💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Аз или чета по диагонал ( навик си ми е) или четем различни източници. Аз по Маги Пашова се водих и вече тотално съм забравила, кое кога се въвежда, защото вс съм дала вече. От основните групи говорим.
Колко сирене и тн никва идея, малко днес утре повече.
А за яйцето - модерните твърдения са да се дават заедно жълтък и белтък, както и детето да се запознае с алергените до към годинка - ядки, ягоди, мед. Г

Имам приятелка с бебе сега точно на година, начи тия 2м голяма разлика се оказват. И биба махнаха  и в др став вече спи сама. Не яде през нощта, разбира.

# 121
С въвеждането на рибата и аз процедирах като Ваня.Но това само първия ден после си давах по цяло пюре.
Аз почти всичко съм й въвела вече.Останаха някои бобови култури и ядките.Взех си бадемово брашно и смятам да го добавя в някое печиво.Доста неща опита детето за първи път от кухнята.
Аз за бибата не знам дали ще я махнем скоро.Ползва я само докато спи,обаче вечер не спи ли с биба и не се успокоява.От вече две седмици спи без да се буди и няма нощно хранене,надявам се и така да си продължи.

# 122
Мед НЕ трябва да се дава до доста по-късна възраст не защото е алерген, а защото е възможно да съдържа ботулинови спори, които са напълно безопасни за възрастни, но може да доведат до тежко увреждане при бебета! При топлинна обработка мисля, че спорите би трябвало да се унищожават, но не съм проучвала. Едно време просто изобщо не са знаели, наистина е било доста масово това топене на залъгалки в мед.

Кремона, много бебета/дечица се отбиват сами, ако им бъде предоставена такава възможност, просто в голяма част от случаите това би се случило доста по-късно отколкото на майките им допада.

# 123
И аз знам така за меда. Опасен е за малки деца, не че е алерген. Това, че едно време така са правили и нищо не е станало, не ме успокоява. Просто, за да не го мисля, не бих дала и да ми е мирна главата. В горния случай е станало несъзнателно и вече са минали 3 дни. Едва ли е проблем, но просто умишлено аз не бих дала. Това е.

# 124
Герка, може и да има случаи на самоотбили се деца, не споря. Около мен са отбити около годинка или с адската драма след това. Аз съм кърмила моите деца 13 месеца големия и 12 месеца малкия. Но съм виждала драмите във възраст около 1г.5м. - 1г.8м. 🫣 нещо ужасно нещо, направо се изплаших. Беше преди да имам деца.
Сега също ми е гадничко. Защото това е на дневен ред. Сега или след няколко месеца. Предстои.

# 125
Мед НЕ трябва да се дава до доста по-късна възраст не защото е алерген, а защото е възможно да съдържа ботулинови спори, които са напълно безопасни за възрастни, но може да доведат до тежко увреждане при бебета! При топлинна обработка мисля, че спорите би трябвало да се унищожават, но не съм проучвала. Едно време просто изобщо не са знаели, наистина е било доста масово това топене на залъгалки в мед.

Кремона, много бебета/дечица се отбиват сами, ако им бъде предоставена такава възможност, просто в голяма част от случаите това би се случило доста по-късно отколкото на майките им допада.

Да, точно така. Киселинността в стомаха след 12 месеца става достатъчна, за да "убие" спорите.

# 126
Мед може след 1 година. Те почти я стигнаха 🥹
И аз съм планувала другия месец да отбия, по-другия да махам биба. Това е план максимум. Пък да видим.
С гърнето имаме успехи. Виждам я кога започва да се напъва, слагам я и веднага свършва работата. Ако я сложа след сън пък винаги пишка. Засякох че пишка през 20-30 минути още 😁
Пак е болна, пак сополи и температура… Много вируси забърса това дете. Жал ме е вече. Голямата до годинката ми се беше разболявала веднъж. Малката, всеки месец…

# 127
  • София
Много назад се чувствам…нито на гърне го слагам, нито съм планирала отбиване, нито виждам как ще махнем бибата, не заспива сам, спи в нашата стая (в неговата кошара)…хем ми е добре така, хем не искам да го сравнявам, хем обачее не искам и да изостава заради моя комфорт Sad

# 128
И нашия спи в спалнята ни, в негова кошара. Ние  тепърва ще почваме ремонт..  и сегашната ни кухня ще стане негова стая.. но така като гледам не се очертава да почнем скоро. Мъжа ми е много зает, а той ще го прави.. засега е добре, защото има нощи в които се буди и само трябва да му дам биберона за да заспи.. ще е тегаво да тичам от другата стая.. но пък си мисля, че после няма да иска да се отдели в друго помещение. . Ще видим
Днес му дадох да пробва снакса от ДМ, който препоръчахте...
Потресе се вдън душа 😂😂😂
Нито искаше да го взима, нито да го яде.. пробва и направи отвратена физиономия..много се смяхме с мъжа ми..😂може да е рано.., знам ли 😛

# 129
Много назад се чувствам…нито на гърне го слагам, нито съм планирала отбиване, нито виждам как ще махнем бибата, не заспива сам, спи в нашата стая (в неговата кошара)…хем ми е добре така, хем не искам да го сравнявам, хем обачее не искам и да изостава заради моя комфорт Sad

Няма "трябва" тук. Както го чувстваш. Не всички планираме отбиване. То ще става все по-малко и по-кратко и по-сладко ❤️ Цокат, гледат хитро,усмихват се с гърда в устата, много са ми мили и безценни тези моменти. Моите си се отказват без драма около втората година.
Относно спането също- както се чувства добре детето, а и ти. От любов и зачитане на емоциите не се развалят децата. Аз не мога да си представя да спя отделно от бебето.

