💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Запичането ще е само от вода. Давай й по-често. Аз я оставям в количката да си играе с чашата и доста вода изпива така. В началото се оливаше, но вече не. Обаче е с такава “джуфка” като биберон и трябва да я сменя. Кое е следващото шише/чаша? Неразливното или сламка. Със сламка ме съмнява да се научи скоро да пие.

# 76
Повече водичка трябва да се пие, за да се избегне запичане 🙂

Днес пуснах микробиология от нос и гърло, защото имам своите съмнения.

Утре и аз ще отида до джипито за теглилки и мереници, както и за бележка за кухнята и тази седмица ще подам документи. 😊
Вече се вълнувам! До сега за моите деца все съм купувала купони за 2ра група и сега с нея ще направя така. А ако нещо е по-едричко, си го намачквам с виличка. Ако сме из улиците, в морската, или просто извън къщи, си нося всеки път малка, чиста метална виличка - just in case. Освен това, се е налагало да купя прясно мляко в движение, за бисквитената торта. Ако и когато има такава. Адски суха я правят. Преди години имаше едни малки шишенца по 500мл прясно мляко на Хармоника. Обаче става дума за по времето на големият ми син, малкият хич не ги хвана. Вече само по литър намирам. Та, като няма, купувам литър Верея. Поливам бисквитите и "ам бебето" 🤗 и кашкавала им е готин, а кашкавала на Алфатар каква вкусотия е! 😉

# 77
Аз на фуристо не съм чела внимателно менюто ( каква изненадата само!) и се оказа, че съм поръчала меню със сол. Тя няма 10м още, раничко ми е да поръчвам със сол. Менюто им без сол е това с био и пасищни продукти. Е 16лв бед доставката на ден…🤪 зарежи.
Проблема е че през празниците яде агнешко от баба си, питка на кръщене, хляб и какво ли още не. Днес направих топ супа с пуешко, с подправки и вс само без сол - отказа я. Вчера пиле с картофки на фурна - тц. Допреди да взема мин сед кухня ядеше като ламя. Сега реве че е гладна и целия ни ден заминава в рев и сърдене. Ако до 10 дни не я преборя ще ѝ слагам сол, нз иначе

# 78
Лина, явно от малка е с характер 😁 Нека, нека! И моята е така, ако нещо не и харесва ще стои гладна. Изобщо не и пречи. Затова бързо започнах всичко да и давам, само и само да яде. Еми пак не е Крали Марко 😂

# 79
Аз съм доволна от кухните Вълшебник и Хер бебе, които се факто са под една шапка. Споделяла съм, че моята мадама е злояда, но храни от тези кухни яде. На Хер бебе дори и аз ги ям и даже ги предпочитам 😄 Исках на държавна, ама разправията е голяма, а и пунктът е далече. А този за частните ми е много близо и така се получи.

Да се оплача: моята пак е болна, с температура и втрисане, като следобед беше бесен рев, тресене, треперене на уста и желание да е плътно гушната. Акъла си изкарах, викам си това дете нещо го боли, а се тресе от покачването на температурата. Заведох я на лекар - силно зачервено гърло и външен отит. Предписа капки Фунго-нещо си и Биозин. Дано й разкара, защото е ужас и дома. 😥😢

# 80
Нз какъв е този характер, но съвсем същата супа сега на вечеря я изяде. Не ѝ стигна и дадох от другото дето има и на обяд - и него изяде😆 замеси с краставица и домат даже🤣

# 81
В моя град държавната кухня има и доставки до адрес, срещу заплащане. Обаче менюто не ми допада, а и май порциите били по-малки. Ще пробваме частна, около 180лв. са и двете и с доставка до врата ще станат около 220, но едната звучи много добра. Всички я хвалят. За другата има противоречиви мнения, но ще видим.

# 82
И на мен ми е правила такъв номер. Не яде нещо. Но съм упорита и давам същото на другия ден (обикновено домашните ми бъркочи) и го яде.

