💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 401
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Като сме на темата, кажете ми какъв тиган да си купя, с какво покритие?
В момента със с тигани Тефал, нищо не ми залепва, хвърлям ги в съдомиялната, много е удобно. Но все ме гложди за тефлона, че основно на децата готвя.

Чугунен. Имам един стоманен,  всичко друго ми е чугун. Тавите също почти всички са ми чугунени плюс няколко емайлирани, които зорко следя да не се лющят. Ето ви малко информация за тефлона. Не само готвенето в нега е кофти, но производството му е в пъти по-отровно:

https://youtu.be/SC2eSujzrUY

Нещата, които не ме затруднява и натоварва ги спазвам, във времето усилията ми се отплащат, виждам го за себе си, със заравяне на главата в пясъка не става. Не ми пречи да не слагам топло в пластмаса примерно. И точно защото има микропластмаса навсякъде, се старая доколкото е по силите ми да я намаля. Ужасно мразя примерно мрежите с плодове, отвратително се ронят. За сметка на това, не мога да намеря бутилки за вода за момичетата от материал, който да ме устройва. И си караме на стъклени с протектори. Само на минералната вода още не съм ѝ намерила колая как да избегна пластмасовите бутилки от 10-11 литра.

Лина, това го казах, защото наскоро пред едно реномирано софийско заведение видях готвачите какви хора са (първо ги помислих за бездомници) и с все престилките седяха и пушеха цигари на перваза на външната витрина, която беше супер прашна и мръсна. Иначе, аз съм чревоугодник и мога да преглътна разни неща за себе си в името на вкуса, но за децата ми е трудно. Представям си как вбаършат с гюдерията да речем и после със същите ръце хващат хранителни продукти и ми става лошо 😅 Ама аз съм си особняк в това отношение де. Дано цената на Фуристо да е оправдана. В неделя празнувахме РД на малката и аз още не мога да преживея, че се наложи да направя тортата със сметана, в която имаше карагенан, защото не намерих 30% животинска без 🥲 Но пък за сметка на това беше умопомрачително вкусна, детето си я украси с цветя от двора и плодове.

# 541
Като сме на темата, кажете ми какъв тиган да си купя, с какво покритие?
В момента със с тигани Тефал, нищо не ми залепва, хвърлям ги в съдомиялната, много е удобно. Но все ме гложди за тефлона, че основно на децата готвя.

На тефал имам от иноксовите, уж е леко оребрен, но пак ми залепва, по - рядко го използвам. Не ми е хич удобен, но го взех с идеята, че доста готвим вкъщи и да не е тефлон, за който знам, че е вреден. Имах някакви евтини с покритие,нищо не залепваше, но със сигурност бяха също много вредни, започнаха да се лющят и ги изхвърлих. На делимано преди бях купувала уж с каменно покритие, пълен боклук, надра се от метална бъркалка и покритието направо на найлон ми приличаше, какви каменни покрития, какви пет лева, добре че фалираха! Наскоро взех от емаг, някаква марка Amercook Brittany, направо най - перфектния се оказа и от към цена и от към качество. Като материал се води алуминий с незалепващо покритие. Специално го позадрасках с нокти, покритието не е найлон лепнат отгоре с имитация камък, не забелязах нещо да се надрасква. За сега съм много доволна.

# 542
Аз метал ползвам само с дървена бъркалка. При стъкло може с метална. Вкъщи всичко ни е WMF, но специално за тиганите не мога да кажа дали са безвредни. Чугуна май е най-добре, но са много тежки.

# 543
Луси, в Братя Хлебари видях как докато ми правят сандвич жената си облиза пръста🤦🏻♀ иначе имаше ръкавици… 🤣🤣🤣 мн ми е трудно защото съм гнуслива и просто се опитвам да не мисля за тия неща.

Ние имаме 2 керамични тигана, в тях готвя за детето. Сега купих и air fryer ма не се бях замислила, че то си е тефлон това😤😤😤

# 544
Луси, в Братя Хлебари видях как докато ми правят сандвич жената си облиза пръста🤦🏻♀ иначе имаше ръкавици… 🤣🤣🤣 мн ми е трудно защото съм гнуслива и просто се опитвам да не мисля за тия неща.

Ние имаме 2 керамични тигана, в тях готвя за детето. Сега купих и air fryer ма не се бях замислила, че то си е тефлон това😤😤😤

Ох,.ужас 🤦 Аз пък това с гюдерията преди години го видях в едно фантастико, в което ми правеха сандвич. И естествено отказах да го взема.

Инстант пот мултикукърите са със стоманени кошници мисля.

Какви са ти керамичните? Аз търсих да си взема поне един, но все са с ptfe или алуминий. Чугуна е много добър, но откъм незалепване, няма как да достигне тези с покритие.

# 545
Нямам идея какви са. Мъжа ми ги е взимал от преди да сме заедно.

Ние нито сватба, ни море ще видим тия дни. Детето е с температура от снощи😩

# 546
Оф тия с ръкавиците, които ги носят по цял ден и пипат пари и всичко, май си ги носят за тях, не за нас 🤣

Лина, много неприятно с температурата. Дали да не е от зъби? Има ли други неразположения?

Ние днес сме на пореден детски рожден ден. Предстоят още 2+нейния. Направооооо разсипия от подаръци 🙈

# 547
Аз готвя основно в инстант пот. Основния съд е от неръждаема стомана. Само палачинките дето не правя в него 😂
Тава имам стъклена и емайлирана от на баба ми младините. Не е мръднала, няколко нови надживя. С тиганите обаче нещо се справям. Керамичен унищожих в съдомиялната 😂

# 548
Няма друго, и темп не е висока, а 37.7 колкото да я мори и да помрънква стабилно🥲😆

# 549
Дано да е от зъби.

# 550
Ех, Лина, много неприятно 😓Дано отмине бързо.

Фрезия, харесвам си чугуна, но имам някакъв афинитет към емайлиринатие, не мога да обясня, вероятно с носталгичен привкус, защото и моите са много стари, но много обичам да си ги ползвам 🙈

Днес сме на концерт на възглавници. Много ми е интересно как ще реагира бебстъра. Ако не сте ходили, препоръчвам с 2 ръце. Утре също има, ако нямате планове. Не знам само билети дали са останали.

# 551
Момичета, чудя се дали да не взема един уолкър за 1 юни. Някоя има ли впечатления от този или друг такъв тип? Пластмасовите не ми вдъхват доверие.

# 552
Взехме такъв. Не същия, но прилича. Не го ползва още. Понякога си играе отпред на него. Опасно е малко, защото понякога иска да се набере на него отзад и той аха да падне върху нея. За сега не съм доволна. Ще видим като стане по-стабилна дали ще го ползва.

# 553

Това имаме ние. Държа дръжката отстрани като го кара, защото или много се засилва или тръгва назад и се сгазва 😂
И пак предпочита да я водя аз…

# 554
Ние имаме пластмасов на фишър прайс и е нещо ужасно. Ще сложа тежест отпред, долу, за да спре да се обръща, че е опасно. Бебетата ми винаги са падали назад и се удрят. Този който показа Фрезия е най-устойчив. А и на него без трудност може да се сложи нещо по-тежко, ако изобщо има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт