💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 475
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
И аз се чудя дали да продължавам с кухнята. Супите аз ги ям. Вчера основното й го минах през чопъра, че беше много едро за нея. Единия ден имаше картофи, кучето ги яде. В десерт им, ако има ябълки не са обелени и има люспички, които и на мен не са ми приятни, какво остава за бебе.
Спрях й сиропа и веднага пак се запече...

# 421
И сребърна вода може да се пръска на ръцете за децинфекция, ако чак толко често го правиш, Green arrow.
За затоплянето на храната, ако я взимаш студена, нямам друга идея, освен, ако си в ресторант, да ти я стоплят. Вероятно ще е в микровеле. Ама индицентно.. не го мисли за проблем. Иначе аз не ползвам, не харесвам и не искам. Само като дете сме имали. Май бях ви писала, на мъжа му казах твърдо нье! 😂

Ягоди дадох, обелих ги, то беше преди известно време, когато ви писах. Но тя и преди това беше яла с кисело мляко от нашите десертни чашчици.

Йони, пожелавам ти да имате такава снимка, щом ти харесва идеята! ❤️

# 422
Здравейте момичета.От два дена ще пиша и все не стигам до тук.Моята госпожица вече проходи.Клатушка се и пада но е много по-уверена.Вече и навън се пуска сама,понякога отказва да я държа за ръчичка и се дърпа от мен🥺.Ние сме по площадките откакто е станала на 8 месеца,първо само на люлките след това по пързалките и така сега любимото й е да стои до пясъчника и да си играе с пясъка.След това обикновенно я бърша с мокри кърпи,с вода ми е много сложно защото тя не стои мирно и ако реша да поливам ще се окъпем и двете сигурно.Като се приберем вкъщи вече мия със сапун.
Яденето от кухнята го вземам топло и реално не ми се налага да го мисля.Обикновенно излизаме след обедния й сън и тогава давам десерта от кухнята,който за мен лично ако е топъл няма да го ям.Та изкарвам го от хладилника преди да тръгнем и го оставям да се отпусне малко да не е съвсем студен.
Ягоди дадох онзи ден,защото Мм беше купил но не бяха сладки и тя не ги хареса.Накисвам ги във вода със сода да им излязат мръсотиите и после си ги обелвам.Пробвахме и с кайсии тях сякаш повече ги одобри.

# 423
И ягоди, и малини и праскови и дадох. Само задължително ги кисна във вода със сода за да излязат нитратите. Аз и за нас го правя от години.

# 424
Всички плодове, които давате сурови ли киснете в сода? Колко време?

# 425
Аз да, без ябълкитв. Поне 15мин, макс 30. Един път забравих едни ягоди и им беше паднал цвета😄😄

# 426
Радина, честито! Да стъпва смело малкото човече!

Кремена, ще си взема и сребърна вода, мерси!

Йони, а мачкаш ли храната за бебето? Месото как го даваш? Примерно, ако си сготвила месо с ориз?

Ягоди не искам да давам, защото са силен алерген, а и моята бебешочка е склонна към атопия. Аз самата като бях дете се обривах много от ягоди.

Аз не кисна нищо 😳 Даже, ако не греша, от вас научавам за такова нещо.

# 427
Радина, честито щъкашо човече! Simple Smile
Защо да се киснат плодовете в сода?

# 428
За да излязат нитратите. Мисля, че е доказан метод. Аз го правя от години

# 429
Става ли и за зелена салата? За нас да го правя. Не се ли променя вкуса? Не знаех за този трик. Зелената салата примерно само я кисна в студена вода половин час.

# 430
Аз кисна всичко във вода.Плодове,зеленчуци дори и месото го оставям във водичка за кратко.Но само ягодите кисна във вода със сода.Иначе и зелената салата може със сода да се кисне.От една приятелка го научих това.Доста мизерийки излизат.На мен не ми се струва да се променя вкуса.То като количество се слага мъничко,една чаена лъжичка на 4 чаени чаши вода.

# 431
  • София
И аз като се сетя навреме кисна, но истината е, че се сещам 3 мин преди да направя салатата и не ми се чака половин час Sad

# 432
За кисненето аз знам само във вода, за вода и сода сега научавам. Нитратите са водоразтворими. Ягоди давам от седмица или две не помня, не съм ги белила. Първо ги въведох с каша на Holle , там си бяха със семки, чак ми стана странно колко семки имаше в кашата.
Храна давам от нашата, когато е готвено, варя всичко без сол, отделям в малка тенджерка за бебето и тогава слагам за нас сол. Минавам през пасатор още, като остават и парченца, не е съвсем гладко. Неща като месо с ориз, ако има предполагам може да се разреди за бебето с малко вода и да се пасира/намачка. Не виждам иначе как може да се предложи на бебе, малки са още за сухи манджи според мен.

Нашите 2 кухни в града готвят вкусно, поне преди за баткото като съм взимала и сега като гледам менюто все са си едни и същи манджите. Предлагат ги пасирани нещата, подходящи за 10 месечни , никога не  съм попадала на много едри неща, само за децата над 18 месеца съм виждала толкова едри парчета, както описвате и сте качвали снимки тук. Проблем ми е пластмасовите купички, в които ги наливат, но предполагам пак от време на време ще взимам , за да разнообразя детето, пък и аз да пропусна някое готвене.

Сега погледнах в едната кухня предлагат храната вече в купички от царевично нишесте и хартия Grinning модерна работа. Ама пак не е безопасно колкото в стъклен съд, то и там е спорна работата, ама ...

Вчера, ако не се лъжа в тази тема за термоси коментирахте. Аз използвам само такъв, който е стъклен отвътре, отвън е пластмаса. Имаме и метален, но не ми е сигурно какво може да отпуска. Но такъв стъклен може би няма да е подходящ за храна. Аз, ако се налага за навън сипвам в стъклено бурканче и завивам в станиол. Преди имах някакво специално съдче за бебешка храна, уж изолираща, но никаква работа не вършеше. Не мисля да купувам ново.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:37 от viksdreams

# 433
Радина, честито! Да стъпва смело малкото човече!

Кремена, ще си взема и сребърна вода, мерси!

Йони, а мачкаш ли храната за бебето? Месото как го даваш? Примерно, ако си сготвила месо с ориз?

Ягоди не искам да давам, защото са силен алерген, а и моята бебешочка е склонна към атопия. Аз самата като бях дете се обривах много от ягоди.

Аз не кисна нищо 😳 Даже, ако не греша, от вас научавам за такова нещо.
Мачкам силно казано. Ако има картофи ги режа на ситно и после ги натискам с вилица. Месото ми е предварително нарязано, сварено и във форми за лед.

# 434
viksdreams , да не би да си от Пазарджик?

Общи условия

Активация на акаунт