💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 392
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, какво слагате в носа при зелен сопол. Хвана го от батко си. За сега само промивам и днес взех коризалия.
Не ми се иска веднага да почвам с антибиотични капки , а педиатъра това изписва.
Другарчето му също беше с някакви бактерии в носа, дали да пусна и аз секрет .

# 601
Промивам с Клинсин с вода и сол. Има и готови пакетчета, но са си чиста сол, около кафяна лъжичка за цялото шишенце.
Промивам преди и след сън, тогава се е събрал най-много секрет. За няколко дни ццветът се оправя и минава след още няколко. Ако детето позволи бих слагала и Виброцил преди сън, но моето много се противи и не слагам.
Досега не съм слагала АБ капки.

# 602
Йони, бих взела секрет. Между временно бих пръскала сребърна вода или Зиме спрей. Обаче не преди да взема проба.

# 603
Имам зиме. Сега се сетих, че на другия му действаше добре.

# 604
Оффф и аз умирам с тая жега, която рязко настъпи в София. Гледам рано-рано да сме на площадката, ама то още в 8 ч. е мор, бе хора. Flushed Следобед не излизаме, защото е непоносимо. Трудно ми е да я забавлявам само вкъщи, писва ѝ на нея и на мен, ама това е.

Да ви питам: коланите за прохождане кога се ползват? Моята не ходи самостоятелно, държи се за мен, но не е стабилна и не се и пуска. Кога да включа колан, за да я придържа? Кръст не ми е останал, ей.

# 605
Мисля че можеш да пробваш с колан вече. Днес точно гледах нещо от списание кенгуру, но май споменах, че някои деца и с коланите не чувстват опора и са нестабилни. И тук рязко стана жега от 3 дни. Пък като се захлади летят едни гадни малки мушички. Ужас
Моята май е единствената, която не стой никак стабилно все още, пък от април се изправя. Ще питам ЛЛ, ама все пак да питам и вас - според вас нормално ли е толкова време да не стои стабилно и дълго ми за секунди права подпряна само???

# 606
И моята не стои сама изправена на двата си крака. Като кашкавал са й. Но на дивана се изправя и стои. Оставяй я повече да стои права (подпряна), за да заяква. По принцип са си в нормата, а и всички деца са различни. Понеже пред блока има деца на различни възрасти и някои проходиха на 10 месеца, други на 1.4 месеца. Едно е на година и 6 и не може да се пусне още, а другото, което са с два дни разлика търчи, кара тротинетки, триколки, камиончета с краката. Извода е: децата са различни и не се сравнявай с другите. Ако сте минали преглед при ортопед и той не е изразил притеснения, няма за какво да се притесняваш. На този етап (според мен) трябва да могат да се изправят на някоя мебел. Далеч не е задължително да са проходили, че и да се пускат. Моята от два дни вдига и крак, за да се покатери, ама й е височко още 🤣

# 607
Когато бяхме на ортопед в края на 3ти месец, докторът, който беше от старата школа ни обясни, че децата прохождат от девет месеца до година и половина. На тази възраст според мен е задължително да седи стабилно, да сяда самостоятелно от легнало положение и да се придвижва, дали лазейки или пълзейки. Моята дъщеря в момента в който започна да седя самостоятелно в осмия месец, започна и да се набира и изправя където намери, но все още не е проходила, прави по крачка-две и си сяда на дупето.

# 608
И аз подкрепям горните мнения. До година трябва да може да се изправя сама, хубаво и ако се сеща да сяда като се измори, а не да пада 😂
Прохождането е до 1г6м.
Вчера я обух по чорапи и я държах да ходи по площадката. Полудя от кеф 😂 Изкарахме 2-3 часа без проблем, и двете с каката се наиграха и измориха. Само да има още някой възрастен с мен, че ставам разногледа 😂
Грийн, моята не иска с колана и с уолкъра. За ръце е по-лесно и бързо го усещат 😂 Пробвай я с чаршафче или хавлийка през гърдите и под мишниците като държиш краищата, детето само да опитва да ходи. Ако става ще стане и с колани. Моята не ше 😁
Петя, карай я да се изправя и да прави коремни преси. Още малко като заякне и ще стои стабилно, но само със стоене мускули не се изграждат.

# 609
Аз по този повод взех една гумена кравичка, която да подскача на нея. Понякога я ползва, понякога не. Точно идеята ми беше да заздрави мускулите на краката като подскача. Амааа настроение. На чуждата се радваше и като купих вкъщи - йок 😂

# 610
Ех, момичета, Ванинка има рожден ден днес, та влизам да ви черпя по едно виртуално (парче торта или друго).
Сякаш онзи ден от болницата писах, че се е родило сърдитото ми бебе, а днес вече… на 1. Hug
Здрави да са ни всички!

Иначе и тя не ходи сама. По дивани, маси и т.н. си се движи, за ръка и с Уокър също, но самостоятелно направо я виждам, че я е страх.

# 611
Ех, момичета, Ванинка има рожден ден днес, та влизам да ви черпя по едно виртуално (парче торта или друго).
Сякаш онзи ден от болницата писах, че се е родило сърдитото ми бебе, а днес вече… на 1. Hug
Здрави да са ни всички!

Иначе и тя не ходи сама. По дивани, маси и т.н. си се движи, за ръка и с Уокър също, но самостоятелно направо я виждам, че я е страх.

Честита първа годинка на Ванинка 💗Да е здрава, любопитна и ведра малка калпазанка 🎂🎉

# 612
Честита да е Ванинка! Да е здрава и силна, игрива и щастлива! ❤💐

# 613
Честита годинка! Да бъде здрава, игрива и безоблачно щастлива 🍀

# 614
Честита да е първата годинка на Ванина! Да расте здрава и щастлива! 🍀🤗🌸

Общи условия

Активация на акаунт