💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 465
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Аз давам почти всички марки, без Слънчо, Ганчев и Бебелан. Дори и тези от Лидъл. Semper много ме разочароваха обаче, уж са хубава марка, имат каши по 20лв., а ориза в пюрето им беше доста "алденте". Мацката май предпочита Гербер, ама те пък нямат без месо за тая възраст. Хип имат и са с парченца. Baby bio, Holle и Simple Comme са си пюрирани, иначе са вкусни. Ама консистенцията ме отказва сякаш. Ще видя имат ли 10+, защото последно давах 8+ и си бяха гладки.
Аз и тук да питам, че в темата за захранването на този въпрос никой не ми даде отговор. Беба е хремава, съответно не съм въвеждала скоро нищо ново. След като няма температура и отпадналост, а само сополки, мога ли да въвеждам нови неща?

Редактирам за да добавя един сайт, на който случайно попаднах: https://papu.bg/

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:58 от Petya.P01

# 106
БейбиБио имат 10+, Симпъл Коме май не, само до 8+. То като цяло с пюретата за по-голяма възраст е по-трудно. Явно не правят много, защото се предполага, че вече са на кухня или на домашна храна. Отделно някои 10/12+ са ми много като грамаж все още. На Гербер 12+ са по 250 гр май, а тя е още на 200 гр. Та дори и да яде за тази възраст, са ми големи.

Петя, ако искаш вкарвай нови храни, но по-безобидни. Например, ако не си дала някоя безглутенова култура, може да дадеш нея. Да кажем киноа или просо, но недей вкарва ядки, ако не си дала или нещо, което е алерген. Аз така бих постъпила - бих вкарвала безобидни нови храни, за които не ми е останало време да ги дам, когато са си били във възрастта.

# 107
  • София
Да оздравява бързо! 💛 и аз като Ваня бих давала нови неща, но без силни алергени.

# 108
Не се съобразявам с месеците, само със съдържанието, защото той отделно си яде твърди храни. Тоест, някои хранения са му с пюре, някои са омлет, палачинка, мъфин, запеканка и т.н. Но не може само с тях, запича се. Ние също не се храним с толкова сухи неща.

# 109
https://www.facebook.com/share/r/16DrMfPYr5/

На някоя може да й е полезно! Simple Smile

# 110
И аз давам от почти всички марки пюрета без тези Ганчев,Бебелан и Слънчо.Някакси за тази цена не знам защо не ми вдъхват много доверие.Не че и от скъпите не съм била разочарована де.Най-много се харесват при нас на Био Нино пюретата но те пък имат много малък избор,поне от това което откривам в baby.bg.
Аз да ви кажа с Мм голяма простотия направихме.Бясна съм просто.
Правим си домашен хляб от известно време и мъжа ми пробва някаква рецепта обаче въобще не се усеща че в нея има малко количество мед.А аз разбирам чак сега.Та детето хапна малко и сега съм на тръни.Лл каза че няма нужда да пие нещо но мен ме е шубе много.От както е хапнала са минали 3 дена някъде,предполагам че ако имаше реакция щеше да се прояви до сега.

# 111

Редактирам за да добавя един сайт, на който случайно попаднах: https://papu.bg/

Много яки рецепти 🤩Мерси!

Радина, нали е печено? Мисля, че каквото има, трябва да е измряло.

# 112
Аз давам на Ганчев, но чета етикета, не че му вярвам. Защото само тях изяжда целите, много ги харесва. Това е ,когато сме навън и съм забравила да му взема от вкъщи. На ДМ ги харесва.
След осата и тебешира едно пюре ли ще ме притесни 😂😂
Днес за вечеря му правя настърган картоф, извара и яйце, на кюфтенца.

# 113
Аз захраних със Слънчо и Ганчев, с надежда да са ползвани поне малко български зеленчуци.
Сега купувам пюрета само за критични ситуации, когато няма кухня и и мен ме няма, за баби и бащи 😂
Тъй като са малко бройки и не гледам вече цената , взимам само Хип.

# 114
Момичета, може ли някой с две думи да обясни какво има на този линк? Аз нямам фейсбук вече почти 10 години и не мога да го видя.

П. С. Махмах го, защото ме дразнеше, че през 2008 беше нещо различно от това, в което се беше превърнал през 2015, когато го "изтрих".

# 115
Давам пюрета на лидл, бебелан и едно на Ганчев. С плодовите пюрета имаме проблем, защото не харесва ябълка, а то е основен плод в едно 80% от пюретата

# 116
Който се е насочил към държавна кухня да знае, че в Сф се чака. Вече месец чакам.

Кремона, на линка има сравнение между няколко колички как се сгъват.

А за рецепти да ви кажа мн ползвам чата. Направо ми е като книжка с рецепти😅 добре ги измисля и съобразява с възрастта на бебето.

Нз вие как сте ама при нас е мн зле положението в преходния период, в който иска да ходи ама не може. Иска да лази в парка, иска да лази в заведения. Крещи … научи се да се изправя в количката. От там се прехвърля на масата и се почва…🤪

Реших да бъда недоспала с крещящо бебе на гръцка земя през почивните дни. Поне да съм с калмар в ръка егати😆 дали има дет кухня в грърция. Бих им я пробвала🧐

# 117
RadinaV според мен щеше да се е проявила реакция, ако имаше нещо.
И да те успокоя - едно време майка ми каза, че масово нейните приятелки са топили бибероните на децата си в  мед.. та не е чак толкова страшно, мисля 😁
Аз да попитам кога дадохте риба и с какво започнахте? Прочетох, че правите и палачинки, цялото яйце не беше ли по-натам?

# 118
Има и рецепти само с жълтък.
Аз дадох риба преди 3-4 седмици. Не помня вече. Започнах с див хек. От готово пюре. Първите 3 риби разредих пюретата на две и така дадох в два дни, ама не знам дали е нужно. То количеството риба в едно пюре не е кой знае колко, ама все пак е нов вид храна. Следващите риби няма да ги въвеждам така.

# 119
И аз зная от майка ми, че е топвала бибката ми в мед. Така се правело, за да я иска бебето. Чух го от много хора. 🙂 и ето тук пак го чета. Изненада ме, защото имам наистина прави зъби, без модерни намеси, като брекети (бракети), а уж бибата криви зъби и захапка. Може би, прекаленото й смукане.
Майка ми каза, че на годинка просто е спряла да ми я дава. И аз съм приела промяната безропотно. 😂 така се смяхме двете като ми го каза! 😂😂 да не повярва човек, познавайки ме в днешно време! 😂😂
Та, може би е вярно, че около годинка е желателно да се правят промени - биба, отбиване, отделно спане и т.н. многократно го чух и четох. Моя позната, която почти на равно с мен роди 4то дете, също го твърди 🤔
Винаги съм смятала, че детето трябва да е узряло за промяната, но може би наистина около годинката има период, който е като прозорец - място за нещо ново.
Аз винаги се водя от детето. Каквото и както - така. Разчитам на упътванията и напътствията им 🤭 майчина интуиция, с две думи ❤️
Отбиването обаче, както и в животинският свят, никога не е в това число. Според мен. Там нещата са "насилствени". Никое бебе няма да се самоотбие. Абсурд. Та, приятелка на майка ми е права, да казва "да си майка, е най-трудната професия!"
Приятна и спокойна, предпоследна априлска нощ, мамчета! 🌹

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 01:44 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт