💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 543
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
И аз се съобразявам с бебето, защото иначе остава ненаспано и ужасно кисело. Отделно, не седи дълго време в количката, та не мога да я возя безкрайно. Като цяло и нашето ежедневие е адаптирано спрямо нейния режим, а не обратното, заради което и аз си мисля, че сме смятани, ама предпочитам детето да е спокойно.

# 181
Съобразяваме се за по-дългите излизания. Излизаме когато и се приспи за следобедния и сън. Идеално ми е да спи в количката, за да видя и аз нещо от това излизане 😁 Спи половин час само, но пък тя има дълъг първи сън и не е проблем. Яде навън, винаги и нося нещо за хапване и играчки. Като много и стане скучно вече я вадя от количката и си я държа на ръце.
Ако ще излизаме сутринта и няма да се съобразим с нея, приемам че ще спи 30 минути в количката и ще сме вкъщи за втория и сън, за да стане дълъг.
И аз не знам как успяват хората да са цял ден навън. При нас все някое дете трябва да спи 🤪

# 182
Иначе да ви питам как миете големи бебета като са наакани. Понеже е 10 кг и ми идва много тежко да я държа на чешмата исках вече на душа да я мия, но тя не стои мирно и по-скоро ще се окъпем с дрехите.
Моята е 12кг и продължавам да я мия на мивката

# 183
  • София
И аз още го мия на мивката (към 11 кг е).

Ние сега ще ходим на почивка за около семдица и май ще заложа основно на пюрета. То аз и сега давам готови пюрета, но гледам да сваря някое морковче допълнително, за да има повече парченца. Дали ще е проблем според вас? Като ходим на заведение ще му давам краставичка, хляб и тн да си гризка. Приемам и други съвети за хранене и благоденствие 🤣 по време на почивка! ❤

# 184
Точно се натоварихме на колата от гърция към София.

Купих няколко супички на пюрео и ги комбинирах като им добавях сварен кускус или детска паста за допълнителна текстура. Освен това носех от любимите бисквитки с банан и овесени ядки, които ѝ правя и стават за 5мин. Иначе ядеше и хляб и краставици, ябълки, чушки. Всички плодове и зеленчуци в Гърция са мноого вкусни, нз как го правят. Единият ден ѝ сварих тиквички за обяд мн беше доволна.
За първи път при пътуване си спа безпроблем в кошарата ( осигурена от хотела )

Следващият месец ще се върнем за цели 12 дни и това ми беше като проба😆

# 185
Иначе да ви питам как миете големи бебета като са наакани. Понеже е 10 кг и ми идва много тежко да я държа на чешмата исках вече на душа да я мия, но тя не стои мирно и по-скоро ще се окъпем с дрехите.

И моята е 10кг, все още на мивка я мия. Не ми е проблем тежестта, а това, че понякога много се гърчи Joy Като започне да е по-стабилна на краката си, ще се пробвам с душа. Ама ми се струва мивката засега по-удобно.
За омокрянето на дрехите няма какво да се направи толкова, освен да сте и двете голи, като я миеш. Поне става топло. Grinning

# 186
Може да сме смотани, но няма как да не се съобразя с режима на детето. Ако не е спала и яла, то ще изтормози нас и нищо няма да разберем от излизането.
Сега следващата неделя сме на кръщене на близко семейство и 11.30 трябва да сме в манастира. Смятам да изтегля малко сутрешното мляко и сън, съответното и закуската, за да може да сме там навреме. После ще обядва в ресторанта и се надявам да има къде да я разходя, за да поспи следобеден сън. Ще й нося и следобедната закуска, защото сигурно няма да се приберем до тогава. Като пътуваме някъде също съобразявам кога да тръгнем, за да може да спи в колата през целия или част от пътя. Чувала съм за деца, които нямат режим и спят и ядат, когато поискат. Аз това в моята глава не си го представям как се случва.
Скоро двете ни близки семейства ходеха на СПА, но ние отказахме. Техните деца са на по 2 години и са с една дрямка. Ние тогава бяхме между 2 и 3. То тъкмо да станеш и закусиш, айде да спи, стане да яде, влезеш в басейна, след малко излезеш пак да спи, следобед същото и 8/9 вечерта по стаите. Ми не го виждах като почивка или нещо полезно за нас и детето. А уж с бебе било по-лесно… ако спи където свари, може би става, ама с моето не. Та така. Твърдо се съобразяваме с детето. То ни е основен приоритет.

# 187
Нашата дъщеря е стабилна на крака, прави дори по няколко крачки, но е голямо шило, иска всичко да пипне в банята или да пляска с крака във водата, която се оттича.

