💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 355
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Благодаря, момичета, успокоих се!

За отбиването- СЛЕДЯ! Нямам идея нито кога е добре да стане, нито как става.

Давали ли сте този кокосов йогурт на бебоците, подходящ ли е?

# 46
Макралъна е много готин! И ние сме с такъв! Доста здрав излезе и е много практично сгъването - става много малка количка. За пътуване - кола, самолет е ненадминат 😎

# 47
При нас отбиването стана много лесно и естествено, но аз и нямах много кърма накрая, сучеше само от едната гърда сутрин. Просто постепенно замествах храненията и нещата се регулираха от само себе си. Също и бебето не е от пристрастените кърмачета, тъй като си беше на смесено хранене след 3-4 месец. Така че не мога да дам много разумни съвети, но все пак реших да се включа с моя опит 😀

# 48
Може би ще оставя за есента. Само да не ме хванат нервите в летните кърмения и да приключа, в жегите. Когато най-не трябва. 🫠🤭 в крайна сметка, както стане 🤷🏻‍♀️
То трябва да си го усетя. Тя за разлика от батковците си, изглежда вкопчена в идеята 🤪 те сякяш по-лесно се дадоха. Големият заради това, че му давах да ги играе с косата ми (голяма грешка. Сега просто давам одеалце Верена да си пипа и това още повече я успива, докато суче), а малкият за разреден яболков сок се даде 😁 Пиеше си го в кошарника 🤭 първоначално не го разреждах. Бяхме станали абонати на ябълковите сокчета на хип, с и без грозде 🤭 Обаче зъболекарят ни ми каза, че слюнката има полезно въздействие върху предпазнавето от кариеси, а сокчето я измива. Таа.... спряхме де. Постепенно го разреждахме все повече, с вода, за да не се усети. Докато накрая остана само вода. И сега си държи шишенцето до възглавничката, за нощното пиене на вода (:

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 14:25 от КремонаЛиза

# 49
От няколко вечери се опитвам да намаля нощното кърмене, реве, мрънка, върти се... По Великден, тъй като бяхме в хотел и за да се държим възпитано я кърмех по 5 пъти на вечер и това прецака целия план, сега се мъчим на ново. И за брат и ми е кофти, защото все е първа смяна, а като почна да плаче вечер го буди и... Ноо ми омръзна с това кърмене по цяла нощ. С кеф бих я отбила, стига са почне да яде нормално, но тя доста често отказва. Спра ли със следобедното кърмене и направо ми отказва да яде, не знам на пук ли прави.

Нашата количка си е направо лятна cybex melio street, много е лека и удобна, това е мнението на много мои познати за всички cybex-и. Има и по бюджетни летни варианти. Моя съвет е да не купувате евтини колички, просто нямат този комфорт на возене. С баткото имах полска colleto за основна и веднага я махнах като стана на 1 година, после си взех лятна cosato, но по нашите улици се разчекна.

# 50
Честито християнче!

За отбиването не знаех, че има значение топлината навън. Как ще се случи при нас изобщо нямам представа, заспива само сучейки или в количка евентуално. Колкото и да пробвам не иска да заспи само като го люшкам, в легло пък абсурд, направо се изправя. Всяка вечер поне по 3 пъти става и задължително си иска на гърда, ползва като биберон, не че е гладен предполагам, а нормална биберонка изобщо не иска, колко му накупих, току виж си хареса някоя, но не иска. Тази нощ хич не спа, трудно го приспах към 10 часа, после се разбуди към 11 и 30, уж заспа и към 12 пак се събуди и заспа добре чак след 3 и 30 ч. Голям зор беше.

Количката ни е на чиполино, от типа трансформиращи, никак не е удобна, уж с амортисьори, ама има мноооого да учат от чиполино какво е туй амортисьор, няма изцяло легнало положение, много се чудя дали да я сменя. От баткото имам една, уникална работа, но все се дразнех, че е голяма, естествено, на детето по - голямата количка му е много по - удобна, тежка е, но амортисьорите са един път, вози като на облаче меко, с изцяло легнало положение, полска, на дизайн бейби. Но като съм си казала, че ще бутам, тази дето сега съм я купила и прибрахме другата. Та съм в дилема с 3-та количка дали да се задръстваме. Вашите колички с изцяло легнало положение ли са?

За извара щях да питам още снощи, но по гореупоменатите причини не можах да си постна въпроса - от къде взимате извара и от кои марки сте доволни? Аз взимам от местен магазин, уж производители от едно село близко, от типа насипни е, в тарелки е, но изварата има един много странен послевкус на химия, не знам как точно да го обясня, но си е точно на нещо химично ..... Давах малко в каши , харесва я детето, но ме притеснява състава й и за това искам и друга извара да пробвам. Сетих се като я опитах защо спрях преди време да я купувам, не мисля, че е нормално да има такъв "химичен" послевкус.

