💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 414
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, ей сега отидох до Рая Тойс и си купих Балиос, 5 мин преди края на работното време. Изобщо не исках да чакам до утре. Сега вече на бебето ще му е удобно. С летен кош я взех, разбира се.

# 61
Аз съм с Балиос. Тежка е и заема място, но е комфортна за детето и за управление.

# 62
В нашата кола, щом е сгъната и я сложим изправена, може да стои така. Много е добре, че няма да е легнала и няма да заема площта, а само частично и кубатура, разбира се. В "габажника" има тортинетки, момчетата и джиповете с дистанционно си слагат понякога, че ходим да ги карат на плажа, ако е студено и не става за плаж - като сега. Та.. мърля се.
Нямам търпение да я сглобим, в кашона е! 🥳
Тежичка е, 11кг е, макларъна е 5 и нещо (:

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:30 от КремонаЛиза

# 63
  • София
Ние сме с maxi cosi plaza+. Тежка и голяма е, но е с големи гуми и според мен е удобна - а дано! 😊

Сега ще пътуваме и приятелка ще ми даде лятна количка, но иначе не мисля да купувам отделна .

# 64
Моето мнение е, че няма как количката да е и удобна, и да върви като танк, и да е колкото чадър, и да тежки 5 кг. С нещо се прави компромис.

# 65
И ние сме с Балиос още от началото. Тежка е, а на мен ми се налага само аз да я вдигам и дисковата ми херния не харесва това Joy хем ми се иска да взема някаква лятна, лека, хем съм я признала нашата за бутане и минаване на препятствия. Какви ли терени не е видяла, доволна съм.

# 66
И трите деца са кръстени на 9 месечна възраст. Не е правено умишлено. Предпочитам да е преди прохождане, от човек на човек изобщо не усетих, че имам дете 😀 само по време на ритуала съм го държала.
Вземем лятна количка hauck, маневрена, лека и се сгъва лесно, не заема място. Няма да се ползва дълго и не ми се инвестира повече.
Голямата ми дъщеря изобщо, изобщо не стоеше в количка, кошница, столче, люлка и т.н. Що за чудо беше....
Второто дете го отбих през лятото, за последно го кърмих на едно море и съм го запомнила. Всеки ден се каня да купя АМ и да приключим, суче само преди лягане и ако реве през нощта. Някой ме беше посъветвал да обличам стегнати бюстиета или сутиен, слагала съм и по два, нямах проблеми с гърдите.

# 67
Леле, момичета, като ви чета и мисля, че никакъв модел количка няма да ме удовлетворява. Трябва да е лека и компактна, защо я вдигам и нямаме място дори и в колата. Но и да е с добри колани, които да държат детето стабилно, пък и то да не седи изкривено в нея, защото сега бебка седи много криво... Абе 1000 претенции.

# 68
Лятна взех Graco Myavo, 6kg e. Набарах някакво намаление в амазон под 100 евро и безплатна доставка. Сгъва се и се разгъва с една ръка докато с другата си държиш бебето, става като куфар за ръчен багаж в самолет и се носи за борда като чанта, невероятно удобна е. За мен беше много важно да не е с две отделни дръжки, много мв дразни това нещо.

Не мисля, че си струва инвестицията в количка към днешна дата. Някои деца малко след като проходят отказват да се возят.

# 69
Здравейте момичета.Не мога да сваря да ви изчета,ние в хубавото време излизаме поне 3 пъти на ден че детето вкъщи не го свърта и прави само бели.От скоро започна да се пуска и се задържа за няколко секунди права без да се държи.Кога порастна това дете не знам,сякаш вчера беше новородено а сега иска да ходи.
Ние сменихме количката тъй като старата ни беше много голяма а и гумите бяха по-твърди и бая друсаше по нашите “прекрасни” тротоари.Взехме си Easywalker jackey2 xl .Не е от най-компактните но и защото е с големи гуми а ние държахме да вози меко.Като цена смея да кажа че не е евтина и най-вероятно можехме да намерим и по-изгоден вариант ама харесахме си я и реших поне този път да си угодя,тъй като предната ни беше подарък.