# 130
От както стана на 7-8 месеца спи в нашето легло. Обожавам да я гушкам Simple Smile. Обачеее на моменти не мога да мръдна, като октопод е.. Не ме ли усеща започва да пищи, не да плаче а да пищи, звук който по принцип не издава. По едно време я бях върнала в кошарата и тази зависимост намаля, но около първите зъби пак се върна в леглото. Аз няма как да я сложа в стаята с батко и... Плануваме местене след около 2 години, обаче така като гледам какъв октопод е, едва ле ще я излъжа да си използва стаята за сън. Брат и тотално не беше използвал кошарата преди 2 годишна възраст, на 3 и половина, обаче не знам как стана, от рас го отделих в неговата си стая, мислих си че ще спя с вечери закрепена до кошарата и на пода, но уви не се случи. Така, че всяко нещо с времето си, просто ми се иска скоро да я отбия за да видим и аз и тя че има друг живот, нооо знам че това няма да се случи скоро... Примирявам се с идеята...

# 131
Аз също искам да я преместя при кака и, но още малко да пораснат. Сега малката е при мен в спалнята, мъжа ми с голямата. Еми, не е нашето. Надявам се до няколко месеца да си изгради някакъв режим по-предвидим и да не се буди много и ще я преместя. Кака и от сега казва че иска да спи с бебето 😁
Една вечер сме пробвали, не беше драма, но и двете цъфнаха рано рано сутринта.

# 132
Нашата госпожица от както навърши шест месеца спи отделно в другата стая.Много рядко се е случвало да спим с нея на нашето легло.Иначе на дневните дремки си позволявам да си я гушкам от време на време.
Не си представям след месец да я отбия,иска ми се ама тя мисля че не е на това мнение😆.След два дена става на 11 месеца а все още нямаме едно заместено хранене,кога ли ще прояде това дете не зная.
Аз да попитам вие кога мислите да въвеждате прясно мляко.Разбрах от кухнята че 2ра група която е след годинката слагат.Чудя се дали първо аз да не й въведа.Вижда ми се рано ама като се използва в кухнята нямам много избор май.

# 133
Форест, нищо не е задължително да е в срок, да е като "другите", нито пък се гони норма. Важно е да усетиш ти момента. Майчината интуиция е всичко, което ти трябва. Пак казвам, винаги се водя от детето и не съм била подведена.
Никога не слушай майките с "вундер" бебета/деца. Те са смешни комплексарки, които искат да избият комплекси, за да си повярват, че жалкото им съществуване най-накрая е осмислено, защото децата им са свръх хора. Ама не са. И не обичат да го чуват! 😂😂 Чувала съм нямаш идея какви идиотщини. Още с първото ми дете - хайде бе моята няма 11 месеца и е без памперс, какво чакаш.
Хайде бе, моето прави крачки от 9 месеца само.
Хайде бе, още ли не пие от чаша.
И т.н. и т.н., все неща за които няма точно време, няма норма, а има време за всичко!
Забелязала съм, че родителките на децата и бебетата със свръх способности са доста нещастни създания. 🥲
Ще дам пример отново с големият ми син. С малкият нямаше много смелчаци, понеже 2-3 пъти ми ядоха попарата и им се задейства чувството за самосъхранение.
Големият ми син, когато тръгна в първи клас, не четеше и не пишеше, дори името си пишеше като арабин и огледално. 😂 на първата родителска среща имаше една майка, която индиректно ми каза, че детето ми ще спира развитието на нейното, защото щяло да отнема вниманието на учителката. Не ми е удобно да напиша какво чуха ушите й. Бях аргументирана и без обиди. През Март (за миналата година става въпрос) беше на олимпиада по математика
-  Европейско Кенгуру, и изкара най-висок резултат от всички. И не с малко. Онази дето щяхме да я спираме имаше няколко точки разлика от на синът ми резултата, а останалите минимум двойно по-малко... Само след месец и половина, от началото на учебната година, по думи на учителката, синът ми е изпреварил "знаещите". Ако тя ме е лъгала тогава и аз ви лъжа сега.  Аз няма как да чуя и видя всички деца, за да сравня, тя обаче да. Наложи се да сменим училището, по разни причини. В новото училище казаха, че за предното се знае, че по английски не се учи. Ние с мъжът ми и двамата владеем английският на доста добро ниво, скромно казано, а това не е овладяно от учене в първи клас, така че не ни смущаваше. В новото училище, преди 2 месеца имаше родителска среща, а учителката по английски ни каза, че синът ни по нищо не остъпва на останалите, учили английски "както трябва" и в първи клас. Посъветва ни да го запишем на изпитите Кеймбридж през месец Май.
Та, когато дойде времето, тогава е момента. Той не е учил и писал преди училище. Не и сериозно. Показвали сме му и сме обяснявали каквото е искал. Затова после му беше интересно, тогава когато му е времето -  в училище, и тези резултати не са защото е свръх човек, а защото му е било интересно!  А му е интересно защото не е отвратен от предварително натискане - да може, да знае... 🤦🏻‍♀️
Живота е за да ни е готино, не само да бъхтим във вечен стрес каквото трябва. Трябва каквото искам!! 😄 това е🤷🏻‍♀️
Родена съм за удоволствия си повтаряйте! 😎

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 00:22 от КремонаЛиза

# 134
  • София
Съгласна съм - всяко нещо с времето си и всяко дете (и голям човек) със своя темп 💛

Общи условия

Активация на акаунт