💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 354
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Аз взимам Розино и Хармоника. Имаме приятел в хармоника, който ми гарантира, че стават. Цените им са лол - 13лв за масло, но аз имам виждането, че храната е здраве и там не се скъпя.
Обачее как се прецаках с тая детска кухня. Сега не иска да яде моите неща, явно идват безвкусни

# 31
Извара взимам от пазарчето на ИКЕА уикенда. Сирене ще дам като сложа да обезсоля. Нещо съм омотана тия дни. Иначе ще слагам, колкото искам да дам. Няма смисъл цялото сирене, защото ние не ядем обезсолено.

# 32
В кухнята вероятно слагат по мъничко сол.
Няма смисъл цяла бучка да обезсоляваш, после става гадно, ако преседи твърде дълго във вода без сол. Все пак солта е и консервант. Аз слагам по 2 парченца колкото кибрит. Когато не забравя. Все забравям и и аз давам извара. Даже бях забравила едни тиквички и спанак варени в хладилника от 2 дни и днес си направих разядка от тях с кисело мляко и сол.

# 33
Здравейте!
Не ми остава време да вляза и изчета всичко. Постоянно сме навън .
Днес мина кръщенето 🩵
Ще го запомня. Пресата ми за коса гръмна 😂 с пламък! Добре, че приятелката ми е съседка и спаси положението.
Големият ми син го заболя корем. Бяха сбъркали в църквата и се засякоха две кръщенета и имахме време да го заведем на преглед и изследвания. Имаше съмнение за апендицит, слава богу беше с газове.
Главният герой беше отличник!
Остана ни торта за цяло село 😂
Искам да сменя количката с лятна и малка, защото сегашната заема целият багажник. Спрях се на някаква за 300лв, ще я блъскам по скапаните тротоари. Имам и триколка, за по нататък.

# 34
Йони, честито ви Християнче! 🍀

В денят на кръщенето на малкият ми син имахме куп изпитания и предизвикателства. Част от които, авария в енергото - съответно, ние не можем да изкараме колата от гаража. Трябваше да го отворим ръчно. Беше една адска жега в края на Август. Цял ден без климатик. Освобождаването на жилото на гаражната щора, обикновенно не е трудно, обаче там имаше и други "временно" свалени кутии за съхранение от предният ден, защото ден след това замивахме на семейна почивка и извадихме от стелажите разни неща да занимавам детското съсловие в самолета. Та, разбира се, защо да ги приберем на време..... оставихме въпросните кутии за съхранение долу. Аз лично, се чудя защо. Може би, ако знаех, щях да се кача на стълбата да ги върна. Представете си, аз с роклята, как почиствам кутиите, за да не ми изцапат вкъщи, в коридора... в жегата, а особено в гаража каква пещ става.. 🤪 с мъжът ми повторно си взехме душ преди тръгване. Бяхме се поизцапали и от "сауната" пък се изпотихме.. Много пъти сме си мислели да си купим генератор, още не сме, но ще. Тогава всичко това, и доста други неща, щяха да бъдат избегнати. Помня и други "тъпотии" от този ден, но това, с аварията в неделя ми беше с най-неприятно усещане. Наистини ни забави. На края разбира се закъсняхме, гостите ни чакаха, а от църквата добре че мааалко позакасъняваха, че да не объркаме последващите събития. Добре че бебчо се държа прекрасно и сякаш с разбиране (:
Батко му също се държа, сякаш изслушваше словото. Интересно им е било. Все са били по годинка и месец, два. Този път, ще оставя на времето да ми покаже кога. Има време. 😎
Въпреки че, вече започнаха въпросите. 😂 Този път, не ме интересува. Не съм длъжна на правя забавление на когото и да било. 🙃😊

# 35
  • София
Честитоо 🥰

Момичета, нали знаете как понякога (аз винаги де) се будим с леко подути очи. От вчера малкият се бъди с такива и се притеснявам, чудя се дали е нормално за бебе. Едното е сякаш леко по-подуто (клепачът), но последните няколко часа спа на него и се чудя дали не е от това…или да не е някой проблем с бъбреците…

# 36
Момичета, по-специално тези от вас, които усещат по-бурно скоковете в растежа - вашите бебоци с дневния сън как са? Моята първия интервал много го скъсява, преди издържаше по над 3ч., а сега не. Голямо е мрънкало, не иска да я оставям седнала(иначе сама като сяда на пода или другаде не е проблем, така че изключвам неврологичен проблем, по-скоро характер). Просто да не я оставяме ние седнала. Дори в количката с 300 зора успявам да я поставя. Направо съвсем ще ми по белеят косите, а като се сетя, че исках да порасне, че да е уж по-самостоятелна. Голям характер изкара това дете. 😁