# 70
RadinaV, страхотно! Радвам се за теб! 🤗
Хубаво е да е удобна количката и за мама и за бебето возията е от значение, за да е приятно да стои в нея. Joie mirus, беше абсолютно неудобна и синът ми от 11 месечен не желаеше да стои в нея. Издивях, защото и за мен не беше удобна, затова я смених след няколко ползвания. После в Макларъна дори спеше почти до 3 годишен, докато тръгна на градина. Всеки ден навън 😎 защото количката беше хубава и удобна. Малкото ни момченце и то се вози с кеф в нея, почти до 3. Ходене по магазини - хранителни и не само, дълги разходки, екскурзии, всичко включва количка. Затова - удобната количка му е майката за общото благо. Макларъна е ходил в толкова много държави и почивки. Всеки следващ път сме планували ново пътуване, защото иначе сравнително палавото момченце е можело да кротува и спи в количката, докато спяш или буден е качван, на корабче, метрò, яхта, че и в лодка сме го качвали в Гърция. Цял ден изкарвахме на нея! Обикаляйки между островчетата. Голям кеф 😎 докато плавахме, количката беше на сянка, заради висящите крачета. Дори сме се грумкали, и плували около него, докато той спи, а сме хвърлили котва на самотно местенце, а в Гърция са много. Морето полюшква лодката, т.е. детето още по-добре спи. 🤗 Е, не става за дълго гмуркане и отдалечаване от лодката, но все пак, приятно. Ако е гадна и неудобна количката, никога няма да стои, че и да спи в нея.

# 71
Кремона като те слушам с тия корабчета и на мен много ми се приисква ама аз кача ли се на лодка и ме хваща морската болест.Хапчетата не помагат и се принуждавам да се лиша от тази приятна емоция.А живеем във Варна и мъжа ми много обича да се кача с приятели на лодка и да си сядат на хапка и пийка.Надявам се и ние тази година да отидем на някоя екскурзия че миналата пропуснахме.
Темата за отбиването и на мен ми е много важна тъй като при нас няма заместено хранене и не знам как ще се случи.Не си представям лятото да ми се навира детето и да се потим взаимно,но май няма как да го избегна.Притеснявам се да не се пристрасти и после да е драма.Ох като цяло това ми е постоянно в главата и се тормозя.

# 72
Миналата седмица за 10мин е направил 10 бели, снимах и изпращах на баща му.
Вчера на село намерил оса, умряла слава богу и я лапнал. Мама мам мама, ооо викам това дете е гладно. Сядам да му давам и гледам в устата му оса 😱
Тебешир също яде вече.
Вчера влязал е банята без да видим и пляска във сифона .
Днес имаше консултация, от декември е на 8кг, поне 1см е пораснал, едва 68см е. Педиатър изобщо не се притесни. Яде ли, да. Спи ли , да.

# 73
RadinaV, това с морската болест, може да се преодолее, ако опиташ да се качиш с празен смотах и буквално си твълпиш, че "е за малко", освен това, ако е ваша лодка, лична или наета, но под ваше командване, може да бъде "спряна" на мига. Вадиш коктейли и нещо свежо, гмуркаш се, хваща те емоцията и искаш да видиш друго място под вода. Интересно е. Мисля, че трябва да се опиташ си помислиш, че зависи от теб връщането, спирането. И то действително е така. 😉 помня едната година, мъжът ми така беше назлобил лодката на върщане, че носа й беше изляцо отлепен от водата. 😂😂😂 моята коса и тази на големият ни син ни догонваше. 😂 опитай се да си го "причиниш", няма да съжаляваш!!
Йони, и аз намерих умрял паяк в устата на малкият ми син, и това е само докато извадя дрехите от сушилнята в леген 😂😂😂 чисти европейци тези деца 😂

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 15:17 от КремонаЛиза

# 74
Като ви чета за кърменето странно се чувствам. Моята се отрече от с ученето още 3-4 месец. Успех, дано минете без много драми! 😊
Иначе моята количка е смотана Саngoroo Empire, имам още някаква лятна дето ме мързи да я изкарам, дадена от познати и една Boba, дето не знам какво стана с нея. 😁
Беба още е сополива, утре може да я заведа при личната, че едното дето ми препоръча да й давам не я разбрах по телефона какво е явно не е каквото съм записала. Пък и да я изтегли и измери.
Вчера уж яде само разхлабващи, днес пак се запекла. Странното е, че като имаше 2 дни температура, беше добре с акото, дали защото яде повечето мляко тогава, отколкото твърда храна или от температурата, така и не разбрах.
Напоследък става в 5 часа, давам й мляко и заспива... До 6. Малко ми писна с това ранно ставане, ама и в 19 да легне, и в 21 да легне, 6 часа вече е на крак.
Оплаках се... 🤣
Ааа и обмислям да я запиша на кухня и аз, че моя все иска да яде сухо, че почна фитнес и от нашата храна трудно ще й давам за момента.

Общи условия

Активация на акаунт