💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 485
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Мами, я дайте съвет как се процедира с бебе с характер? Като се оплака на личната, че ми отнема сума ти време и нерви да го сложа това дете в количката а и не дава да ми пръскам нищо в носа, каза характер. Да съм я "оправела", че после ще ми бъде по-трудно. Е как да стане тая работа, то не стане ли на нейното реве като че я колят.

# 136
Днес се записахме за кухня. Те се модернизирали. Не е с купони вече, а с чип. И сега съм първа група. Системата не давала да е втора. Като навършела годинка, тогава щяла да е втора 🤪
Казах ви, може да е трето дете, но постоянно уча нови неща 😂

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 21:47 от КремонаЛиза

# 137
  • София
Следя за “оправянето” на характер 🤣 посмях се!

# 138
Кремона, е тва е да не си в София.. отиваш и се записваш. Завиждам искрено 🤘🏻

# 139
Следя за “оправянето” на характер 🤣 посмях се!

Майка ми цял живот следи за “оправянето” на характера ми. Уви 🤣

# 140
Като майка на тийн ти казвам оправяне няма! Можичеш да влияеш донякъде, но основно е характер и темперамент, които са вродени

# 141
Кремона, е тва е да не си в София.. отиваш и се записваш. Завиждам искрено 🤘🏻
Ооо, ние докато живеехме в София, купувахме бурканчета и рядко му готвех, за кухня изобщо не мислех. Бяхме цял ден навън! 🥳 Ходехме от къщи до южния парк, защото беше на минутки пеша от къщи. Пред нас улицата беше павирана и още от там на детето му се завиваше свят и се унасяше да заспива 😂 в другата посока Витошка, а от там страхотни и дълготрайни лакове за нокти си купувах от h&m, редувах това с Банкя при братовчедите ми. Бебето спеше на двора, аз на хамака и цял ден хахо хихи. Всеки ден по цял ден скиторехме! Вечер щом той заспи, почиствах, бързо готвене и учех за изпити. Връщах се във Варна за въпросните изпити, сама с бебето. Обожавах да пътуваме саме! Минавах през дюлинският проход, през Бургас при приятели, в Хасково, с момичето, с което раждахме в Щерев. Обичам авантюристични изживявания, емоции и адреналин! Отказвах някой да пътува с нас от София до Варна, с тази кола бях максимално сигурна, че всичко ще е наред. Мъжът ми щом се върнеше от рейс, плановете не зависеха само от мен, но пък докато е на работа, наваксвах! Сякаш ми липсва това време да правя неща семпло, сега отговарям за дрехи, храна и прощ за 5 човека и няма време за излишни занимания, но е пълно и обично. ❤️ Сега за да отида да града. Трябва да пътувам с кола 11-12 минути и да обикалям от 20, за да паркирам 🤪 не става пеша да отида на разходка. Става, ама на сиелу 😂😂😂😂😂 ш'пропусна.

За промяна на характер, не вярвам да има шанс, но повлияване и насочване, да. Обаче още е малко рано. Само може лееек наклон да се даде, ремонтните дейности са на по-късен етап. 🤭 И трябва постоянство и твърдост, защото децата иначе се объркват. А лесно научават правила, ако са от категоричен човек. Такива са видът авторитети като учители, познатият им лекар, полицаите, пожарникарите (май заради униформите) и изобщо почти всеки непознат човек с културни маниери. Мъжът ми каза, че аз не съм твърда. Пример, голямото ми момченце, обожаваше да прави фрешове от мандарина, в купичката от парченцата, които му давах. Мачкаше ги внимателно и си изпиваше self made фреша. Подивявах! До лактите се стичаше 🫣 аз му казвам, забранявам еди какво си. Нали, за да има наказание. Обаче забравям... и той ме пита "ама нали имаше наказание" 😂😂😂 и 4 годишното те е оставило без граматика! Ми аз съм забравила, пък е несериозно да му го призная 🤭

# 142
Трета вечер давам АМ и много му хареса. С другите беше голяма драма, ГОЛЯМА. Започнах с малко количество и след това суче.
От известно време не се събужда в 6ч за мляко. Струва ми се , че още трябва да има по е две млечни...
Риба дадох вчера, бях купила пюрето преди два месеца, а сега даже не помня каква беше 😀

# 143
Привет, мами!
Предстои ни кръщене и ако имате някакви съвети, ще се радвам Heart Предложения, опит, неща, които да избягвам.
Няма да правим мини-сватба Joy тесен кръг ще е, но ми е любопитно да чуя опитните от вас. Благодаря предварително.

# 144
И ние се решихме да направим кръщене с рожденния ден. Винаги съм си мислела, че не искам да смесвам двата празника. Обаче! Двойна организация, двойни харчове. Мерси. Правили сме сватба и тук ще е по-лесно, уж. Няма да е сега мини сватба. Мислим около 15/20 човека с децата. Запазихме църква за 28.06. Сега трябва ресторант, някаква украса да измисля, торта, дрехи… Така ме няма с организациите, а не ми се дават пари на агенция😅 Искахме в неделя на 29.06, обаче на кумовете дъщеричката им има РД. То така беше сложно и за сватбата. Тя беше на 30.06. Все се въртим около тези дати 😅 Поне от църквата казаха, че може да се прави този ден кръщене, нищо че били Петрови пости. Само питката трябвало да бъде постна.

# 145
Аз усилено търся подходящ ресторант в София за рд. Давайте идеи, ние сме с най-малкото дете, няма да ви заемам датата😆 звънях на няколко места, ами кувертите са по 60-70лв на човек без напитките🤨
Търсим нещо с градина, все пак е лятно бебе да се възползваме☺

# 146
Аз още се чудя, реално може кръщене и РД да направим и когато е на 2г. или 3г., тогава пак ще е 2в1, не знам кога е по-добре. Както съм казвала аз бях голямо магаре на кръщенето си, трябва да питам на колко точно съм била, щом имам бегли спомени. Моя не си го спомня, май са го правили на годинката.
Също мисля, че трябва да си сменя адреса, заради детската. Защото по л.к. се водя на родното си място, съответно и детето, а си живеем в града на моя.
За характера втора лекарка казва да го "оправя", първата ми беше казала да я оставя да си реве... Да бе да, те съседите ще помислят, че я бия сигурно. 😁

# 147
Мислехме вариант и на 2, и на 3 годинки, обаче планирам другата година пролетта да се върна на работа и няма да ми е по-леко от натоварване, за да го мисля и това. По-нататък, ако се появи още едно бебе, хич няма да ми се занимава, та за това решихме сега да действаме и това е. По-нататък няма да е по-лесно и различно. Ще реве от попа, това е ясно 🤣

# 148
Мислехме вариант и на 2, и на 3 годинки, обаче планирам другата година пролетта да се върна на работа и няма да ми е по-леко от натоварване, за да го мисля и това. По-нататък, ако се появи още едно бебе, хич няма да ми се занимава, та за това решихме сега да действаме и това е. По-нататък няма да е по-лесно и различно. Ще реве от попа, това е ясно 🤣

Е, може би като са по-малки по-бързо забравят преживяването.

# 149
И ние ще правим кръщене и рд 2в1. Беше решено още от самото начало, таткото много държеше на това 😀 Само че в моите представи беше нещо от рода на 20-30 човека най-близки, а то стана май към 40, че и отгоре. Но както и да е веднъж в живота е, ще го преживеем 😀 Никак не съм по големите събирания, но няма как за сега ще е така 😀 За следващите рождени дни вече ще е друго. И аз приемам съвети относно кръщенето, че не съм много запозната по темата.

Общи условия

Активация на акаунт