# 37
И при нас сядането в стола за хранене и количката е проблем от скоро. Опъва се и ако не я залъжа с нещо, не може да излезем. Не знам дали е характер или период. Аз го отдавам на това, че иска да се движи и места с колани като количка и стол я ограничават и я държат на едно място. Просто става по-трудно. Докато станат самостоятелни ехееееее, бая ще си попишем тук 🤣

# 38
  • София
Даа, и моят син като се запъне да не иска да сяда се опъва като струна и няма сгъване на тия крака 🤣

Новото 20 е, че вече не иска да го къпем-  много зор докато седне във ваничката. Иначе преди обичаше, снощи го залъгахме, та седна и се кефеше пак, но беше трудно.

Пп: благодаря за съветите за сиренето- извадих по-голямата част от бучката и оставих малко кубче да се обезсолява ✨

# 39
Честитоо 🥰

Момичета, нали знаете как понякога (аз винаги де) се будим с леко подути очи. От вчера малкият се бъди с такива и се притеснявам, чудя се дали е нормално за бебе. Едното е сякаш леко по-подуто (клепачът), но последните няколко часа спа на него и се чудя дали не е от това…или да не е някой проблем с бъбреците…

И моята се събужда с подути очи. Педиатърката каза, че е възможно да е от това, че спи по корем, след като няма хрема. Изследвах и бъбреците, за да съм сигурна. Даже мислих, че прави алергичен оток от храна. И досега от време на време е с отоци и леко синееща кожа.

Вече само вечер я храня в столче. Не иска в него. Гоня я по пода, за да я нахраня. Не иска и да я къпем, аз цялата се къпя с нея.

И аз искам да сменя Чиполино количката с лятна, но лека и маневрена. В сегашната детето не може да седи нормално, коланите са широки около кръста, тя не не може да седне с образуване на прав ъгъл между гръб и тазобедрени стави, вечно е спусната и огъната и ме вбесява.

# 40
Охх, успокойх се, че не е само моето. Отначало се стреснах, че така се извива, все едно я боли, после установих, че просто не иска. Като гледам клипчетата на деца как си стоят и какви са спокойни и направо им се чудя и леко завиждам. 🤣

# 41
И моята започна да се усеща и като минат 5минути в столчето да мрънка. Преди си я оставях с нещо да гризе и си свършвах по някоя задача на спокойствие.

# 42
Грийн, до колкото знам, детето не трябва да е под прав ъгъл в количката. Аз съм с Балиос и 90-градусовата му позиция не е съвсем 90. И мен ме дразнеше, но четох коментари, че умишлено е така. Вече, ако детето само си стои на 90 градуса (моята се хваща отпред за предпазния борд) е едно, но “насилствено” не трябва да стои така. Имай го предвид като избираш нова количка.

# 43
Момичета, планувате ли да отбивате сега през пролетта? Зная, че лятно време не се прави. Защото са жеги, а когато е хладно каналчетата по естествен начин се "прибират". По-лесно уж. Как да го обясня, не им зная медицинските термини. Както съм го разбрала, така го обяснявам. Та, питам, защото първият път, след отбивяне, 2-3 седмици по-късно бяхме на почивка и там активно плажувах.... при което каналчетата на млечните жлези са ми се разширили. Получило се е, макар и малко, задържане на мляко. Тялото го резорбира, но аз по принцип си имах много кърма. Може и от по-ранно задържане да е. Защото големият ми син, започна много рано с ограмни паузи по 11-14 часа сън и в просъница кърмене под мишницата ми. Много често са ме боляли гърдите. По-скоро едната повече от другата, знаете.

Е, отплеснях се, може би. Просто не планирам да кърмя 4то дете. И в момента съм в дилема, да я отбия ли малко преди годинка, или да е есента. Примерно годинка и 3-4 месеца. Обаче съм чувала, че е егати драмата. И с племенниците ми го видях, особено малкият. Та, знам ли как е по-добре. Вие какво мислите? Като аз ви казах моите съображения и опит.

# 44
И аз съм забелязала подуване когато спи по корем, по-подуто е окото от страната на която е спала накрая. Не мисля, че е драма.

Иначе и нашата количка не е баш 90 градуса и ме дразнеше досега, от Ваня разбирам, че е нарочно.
Аз ви бях писала, че ни дадоха макларън лятна количка. Ми тя не е по-малко обемна като се сгъне тип чадър. По-лека е, но за момента не виждам полза да сменям мпс-то

Общи условия

Активация на акаунт