Иначе аз също съобразявам всичко по нейния режим, така че ако имаме работа да направи една кратка дрямка в колата.

# 188
Имам едно питане към всички: когато излизате съобразявате ли се с режима на детето? Моя днес го поканили да сме ходили на зоопарка, обаче казали към 11-12. Е да ама, тя беба тогава трябва да спи и да яде. И като му го казах това ми се вика хем уж искаш да излизаме, хем все не става. Еми, аз какво да направя, тяхното дете е голямо, на около 4,нашето не е. Аз се съобразявам с детето. Не с другите. Вие как процедирате?

И аз се съобразявам. Ако това ще наруши режима, няма да ида много ясно. С ненаспало се бебе не ми трябва да обикалям зоопарк. И тези, които са отправили поканата най - вероятно се съобразяват с тяхното дете и са избрали удобния за тях час.

Моето дете нещо започна от великден насам изобщо да не иска пюрета. Мислех, че от зъбите нещо не му се яде, но му правих няколко пъти манджички и с тях няма проблем. Днес дадох пак пюре и пак не го иска. А не съм захранила още с риба и съм накупила пюрета тези дни да давам, дано конкретната марка да не му е харесала и с рибата да си ги яде. Вашите деца ядат ли още пюрета?

# 189
Да, евала на бащите, които "вдяват", че трябва да се съобразяват с детето. Моя понякога хич го няма от към това бебезнание. 🤣

И моята от 3-4 дни с голям зор заспива за втора дрямка. Днес обаче съвсем укасняхме, и дори се принудих да й направя мляко, за да се унесе, че не си изяде следобедата закуска. Утре ще звънна на една кухня да ги питам как стоят нещата и да поръчам за седмица, пък да видим. Дано да й хареса на момата. Вече не е хремава, не знам дали Коризалията помогна или просто беше към края като я почнах. Обаче ми писна с тоя запек, поръчала съм й друг сироп, дано той да има ефект. Утре мисля да й дам пюре с цвекло, че после може да има в кухнята, а аз още не съм давала.
Има едни като кули за наблюдение, обикновено дървени, имате ли такова, струва ли си(не знам как се наричат, дано се сещате за какво говоря) 😁?

# 190
Кула Монтесори. Нямам, но смятам да взема, обаче за тях трябва да е стабилна. За моето бебе е рано за такава кула.

# 191
Ох, да се оплача. Днес сутринта, след закуска, отидохме до града за диня и кумкуат - диня за децата и Верена яде от вчерашната, кумкуата сама си го ям. Така, минахме и през майка ми, слезе пред блока за малко, а бебето беше заспало в колата. Децата щом видяха майка ми настана щастие, сякаш цирк е дошъл в града. 🤦🏻‍♀️ Ок, бебето лееко се размърда и пак заспа. Шиткам аз там, заспа. Прибрахме се, обядвахме, легнаха Раците. Спаха, станаха - щяхме да ходим в Балчик на разходка и за вечеря в любим ресторант... баща им се отказа. 🫣 вика ако искаш в морската градина на близо, ок... а във Варна през почивните дни, се изсипват гражданите на близките градове и села. Таа, но сиелу си останахме 🤣🤣😂🤣😂🤣

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 07:56 от КремонаЛиза

# 192
Пробвахме мин сед монтесори кулата на приятелче- емии, рева на нея, нещо ѝ е рано явно още.
Иначе след 2 сед сме на почивка в спа хотел с приятели, не виждам защо не, АКО всички са на ясно че сме там с деца и се съобразяваме с тях и когато се нацелим сме заедно. Тези ни приятели са от др град и няма как да се видим с тях покрай децата, само това ни е шанса. Аз се старая да вървя между ръба на активен живот и съобразяване с детето. Не виждам как би могло да не се съобразя, че ѝ се спи, то квартала разбира😆 от съвсем малка се старая да я свикна да заспива по различни начини. Баща ѝ пътува вс месец по няколко дни по работа и няма кой да ми помага с нея и се налага да сме изобретателни 😆 и все си повтарям, че с едно дете все па следва някак да успея☺

# 193
Не съм фен на кулата, не е измислена безопасно, все трябва да си до детето така или иначе. Може би ако има някоя на нива и да може да се сглоби така,че да е по дълбока и страниците да са плътни, за да не може да им се хлъзне крачето настрани, би било удачен вариант.

И аз къпя на мивката 12кг, но той си застава на коленете, не държа цялата тежест.

# 194
В нета е пълно с различни кули. Може и по поръчка да се правят. Мен ми се струва мн готино да може да седи с мен на плота и да гледа какво правя. И сега има желание ама няма как

Общи условия

Активация на акаунт