# 83
Аз ще пробвам с държавна кухня, ако не.. просто по-безсолно ще готвя, а тя по-рано ще прояне сол. И без това, те имат нужда от сол, в дадените за тях количества. Големият ми син ядеше много и до късно от държавната кухня. Така успявах да разнообразя и все пак да сме доста навън. Иначе трябва да има всяко хранене различно...
Малкият ми син изобщо не ги хареса. Бяха крясъци, рев и повръщане. Ама... приятелките ми казаха "зодия Рак, казахме ти да смяташ!" Та, сега ще видя малкия Рак, ще яде ли държавна кухня, или с Лина ще им подаряваме солнички 😂😂 защото, аз напълно безсолно, нямя да готвя.

# 84
Аз днес направих опит да се регистрирам в държавна кухня, район Витоша, София и греда.
Нямало места. Та след близо месец излиза да пробвам отново.
Сега ще чакам 🙄
Какво им давате вечер, когато вие хапвате?
Нашия веднага долита и иска да яде, въпреки че скоро е пил мляко.
Пробвах краставица -не й обърна внимание.. с коричка хляб.. то направо я гълта, хвана ме шубе че ще се задави. Днес му чопнах малко сиренце... но реших да ви питам вие какво давате? Все още не е заместена вечерята, мислех като почне детската кухня.. въпреки че според мен си е готов..но рано ми се вижда (роден Юли)

# 85
Аз днес направих опит да се регистрирам в държавна кухня, район Витоша, София и греда.
Нямало места. Та след близо месец излиза да пробвам отново.
Сега ще чакам 🙄
Какво им давате вечер, когато вие хапвате?
Нашия веднага долита и иска да яде, въпреки че скоро е пил мляко.
Пробвах краставица -не й обърна внимание.. с коричка хляб.. то направо я гълта, хвана ме шубе че ще се задави. Днес му чопнах малко сиренце... но реших да ви питам вие какво давате? Все още не е заместена вечерята, мислех като почне детската кухня.. въпреки че според мен си е готов..но рано ми се вижда (роден Юли)

Краставица обича, кашкавал, хляб, ябълка, круша, киви, картоф,морков (варени/на пара). В общи линии е това.

# 86
Давам краставица, банан, авокадо, но тя си играе с тях. Много малко хапва така и е абсурд да говоря за заместена вечеря, но само така вечеряме на спокойствие. Ако не дам нищо, ядем на смени 🤣

# 87
Аз почнах да й давам от бебешките царевични пръчки, за да имаме маааалко спокойствие. Другите неща й се хлъзгат и много бързо се озовават на земята, тези гризки поне й лепнат на пръстите и не падат толкова лесно. Ама после какво миене пада...

# 88
Мен ме притеснява, че е лаком и да не се задави. Хич не си играе с храната. 😁
LucyFord как даваш кашкавал? Аз все още не съм го въвела, но ми стана интересно. Парче ли, да си гризе?

# 89
И аз правя като Петя, давам бебешко зрънчо. В ДМ има сравнително голям избор. Имаше и още някъде... в момента обаче не се сещам. Ама са цифра. Още малко и ще мине на зрънчо Слънчо като батковците си 😂 когато ме мързи да правя пуканки (нямам микровълнова, никога не съм имала, и не искам да имам. Като дете имахме, но на съпругът ми, категорично казах, че сложи ли, няма да я пипна), за филм им давам зрънчо. А пуканките си ги правя с хубаво масълце, олио и през капака гледат, голям кеф пада! Бях намерила една страхотна царевица!

Та, на бебето докато се храним, давам още:
Банан, който се хлъзка и пада върху дрехите й.. 😫 пробвах да го набода на 2 солетки, обаче тя играе (или разучава) и яде едновременно с това.
Дадох й обелена ягода, мрънкаше и подскачащо- прожинираше в седнало положении в столчето, явно ягодата беше кисела и й се караше 😂
От моята чиния съм й давала мекички зеленчуци, така яде агнешко и от ориза. Обаче агнешко малко, защото петият и шестият зъб не са равни на активните 4. Козунак й давам, всякакъв вид хляб, да захлебва. Онзи черният от лидъл със семената много го харесва(ме). 🤭 Общо взето каквото е на масата и няма доказано остър, солен, лют вкус й давам. Тя много се кефи 🙃

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 08:29 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт