💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 393
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Слагам на око нищо не меря. Ако остане - таткото е 🤣🤣🤣🤣

# 571
Забравих да кажа за повтарянето. Не съм я учила да издава звуци на животни и да повтаря. За сега сме само да повтаря движения: колко е голяма, браво, здрасти, чао, боц. Иска ми се да показва на колко годинки е, ама още не става. За звуците още малко. Не я насилвам.

Иначе след рождения ден, на който бяхме в събота, сме със затруднено дишане. Сега бяхме в болница Лозенец и я прегледа пулмолог и за щастие не е тръгнало към дробовете и е само в носа. Няма иначе температура… за сега. Аз се притесних, че диша като изморено куче и веднага филма в главата ми беше: пневмония. Неделя сме на още един рожден ден и ще видим дали ще ходим 🤣

# 572
  • София
Да оздравява бързо!

# 573
Здравейте!
Знам, че ви предстоят кръщенета. Искам да подаря нашето платно, от тему е и не е топ качество, но за един път става. 100/150 май беше размера.
Пишете ми ако на някоя й хареса.

# 574
Аз давам глутен нон стоп. Изобщо не го и мисля, защото съвсем ще си усложня живота. Дори с месото и жълтъка вече почти не внимавам и има дни, в които на обяд яде нещо с жълтък, а вечер - нещо с месо. За момента, обаче, все още закуската е мляко.
Не я уча да повтаря нищо, макар да й пляскам, да правя "браво", да казсам как правят животните. Е, не редовно, де. Разговарям с нея нон стоп като с възрастен и може би затова не отделям такова внимание насочено да повтаря нещо. Целта ми е просто да слуша речта и максимално да тренирам слуха й и то с правоговор, не с бебешки език и звукови заменки. Тук Лина като логопед може да каже дали постъпвам правилно. Баща й инапе успя да я научи да прави една физиономия и като го види, се почва. Но аз не мога, защото не се и опитвам.

# 575
Това с редуването мисля се отнася за по - началните етапи от захранването, когато детето е на 6-7-8 месеца. Ние си ядем вкъщи стандартно, хляб имаме на всяко хранене, няма как на детето да давам само сутрин глутен. На обяд също му давам, едно че в самата манджа често слагам брашно за уплътняване, едно и хлебче отделно му давам в ръката да се занимава. Месо и яйца също не следя, най - малко в пилешката супа, както може би знаете се добавя яйце, както и в много други готвени ястия. Не тегля и не меря колко грама слагам от храните .... Колкото е купичката, толкова сипвам.

# 576
Аз на нищо не я уча особено целенасочено, само на звукоподражание на животните. Останалото го усещам като дресировка на куче и ми е унизително😅
Обяснявам, говоря. Вс път като се облича казвам - дай ръката, другата ръка, крачето и тн
Тя казва как прави кучето ( ама като имаш куче не е сложно), патето заради песничката и патетата в парка и от един пъзел схвана как прави кравата.
Боц не дава, защото не иска грам😅 казва биба, мама, баба . Маха, пляска. Нямам притеснения за развитието ѝ на тоя етап. На тази възраст те се развиват чрез движение и това е най-най важното за тях. Дете лишено от възможност да се движи в пространството не успява да се развива пълноценно. Сега на плажа по шезлонгите е нещо като бебешки паркур😅

Ние все пак отидохме на море. Пуснаха ни кръвни и от там се видя че е вирусче и ни пуснаха да заминем. Точно на 72 я час я отпусна. Сега остава да си влезем в режима, че е на кино.
Нещо, което разбрах сега от боледуването, беше, че бебе с висока Т без др оплаквания, ако не е вирус най-вероятно е уринарна инфекция. Сиг опитните майки го зн, но за мен е новост.

# 577
Абе и ние имаме куче, ама като го посоча и обясня, че прави бау-бау, ефект няма. Ама то и не прави бау-бау. Ако излае е като има някой пред вратата и малката се плаши, все пак е 40+кг. в режим на пазач. 😁
И аз не го знаех това за уринарната инфекция, полезна информация, благодаря че сподели.
Днес вече смятам да звънна на личната, защото това подсичане не минава...

# 578
Аз си го уча на някои неща. Идеята ми е не толква да запомни конкретната дума или движение, а по-скоро да е тренировка за мозъка, както тренираме мускулите си във фитнеса. Те трупат нещо като пасивен речник и в един момент започват да го ползват. При нас повече е показване все още, не казва много неща. Баба, кака, тата, ела-ела и имитира мяукане, целувка, кашляне, пляска с ръце, понякога маха с ръка за здравей/чао, показва колко голям ще стане и всичко останало си е на бебешки. А, да и ръмжи много смешно 🤣 Не знам откъде го научи 🤷 Знам, че има някакви норми, но все пак всяко си има своя темп. От много време пея Зеленчуци който не яде и показвам ясно и отчетливо движенията към песничката и чак наскоро започна да блъска юмручета за "ряпата крещи и тя напук", просто сега му узря мозъка, за да го повтори явно.

# 579
И аз се опитвам да я уча на разни работи. Тя и ме имитира много често. Така се научи да слага ръка на ухото и да казва ало и да показва как мием главата 😀 Маха с ръчичка за здравей и чао, казва как прави патето и кучето и повтаря думички като мама, баба, тата. Купила съм й много книжки с животни, някои и със звуци. Много обича да ги разглежда. Вече започна да пие от шише със сламка и то без никакво обучение от моя страна и така пие доста повече вода през деня.

# 580
Ваня, как върви вашето боледуване? Дано мине скоро!

Юни месец, 25 градуса и става кисела от жега на плажа😅 добре че не сме планували морета в по-топлите месеци.

Днес става на 11 м😍, още малко и идва и нейния рд

# 581
Мииии то едно боледуване 😂 Не я имам много за болна. Сополите са явно назад и не успявам да ги дръпна. Пръскам със спрея, който й изписаха. Трябва да постои малко легнала и е голям рев тогава. Добре, че стола за хранене има пълно легнало положение и я закопчавам с коланите, та е като на инквизиция. Няма температура, добре е. Само тая задна хрема я мъчи и много зъби са тръгнали. Така каза докторката вчера. Та явно е от това, не е от РД, на който беше.

Честита месечинка 🥰
Качвам за малко снимка от нашата последна месечинка, че много си ме кефи. После ще я изтрия 😃

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 19:30 от VaniaK

# 582
Хахахах много е сладка😍😍😍

# 583
Бонбон голям 😂😍😍😍

# 584
Ваня, как върви вашето боледуване? Дано мине скоро!

Юни месец, 25 градуса и става кисела от жега на плажа😅 добре че не сме планували морета в по-топлите месеци.

Днес става на 11 м😍, още малко и идва и нейния рд

Честита последна месечинка!
А водата как е?

Ваня, чудна кулинарка си имате 💗

Общи условия

Активация на акаунт