# 51
Ако не ви е хубава количката, сменете я и изобщо не се двоумете. Аз имам 3, и  1 от девера, заради коша за новородено - стават 4. И сега ще си купя 5та, пак лятна. Защото макларъна пак е със счупена дръжка и вече отказват да запоят. Казаха, че 1 път ще стане. Мъжът ми беше прав да не иска да се занимава да я носи да я запоят... По-рано я похвалих, удобна е, обаче тези дръжки са й голяма слабост. Ако зависи от мен, ще си използвам само голямата, първата. С надуваеми гуми и амортисьори е. Изключително удобна е, но.. мъжът ми постоянно мрънка, че била голяма, неудобна за товарене. Купи ми joie mirusили каквато е там, за да е с въртяща се и в двете посоки дръжка - е, още на втората седмица отказах да я използвам. Аз съм висока, а тя е супер ниска. Купихме Макларъна- страхотна е! Миналата година по това време разглеждахме cybex melio и явно е като на Анника. Още утре ще я поръчам, искам само да уточня времето на доставка. После ще подарявам и продавам, ще видя как става. Май в olx стават тия работи. Та... комфортната возия е от огромно значение и за бебето и за маминия кеф. Ако таткото не иска - да се сети, че и той избира комфортна возия 😎 е, тук избира мама! 🤭

# 52
Аз ще се възползвам че каката все повече върви и ще махам близнашката количка. Извадих единичната, ми тя тежи колкото нея 😂 Полска ми е, наистина с амортисьори, хубав сенник, пълно легнало положение… Ама тежи като танк. Лятна нямам, ще си помисля.
За отбиване си мисля и аз през май месец, да наближи годинката. Тя и сега суче само два пъти. Ако види нещо интересно се обръща и напуска и я гоня с гърдата… Смешна работа. Ама ми е малко сантиментално. Като си помисля че повече миже би няма да кърмя бебе и ми става малко мъчно. 🥹

# 53
Аз ще се възползвам че каката все повече върви и ще махам близнашката количка. Извадих единичната, ми тя тежи колкото нея 😂 Полска ми е, наистина с амортисьори, хубав сенник, пълно легнало положение… Ама тежи като танк. Лятна нямам, ще си помисля.
За отбиване си мисля и аз през май месец, да наближи годинката. Тя и сега суче само два пъти. Ако види нещо интересно се обръща и напуска и я гоня с гърдата… Смешна работа. Ама ми е малко сантиментално. Като си помисля че повече миже би няма да кърмя бебе и ми става малко мъчно. 🥹
[/b]

Ето това болднатото е в основата, на това дали, или. Това ме замисля. И тя се върти и става и "тръгва". 😂

# 54
Кремона, за този макларън ли става въпрос :

https://kasida.bg/product/48694/maclaren-lyatna-kolichka-quest-black-black.html

Удобно ли е това сгъване? В моя багажник нямам никакъв шанс за тоя дългуч

# 55
Кремона, за този макларън ли става въпрос :

https://kasida.bg/product/48694/maclaren-lyatna-kolichka-quest-black-black.html

Удобно ли е това сгъване? В моя багажник нямам никакъв шанс за тоя дългуч
Лина, за Maclaren techno XT, става дума. Доста стар и явно спрян от производство. Той ми е от първото дете. 2017 е купен, по това време. Ето модела, но моят е в черно:

Нашият е перфектен за сгъване. Сега лежа с бебето да я кърмя, да заспи, но после ще сляза в гаража и ще ти изпратя снимка, ако желаеш. Сенника слиза почти до долу, т.е. вятър и слънце трудно достигат бебока, ако е дръпнат ципа и свален до край.

# 56
Благодаря, не се занимавай. Сгъването май е същото. Ще се доверя щом казвате, че е удобно. Лятото ще я пробвам.

# 57
Сгъването е същото, да. Удобното при нея е, и че с копчета, дръжките се удължават. Аз съм 177 см и повярвай ми, това за мен е от огромно значение. Така че, количката е готина. Обаче тези дръжки дето се чупят... 🙄

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 17:15 от КремонаЛиза

# 58
Моята количка си я намирам за тежка и си заема място в колата. Обаче за сега не смятам да я сменям. Събираме се като пътуваме с повече багаж (със зор), но пък вози добре. Реално на мен не ми се налага да я вдигам. Имаме асансьор, не се събира в колата ми, за да я мъкна някъде. Ходя на пешеходни разстояния с нея или по-надалеч с мъжа ми или с метрото. Като цяло не я вдигам. Просто хиляди детски неща за малко време, че не знам къде ще ги прибирам после. Не ми се купува и още една количка. Евентуално някой ден, ако имам второ, бих взела по-компактна заради пътуването и багажа. За сега не.

# 59
В олх са на приемливи пари. То май зора идва когато вече не искат да се возят в количка.

Хората започват да ме питат какво да ѝ вземат за рд.

Пиклер имаме от приятели, лятна количка ни дадоха пак същите тези. Ще искам монтесори кула  и може би триколка🤔 нз какво ще е нужно занапред

Общи условия

Активация на акаунт