💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 431
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Мен ме притеснява, че е лаком и да не се задави. Хич не си играе с храната. 😁
LucyFord как даваш кашкавал? Аз все още не съм го въвела, но ми стана интересно. Парче ли, да си гризе?

Да, по-дебеличко за да е удобно и да не се разпарчатоса лесно. Много го обича.

# 91
Почнахме са вечеряме заедно около 19:30ч вс заедно. Но краставица или хляб вършат мн добра работа. И едни “бисквитки” на фурна правя - намачкан банан, малко брашно, овесени ядки и малко пюре от нещо ако имам под ръка. На 180 във фурната за 15мин. Същото нещо става и на тиган ама трябва да ги въртя, обръщам и гледам. Та по-лесно във фурна

# 92
Аз ягоди не съм давала, педиатърката ми каза че са силен алерген и да изчакам с тях, както и с мъхестите плодове.
Не ми е хрумнало да ги беля. 😁
Браво, момичета!
Супер сте, много интересни идеи давате. Simple Smile
Моя син е по-малък от вашите деца,  та надявам се и аз да се отпусна с храната.
Както казах - единствено задавянето ме притеснява.

# 93
  • София
Малкият суче към 19:40 и докъм 20ч е заспал и чак тогава вечеряме на спокойствие. Та засега нищо не давам вечер, дори и за “игра”.

Иначеее аз май нещо обърках млечните, може ли малко помощ ❤ значи в понеделник дадох 5гр извара, сега ще дам 10гр извара. Масло въведох миналата седмица. Обаче съм накиснала сирене с идеята да започна да давам от утре. Но нещо няма ли да предозирам, ако му дам 15 гр извара в кашата + масло + 5гр сирене?

По принцип кашите ги правя с АМ- като слагам млечни (в сутрешната каша), май май да не слагам АМ?

# 94
За големият ми син не ги белех, защото той тъкмо беше пропълзял, в началото на 8ми месец и докопа купичката ми с ягоди от дивана 😂 аз обичам да си хапвам нещо готино пред тв. Е, докопал ги е, докато съм била станала за още нещо, осмукал ги е 😂😂 "гризнал" е малко и беше одрал голяма част от втора.
 Разбира се, аз зачаках, "бебето да се взриви" 😂😂 нищо му нямаше.
На малкият обаче ги белех, той се обриваше от почти всичко, от първите си седмици. 🫣
Та, сега опитах по "сигурният" метод 😉
Уж, трето дете, уж знаеш кое, как, а то ново 20, пак имаш да учиш, че ягодата може да не е достатъчно сладка за мис каприз 🤷🏻‍♀️😂😂

Форест, не се затормозявай толкова. Няма да предозираш. Поне аз така мисля. Пък АМ защо да го спираш, и ние им даваме млечни и сучат. 🙂

# 95
И аз давах ягоди, защото гледаше че кака и яде и пускаше лиги. Плюе ги все едно са отрова. Не ше да ги види 😂

# 96
Колко струва държавната кухня в София?
Навсякъде ли е 1.20 лв на ден за три неща - основно, супа и десерт?

# 97
  • София
Момичета, давате ли още готови пюрета и ако да – какви?

# 98
Нашите ягоди вече връзват, та като станат, ще отиде сам да си откъсне 😆
Днес давам бадемово брашно в закуската, да започваме ядките вече. Другата седмица ще дам орех, после кашу, лешник и фъстък накрая. Сусам му дадох преди няколко дни.

Аз давам. Plasmon bio, baby bio, някои на holle и Simple Come. Плодови взимам на dm bio също

# 99
  • София
Супер! А само 9+, 10+ ли даваш?

# 100
Ванина реве за ягоди. Не ги беля, кисна ги уж поне гадориите, с които са пръскани да паднат (от няколко години няма домашни на село) Cry, но тя за ягоди и банан умира. Единствените неща, за които чак реве са това.
Lucy ме подсети да продължа с ядките и аз, ще мисля нещо с бадемово брашно, че да го отмятам и него. Grinning
Иначе, forest и аз давам понякога, но често вземам 12+, защото другите не ги иска.

# 101
И аз давам на същите марки (без Плазмон) и 1-2 на Гербер. На някои още съм на 8+, примерно рибата на Бейби Био и Симпъл Коме е за 8+, на Холе пък 8+ ми се виждат по-едри, а на другите две мерки като за 4+ ми е консистенцията. Трябва да минавам на кухня и да приключвам с бурканчетата.

И според мен няма да предозираш така с млечните. То на 5 гр сирене в кус-кус трябва да добавиш още нещо, иначе хич няма да се усети.

В София държавната кухня е 1.30 или 1.60 лв. Все я бъркам. Абе символично. За супа, основно и десерт.

Чудех се и аз дали да дам ягода. От мъхестите съм дала праскова (на купешко пюре) и кайсия (домашно).

# 102
Аз давач и и 9+ и 6+. Ние също ядем крем супи. Нека да ими разнообразие. 🙂

# 103
  • София
Мерси, момичета! Голяма помощ сте, оценявам ви много 🌷

# 104
И аз мисля, че и да давам 6+ не е чак такава драма дори и на 1 г да е. Важното е да не е постоянно на такава консистенция.
Любимото ми пюре е това на ДМ.

Като хвана някакъв талон ще поръчам доста от него. Идеално е за следобедна закуска, за път, за нещо извънредно. За мен си е като кремче, което биха й давали в детската градина и на 2/3/5 годинки. За това, че пише 8 месеца хич не е от значение. Ако пък не иска, аз ще си ги изям 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт