върху атопичните участъци пък е ужас. И не знам с какво да я заменя.

# 152
И ние сме на 28.06 с кръщенето.
Искахме да е 2в1, но около 5 всичко е заето. Ние цяла сватба си правим… не ми се искаше, обаче много си обичаме родата и двамата с мъжа ми. Grinning
За изисквания от църквата не са ми казвали никакви, освен да е покръстен.

# 153
И аз имам стика на Бебо, но ми седи доста сух и белее. Взех слънцезащитен спрей spf50 на Мустела и съм много доволна. Попива бързо, не белее и не остава мазна кожата.

# 154
Момичета, може да се окаже, че не ми се е сторил сух, защото от няколко дни мъжа ми сутрин и вечер маже моите кремове, понеже му почервеня лицето от слънцето, докато бяхме на разходка няколко поредни дни, а на децата им мажа поне бузките...... и щом ги мазах с този стик, те са били вече "хидратирани" 🤭 а и днес беше първо ползване, те са били вече с мазани лица. А 50 фактор по принцип са бели, доста висок фактор е. Та, в събота ще пробвам, без да са им мазани лицата. Аз мъничко сложих и не натисках, помагах си с пръст. Ще видя в събота. 😎

За кръщене и сватби, е желателно да се избира ден неделя, защото събота е за покойните ми бяха казали и в църквата, затова и задушниците са все в събота.
Зная, че събота е удобен ден и дори ние с мъжът ми бяхме подложени на нагъл натиск от "хора" от неговата страна, че кой щял да ни дойде на сватбата, неудобен ден било неделя, че и да пътуват "чак" до Варна. Ами... който ще да идва, не се прави за да е удобно на някого. Накрая стватбата ни беше с почти 120 човека гости, както неделя е "неудобен" ден. Избира се дата, която е с нещо свързана с празнуващият повода, не с гостите. Грам не ме интересуваше и ако мъжът ми не се беше застъпил за желанието ни, щях да си помисля доста, преди да продължа с него. Годежа е дадена дума за намерение, не е проблем да си тръгна. А и вече го бях правила преди това. Малко булката беглец стана 😂😂 но не мога да понеса, вмешателство, особено от "мама", че й това да е добре дошло. Оо, не. Където ме хване такова нещо, там си тръгвам.

Та, за кръщенетата сме избирали винаги неделя. Първият път пак имаше циркове "с тез' нейните недели!" Хм, трябва ли да ми пука? Достатъчно бяха другите тъпотии. В момента ме е яд, че съм отстъпвала за чужди желания, защото само това на мъжът ми и моето са важни, но.. съм сглопила в желанието си да няма напрежение. То пак е имало, обаче в мен. Повече няма никога да жертвам желанията си. Ако семейно го решим, да. Иначе, не. Защото времето не се връща назад. По-добре вие не отстъпвайте. Просто после, ще ви е гадно и тъжно, че сте го направили. Щото "родата" искала. 🤮 всеки е минал по реда си, сега е вашият ред!

Кръстника трябва да е кръстен. И е хубаво да му се подари икона. Ние купуваме едни много красиво направени, със сребро по тях.
 Малко повече от моя педя им е размера.
Зная, и че е желателно преди 16 часа да е кръщенето, заради слънцето. "На светло" да е.
Официални дрешки за кръщенета и сватби, купувам от Next, ненадминати са! Стилни и изтънчени, различни и имат огромно разнообразие.
Ако сега избирахме дата, щеше да е 29.06 или 06.07. 🙂

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 02:37 от КремонаЛиза

# 155
За неделите е така. Сватбата ни беше в неделя. Сега няма как да е заради рождения ден на дъщеричката на кумовете ни. От църквата казаха, че може да го направим в събота. Иначе трябваше да отложим с още една седмица.

# 156
Аз съм била на цели 4 сватби досега в живота си, 3 от тях са били в събота Grinning Не се спазва особено, а и важен е поводът за събиране на хората.
За щастие кръщенето на Гергана няма  общо с това, то е във вторник. Леле, кога дойде това време!?

# 157
То е ясно, че не се спазва. Аз спазвам, ако има как. Ясно ми е, че събота е по-добре, защото в неделя почти всички почиват, но не ми е задължително да е на всяка цена. Щом и църквата е ок за съботен ритуал, всичко е точно.

# 158
Запозната съм и аз за неделите, нямахме против, но при кръстника ни има особености и нямаше как да се организира. Всъщност от 7ми ние се отказахме, защото е Задушница и когато го споменах в храма, отчето любезно ми напомни, че особено за Свето Кръщение няма никакво ограничение и може да се извърши винаги, така че не смятам, че сме в голяма грешка.
И сватбата ни беше в събота (там пък държахме на датата, защото се оженихме на рождения ден на мъжа ми - да не ми се оправдава цял живот, че я и забравил).
Иначе за дрехи - от мноооооого разглеждане и след като нищо не ми хареса от роклите - отворих сайта на Next и действително там харесах дори няколко. Масово са с много тюл и дантела, а аз те съм най-големия фен на комбинацията. Grinning

# 159
И нашето кръщене се пада във вторник. Съобразявам се с рождения ден. То все пак е детски празник, не ги викам да пият и да се освинват. Ще дойде който може след работа за 2-3 часа, който не може, не се сърдя. За дрешките имам претенции само да са памучни и леки. Този път ще оставя кръстницата да я облече, както си е реда. С каката от много претенции накрая аз си ги купувах 😁

# 160
Ако правим кръщене, вероятно и ние ще се съобразим с денят, в който е рожденният й ден. Просто до сега баща им е отсъствал и от невъзможност да е на деня, е било някоя неделя. Не е било защото държа на това (:
Само за сватбата ни държах да е в неделя 🙂🙂

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 13:40 от КремонаЛиза

# 161
Не е само в парченцата разликата в пюретата. По-малките месеци са с по-малко калории. Сега взех на ДМ плодовите каши в бурканчета, те са по 120кал на 190грама. Според мен е малко това. Особено предвид че моята няма как да го изяде всичкото, доста си е намалила порциите.

# 162
Момичета, грам не ги следя намаленията, но знам, че Хиполенд пускат голяма прИмоция някъде началото на май. Чували ли сте инфо някъде? (Че рождени дни наближават, да оправя подръка отсега) Joy

# 163
Покрай първи юни хиполенд имат отстъпки обикновено, от кога до кога, нз. В озон в момента има добри отстъпки, някой неща са до - 30 %, актуално до 6.05. Например в момента това кученце е на - 30 %, ако имате в предвид такива играчки

Рая тойс и вис виталис също пускат често промоции, може и там да прегледате имат ли в момента.

# 164
Благодаря за инфото! Blush Акумулаторна кола търсим, ама много конкретна е харесал мъжа ми и затова на конкретни места гледам. Joy
Иначе съм сигурна и за началото на май, защото миналата година обикалях тогава за повечето неща и помня че точно бях излязла майчинство. Ще следя и ще ви пиша, като разбира.

Общи условия

Активация на акаунт