В момента със с тигани Тефал, нищо не ми залепва, хвърлям ги в съдомиялната, много е удобно. Но все ме гложди за тефлона, че основно на децата готвя.
Чугунен. Имам един стоманен, всичко друго ми е чугун. Тавите също почти всички са ми чугунени плюс няколко емайлирани, които зорко следя да не се лющят. Ето ви малко информация за тефлона. Не само готвенето в нега е кофти, но производството му е в пъти по-отровно:
https://youtu.be/SC2eSujzrUY
Нещата, които не ме затруднява и натоварва ги спазвам, във времето усилията ми се отплащат, виждам го за себе си, със заравяне на главата в пясъка не става. Не ми пречи да не слагам топло в пластмаса примерно. И точно защото има микропластмаса навсякъде, се старая доколкото е по силите ми да я намаля. Ужасно мразя примерно мрежите с плодове, отвратително се ронят. За сметка на това, не мога да намеря бутилки за вода за момичетата от материал, който да ме устройва. И си караме на стъклени с протектори. Само на минералната вода още не съм ѝ намерила колая как да избегна пластмасовите бутилки от 10-11 литра.
Лина, това го казах, защото наскоро пред едно реномирано софийско заведение видях готвачите какви хора са (първо ги помислих за бездомници) и с все престилките седяха и пушеха цигари на перваза на външната витрина, която беше супер прашна и мръсна. Иначе, аз съм чревоугодник и мога да преглътна разни неща за себе си в името на вкуса, но за децата ми е трудно. Представям си как вбаършат с гюдерията да речем и после със същите ръце хващат хранителни продукти и ми става лошо 😅 Ама аз съм си особняк в това отношение де. Дано цената на Фуристо да е оправдана. В неделя празнувахме РД на малката и аз още не мога да преживея, че се наложи да направя тортата със сметана, в която имаше карагенан, защото не намерих 30% животинска без 🥲 Но пък за сметка на това беше умопомрачително вкусна, детето си я украси с цветя от двора и плодове.